Roolipelimessujen arvojärjestys alkaa selvitä!

Nörttitytöt-blogin artikkeli nosti jälleen esiin tutun keskustelun nuorten roolipelimessujen, Ropeconin, kävijöiden arvojärjestyksestä. Kiihkeä debatti velloo juuri nyt kiivaana kautta koko skenen, varsinkin äm-irkissä. Aiemmin arvojärjestys on määräytynyt henkilökohtaisilla meriiteillä (Ropecon-käyntien määrä, onko maksava asiakas jne.) mutta uuden maailmanjärjestyksen mukaan arvojärjestyksen ratkaiseekin hien määrä.

Nuorten roolipelimessujen arvojärjestys ym. blogin mukaan on:

  1. Ylevimpänä pöytäroolipelaajat
  2. Hörhökategoriaan luokitellut larppaajat; larpissa liikutaan joten hikoilua esiintyy
  3. Miniatyyripelaajat, nuo hikiset nörtit
  4. Korttipelaajat, nuo vielä hikisemmät nörtit

Historiallisen tanssin harrastajat nousivat heti joukolla kritisoimaan arvojärjestystä. Arvatenkin siksi, että he putoaisivat kaikkein hikisimpinä 5. luokkaan, kaikkein alimmaksi. Toisaalta olisi punnittava hien kokonaismäärä. Tanssijat eivät kuitenkaan hikoile ihan koko ajan kuten korttipelaajat, vaan vain osa-aikaisesti.

Joka tapauksessa kysymys on vaikea ja kiistanalainen! Ratkaiseehan arvojärjestys myöskin jonotusjärjestyksen Dipolin ovella conin auetessa, joten alimmaksi luokitellut joutuvat odottelemaan pitkään ja heiltä jää monta minuuttia con-kokemusta väliin.

Vastaa