Tunnetko outoja oireita joiden syytä et voi ymmärtää?

Tässä vaiheessa vuotta monet henkilöt ovat varmasti alkaneet huomaamaan monenlaisia oireita itsessään. Päällimmäisenä oireena on salaperäinen levottomuus ja kaipaus, joita odottaisi esiintyvän mm. kalvetustaudissa tahi neurastheniassa. Mutta meidän ei tarvitse hypätä näin dramaattisiin anamneeseihin. Oireille on yksinkertainen selitys! Kun tarkastelemme eräitä kalenteriin liittyviä seikkoja, asia käy ilmeiseksi. Kysehän on vain siitä, että edellinen Ropecon oli jo viime vuoden heinäkuussa eli siitähän on jo sangen pitkä aika! Oheinen kaaviollinen kuva havainnollistaa niitä moninaisia oireita, joita Ropeconin puutostilasta voi aiheutua. Herkkiä lukijoitamme voimme lohduttaa sillä, että useimmiten oireet ovat vain ns. psykosomaattisia eli henkisiä, ja oikeasta ruumiillisesta sairaustilasta ei ole tavanomaisesti kyse.

Yksinkertaisesti taudin syy on siis Ropeconin kaipaus, eli Ropecon-puutostila (lääk.tiet. Hyporopeconomia)! Mitä sielullisesti herkempi yksilö, sitä ankarampana nämä oireet saattavat tuntua. Kuitenkin, tila ei ole vakava, ja kun syy on nyt tiedossa, oireet varmasti helpottuvat! Ja jos eivät helpotu, niin kannattaa katsella esimerkiksi internetin YouTube-sivustolta edellisen Ropeconin videoituja ohjelmanumeroita, harjoitella tanssiaisia silmällä pitäen, suunnitella fantasia- tai cosplay-asustetta ja ennen muuta osallistua ahkerasti paikkaseudulla pelattaviin peleihin, skeneen ja erimuotoisten kerhojen toimintaan. Tällainen toimintaterapia on omiaan helpottamaan akuutteja Ropecon-puutosoireita.

Ropecon järjestetään Espoon Dipolissa 25.-27.7.2014.


(Kaaviollinen kuva)

Vastaa