Poimintoja ohjelmasta

Tässä ConTextin yksimielisesti valitsemia suosituksia Ropeconin ohjelmasta. ContText on valinnut listalle lähinnä puheohjelmaa koska valitsijana toiminut yksi mieli ei larppaa ja nuo lauta-, kortti- sun muut pelitkin ovat hänelle täyttä hepreaa.

Yleisesti conissa on niin hurjasti mielenkiintoista ohjelmaa päällekkäin, että on vaikea valita mitä kaikkea katsoisi.

Vinkki: ainakin Auditoriossa esitettävä ohjelma yritetään tallentaa ja saada YouTubeen myöhemmin, eli ehkä sieltä kannattaa nipistää mikäli ei ehdottomasti halua nähdä juuri niitä juttuja juuri nyt.

Perjantai

Sali 25, klo 16:00-17:00: Pelaajan sopeutuminen eri kulttuurikontekstissa. Jos pelaat pelihahmoja peleissä, niin skippaapa avajaiset ja käy kuuntelemassa tätä. Vaikuttaa aiheelta, jota ei moni ole ajatellut ja jolla saa pelihahmoon paljon lisää mielenkiintoa. Sama esitelmä taitaa olla myös englanniksi lauantaiaamuna, Sali 25, klo 9-10.

Tämän jälkeen ohjelmaa onkin sitten perjantaina aivan liikaa ja kaikki yhtäaikaa. Tässä pari poimintaa, mutta runsaudenpula on hirvittävä eli katsokaa itse mikä on mielenkiinnostavinta.

Klondyke, klo 18:00-20:00: Tykit, taudit ja iltapäivätee – katsaus brittien imperiumiin. Juttua noista melkein koko maailmaa jonkin aikaa hallinneista hevonnaamaisista imperialisteista. Ainakin yksi erittäin asiantunteva esitelmöitsijä.

Klondyke, klo 22:00-23:00: Myrkky- ja lääkekasvit. Fantasiapelaajille ja -kirjoittajille hyödyllistä asiaa.

Lauantai

Sali 25, klo 10:00-11:00: 60s ennen kuolemaa. Jämijärven lento-onnettomuudesta hengissä selvinnyt heppu esitelmöi, jos oikein ymmärsin. Eli todennäköisesti melko vaikuttava juttu.

Klondyke, klo 13:30-15:00: Astraterra – koko perheen seikkailuroolipeli. Tätä peliä kaikki skenemiehet jo nyt kehuvat suu vaahdossa, eli eiköhän siinä ole sitä jotain.

Klondyke, klo 16:30-18:30: Vaalipoliitikon käsikirja. Kuten tiedämme, kaikki poliitikot ovat silmittömän ahneita, itsekkäitä, täysin läpimätiä ja korruptoituneita pyrkyreitä jotka eivät ole tehneet päivääkään rehellistä työtä. Täällä opit kuinka sellaiseksi päästään.

Sali 26, klo 18:00-20:00: Raajat käyvät sinipunaisiksi, huulet melkein mustiksi, ääni tuskin kuuluvaksi. Kylmä hengitys on lähes huomaamatonta, valtimoa ei juuri tunnu. Jos laskimo avataan, tulee siitä ainoastaan tipoittain paksua, mustanpunaista, tervan kaltaista verta. Oksentaminen ja ripuli lakkaavat; niukat ulostukset ovat verisiä. Ylöspäin suunnatut lasimaiset silmät seisovat puoliksi peitossa, sydän lakkaa sykkimästä ja kuolema tulee heikolla korinalla. Eli, Kuningas koleran historiaa ja nykypäivää kaikille sairasmielisille tai muuten vaan kiinnostuneille normaaleille.

Sali 26, klo 21:00-su 03:00: Discolarp. Joidenkin korvat tätä ilmeisesti kestää. Kovat kundit eivät tanssi, joten ConText jättää väliin.

Sunnuntai

Sali 25, klo 9:00-10:00: Suomen ropeskenen elämät ja kuolemat netissä. Täällä voit kuunnella kuinka kuolleet hevoset piiskataan vielä yhden kerran oikein perusteellisesti, ja esitellään ne seuraavaksi kuolevat hevoset. Sunnuntai-aamun tunnelma on rauhallinen ja tilaa on varmasti.

Sali 25, klo 10:00-12:00: Mikä tekee Sankarin? Jos nukahdit äskeisellä luennolla, niin ei tarvitse muuta kuin jatkaa samassa paikassa torkkumista ennen lounasta. Tämä esitelmä on jokaiselle joka on joskus kokeillut sankaroitumista tai suunnittelee sitä tulevissa peleissä. (At the same time, Realities of Steel in the Auditorium; those who haven’t missed it for the past 30 years or so will of course go there.)

Sali 25, klo 12:00-14:00: Keisarin hyeenat ja hännystelijät – vallan rakenteet Kiinassa. Varsinkin jos nimi ”Tuomari Dee” sanoo sinulle jotain, niin tämä kannattaa ehdottomasti kuulla.

Klondyke, klo 14:00-16:00: Tarinoita sodasta. Viiden tunnin mittaisen Sali 25:ssa istumisen jälkeen kannattaakin jo hieman jaloitella ja mennä kuuntelemaan sotajuttuja (huom. ei inttijuttuja!). Kuule kuinka vaari ampui ryssiä Summan Mutikassa ja muissa tiukoissa paikoissa.

Sali 1, klo 17:00-18:00: Päättäjäiset. Nämä ovat aina mielenkiinnostavammat kuin avajaiset, joissa vain marssitetaan kunniavieraita lavalla ja lauletaan se sama vanha biisi. Täällä nähdään kilpailujen palkittuja töitä ja pukuja, ainakin valkokankaalla jos ei muuten.

Muuta

Larppeja, kortti-, lauta- ja miniatyyripelejä, pukuilua, Artemis-avaruustaistelua ja ties mitä kaikkea muutakin on tarjolla ihan mielipuoliset määrät, ja kaikkeen ei millään ehdi, joten ainoa vaihtoehto lienee seota ja juosta ympyrää huutaen kunnes kaadut maahan rättiväsyneenä.

Vastaa