Arkisto: heinäkuu 2014

Tracon 9 Facebook-kansia

keskiviikkona 30. heinäkuuta 2014

Tässä jotain, ehkä tulee lisää.


Vuoden 2014 ConText

maanantaina 28. heinäkuuta 2014

Kaikkia kristittyjä syvästi loukannut vuoden 2014 ConText on nyt luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Piip-hyllyn manifetishistit

perjantaina 25. heinäkuuta 2014

Tätä tekelettä ei siis voinut nähdä kuin Dipolissa:

Ja niitä vielä vanhempia tuherruksia ei myöskäään mistään näe.

Suuri Jeesus-larp järjestetään conin alueella

maanantaina 21. heinäkuuta 2014

Halle-tosi-lujaa! Näin aivan vihonviimeisten lopun aikojen tulon alkamisen ja Päivi Räsäsen erottamisen kunniaksi Ropeconissa pelataan tänä vuonna kaikille kävijöille suunnattu Jeesus-larp, jonka järjestää Espoon Saapas-ryhmä. Pelissä pelataan kiihkeitä Jumalanpalvojia jotka saavat näyttäviä kohtauksia kun Pyhä henki laskeutuu heidän päälleen. Jumalanpalvojat myös kiertävät väsymättä conissa yrittäen käännyttää mahdollisimman monia syntisiä uudelleensyntyneiksi Jumalanpalvojiksi. Vastaavia larppeja on jo järjestettykin mm. Tampereella.

Jumalanpalvojat nimittävät uudelleen synnyttyään toisiaan siskoiksi ja veljiksi. Esittäydy siis etunimelläsi tyyliin ”Veli Johannes” tai ”Sisar Saara”. Voit keksiä myös uuden, raamatullisemman nimen (esim. ”Veli Jason Jones”) jos oma etunimesi ei ole tarpeeksi henkevä.

Huom. ethan häiritse tai haittaa muita etkä joudu uskonnollisen hurmion valtaan kesken jotain toista ohjelmanumeroa. Hihhulikohtaus on parasta saada esimerkiksi Dipolin pihalla tai painikehässä.

Uudelleensyntymä

Jokainen todellinen Jumalanpalvelija on täysin uudelleensyntynyt! Valitettavasti synnytyssimulaattoria ei saatu ajoissa conin alueelle, joten tulevien Jumalanpalvojien täytyy hoidella uudelleen syntymisensä itse ja etsiä tai rakentaa luovuutta käyttäen kohtu ja synnytyskanava. Ehkäpä sumopuvusta ulos plopsahtaminen tuntuu jokseenkin samalta? (Niiden jotka olivat koeputkilapsia täytyy tietysti simuloida koeputki.)


Kielilläpuhuminen

Surla midela fibo soko! Kuka tahansa, tai ainakin kuka tahansa Jumalanpalvoja, saattaa conissa yhtäkkiä täyttyä Pyhällä hengellä ja puhjeta kielilläpuhumiseen. Kokeile, mitä kaikkia kieliä osaatkaan puhua mitä et edes tiennyt osaavasi puhua! Oo lapatiisse kreflemi ta soodele pii! Sabalde dikela modik zikabaneea! Se ta kantek antera vahia! Hapressontera baddekese mommaresa deblevedesikemahaja debelatsedombarondensebaheja!


Nauruherätys

Nauruherätys saattaa alkaa koska tahansa kun ryhmä ihmisiä puhkeaa yhtäaikaa nauramaan. Liity mukaan ja levitä nauruherätyskohtaus mahdollisimman laajalle. Tämä on iloa Herrassa!


Itseruoskinta

Pitkästä ilosta ja naurusta pitää tietysti aina seurata itku, tuska ja hammastenkiristys. Kepit, ruoskat, jouhipaidat ja cilicet esiin! On aika ankarasti kurittaa syntistä lihaa kuin nunnien hallitsemassa katolisessa tyttökoulussa konsanaan! Jumalanpalvojien kulkue vaeltakoot siis con-alueen läpi itkien, voihkien ja maallista tomumajaansa piinaten. Ehkäpä tällaisten kulkueiden pyhä voima torjuu myös tämänvuotisen con-ruton.


Polvirukous

Järjestä polvirukous nurmikolla! Keksi aihe itse. Esimerkkejä rukousaiheista: homosaation, homouden, homoliittojen, homoavioliittojen, homoadoptoinnin, homoilun, homoerotiikan, homopostimerkkien, homolesboilun, animen, ehkäisyn, rokotuksien, aborttien, evoluutioteorian, maahanmuuton tai roolipelien vastustaminen, esiaviollisen seksin tuomitseminen, NATO-jäsenyyden tai kuolemanrangaistuksen puolesta rukoileminen, rukous siitä että maailman nälkää näkevät saisivat ruokaa, rukous että sodat loppuisivat, tai rukous siitä että pian tulisi ylöstempaus. Toki voit myös vaan rukoilla itsellesi paljon rahaa ja omaisuutta, onnea työ- ja rakkauselämässä sekä muutenkin menestystä!


Ihme parannus

Pane ihmeessä kätesi jonkun päälle ja paranna häneltä spitaali, sokeus, kuurous, halvaus, verenvuototauti, surkastuneet jäsenet tai irti leikattu korva. Tai jos et ihan näin näyttäviin parannusihmeisiin pääse, niin kokeile parantaa edes syylä, Aspergerin syndrooma, painissa revähtänyt hauis, klamydia tai finni. Pääasia että uskot lujasti!


Kaato

Kiihkeimmät Jumalanpalvojat osaavat kaataa toisia uskovaisia hurmiolliseen tilaan maahan sätkimään painiheitolla, pelkällä tönäisyllä, sormen hipaisulla, siunatulla nenäliinalla tai jopa puhaltamalla. Muistathan valita kaatopaikaksi pehmeän nurmen tai hiekan, jotta keneenkään ei satu. Kaadetut voivat jatkaa maassa ollessaan saman tien kielilläpuhumisella tai heidät voidaan virvoitella takaisin maalliseen maailmaan nauruherättämällä.


Profetiointi

Koska tahansa sinut saattaa täyttää täydellinen varmuus aivan juuri kohta koittavista lopun ajoista ja ylöstempauksen vääjäämättömästä hetkestä josta juuri sait tarkan ennaltatiedon! Julista saamasi profetia heti julkisesti ja vaadi kaikkia heti luopumaan kaikesta omaisuudestaan ja vaatteistaan, pukemaan vain valkoiset kaavut ylleen sekä katumaan ja rukoilemaan nöyränä kunnes ylöstempaus tulee ja Ilmestyskirjan neljä Nazgûlia ratsastavat maan halki.


Yhteinen siveyslupaus

Jumalanpalvojat kokoontuvat lupaamaan juhlallisesti pidättäytyvänsä kaikesta siveettömyydestä, poislukien paini, koko loppuelämänsä ajan, tai ainakin avioliittoon asti. Joidenkin mukaan tosin on tehtävä tarkalleen päinvastoin – mitenpä syntejä voisi saada anteeksi ja katua ellei niitä ensin ahkerasti tee!? Ne Jumalanpalvojat, joilla on tämä näkemys, pitävät conissa kovasti hlystiä.


Veden muuttaminen viiniksi

Tämä on jo sen luokan ihme, että taitaa olla parempi jos Jumalanpalvojat rientävät suosiolla Keltsuun (Cantina) ja muuttavat eurot (€) viiniksi. Se käy paljon helpommin. Vuosikertaviinien kysely (varsinkin Raamatullisten vuosikertojen) saisi luultavasti paikan baarimikon tai -maijan pahasti hämilleen, eli olkaa armolliset!


Manaus

Hui kauhistus! Joku Jumalanpalvoja-veljistäsi tai -siskoistasi on selvästi joutunut pahojen voimien valtaan! Lieköhän homosaatio, roolipelit, wiccalaisuus, väkivaltaiset videopelit, paini tai pesukone jossa on läpinäkyvä luukku houkutelleet saatanat tämän sielun kimppuun? No, Jumalanpalvojien on joka tapauksessa järjestettävä manausrituaali, jossa demonit ajetaan pois riivatusta uskonsiskosta. Tavallisesti riivatussa on sisällä vähintäänkin seitsemän perkelettä. Vade retro satana!


Ristiriipunta

Kuten tiedämme, melko pian Ropeconin jälkeen eli noin puolen vuoden kuluttua on taas joulun aika. Ja joulua vietetään sen muistoksi kun Jeesus naulattiin ristille. Eli, kaikki Jumalanpalvojat jotka haluavat kokeilla ristiinnaulitsemista, voivat varmasti lainata tapahtuman järjestäjiltä kakkosnelosta, nauloja ja vasaroita joilla rakentaa risti ja naulata itsensä sille. Mikäli näitä varusteita ei löydy, itsensä voi myös teipata ristille jeesusteipillä.


Oikein hauskaa ja siunauksellista Ropeconia kaikille! Aamen!

ConTextiä seinälle

sunnuntaina 20. heinäkuuta 2014

Piip-hyllyn manifetissiä on ilmestymässä – tietenkin vain ja pelkästään ja ainoastaan Dipolin seinälle, missään muualla tätä taidepläjäystä ei voi millään ikinä koskaan nähdä. Kaikkien on siis nyt välttämätön pakko tulla Ropeconiin! Alla ainoa teaser joka koskaan tulee ilmestymään.


Poimintoja ohjelmasta

keskiviikkona 16. heinäkuuta 2014

Tässä ConTextin yksimielisesti valitsemia suosituksia Ropeconin ohjelmasta. ContText on valinnut listalle lähinnä puheohjelmaa koska valitsijana toiminut yksi mieli ei larppaa ja nuo lauta-, kortti- sun muut pelitkin ovat hänelle täyttä hepreaa.

Yleisesti conissa on niin hurjasti mielenkiintoista ohjelmaa päällekkäin, että on vaikea valita mitä kaikkea katsoisi.

Vinkki: ainakin Auditoriossa esitettävä ohjelma yritetään tallentaa ja saada YouTubeen myöhemmin, eli ehkä sieltä kannattaa nipistää mikäli ei ehdottomasti halua nähdä juuri niitä juttuja juuri nyt.

Perjantai

Sali 25, klo 16:00-17:00: Pelaajan sopeutuminen eri kulttuurikontekstissa. Jos pelaat pelihahmoja peleissä, niin skippaapa avajaiset ja käy kuuntelemassa tätä. Vaikuttaa aiheelta, jota ei moni ole ajatellut ja jolla saa pelihahmoon paljon lisää mielenkiintoa. Sama esitelmä taitaa olla myös englanniksi lauantaiaamuna, Sali 25, klo 9-10.

Tämän jälkeen ohjelmaa onkin sitten perjantaina aivan liikaa ja kaikki yhtäaikaa. Tässä pari poimintaa, mutta runsaudenpula on hirvittävä eli katsokaa itse mikä on mielenkiinnostavinta.

Klondyke, klo 18:00-20:00: Tykit, taudit ja iltapäivätee – katsaus brittien imperiumiin. Juttua noista melkein koko maailmaa jonkin aikaa hallinneista hevonnaamaisista imperialisteista. Ainakin yksi erittäin asiantunteva esitelmöitsijä.

Klondyke, klo 22:00-23:00: Myrkky- ja lääkekasvit. Fantasiapelaajille ja -kirjoittajille hyödyllistä asiaa.

Lauantai

Sali 25, klo 10:00-11:00: 60s ennen kuolemaa. Jämijärven lento-onnettomuudesta hengissä selvinnyt heppu esitelmöi, jos oikein ymmärsin. Eli todennäköisesti melko vaikuttava juttu.

Klondyke, klo 13:30-15:00: Astraterra – koko perheen seikkailuroolipeli. Tätä peliä kaikki skenemiehet jo nyt kehuvat suu vaahdossa, eli eiköhän siinä ole sitä jotain.

Klondyke, klo 16:30-18:30: Vaalipoliitikon käsikirja. Kuten tiedämme, kaikki poliitikot ovat silmittömän ahneita, itsekkäitä, täysin läpimätiä ja korruptoituneita pyrkyreitä jotka eivät ole tehneet päivääkään rehellistä työtä. Täällä opit kuinka sellaiseksi päästään.

Sali 26, klo 18:00-20:00: Raajat käyvät sinipunaisiksi, huulet melkein mustiksi, ääni tuskin kuuluvaksi. Kylmä hengitys on lähes huomaamatonta, valtimoa ei juuri tunnu. Jos laskimo avataan, tulee siitä ainoastaan tipoittain paksua, mustanpunaista, tervan kaltaista verta. Oksentaminen ja ripuli lakkaavat; niukat ulostukset ovat verisiä. Ylöspäin suunnatut lasimaiset silmät seisovat puoliksi peitossa, sydän lakkaa sykkimästä ja kuolema tulee heikolla korinalla. Eli, Kuningas koleran historiaa ja nykypäivää kaikille sairasmielisille tai muuten vaan kiinnostuneille normaaleille.

Sali 26, klo 21:00-su 03:00: Discolarp. Joidenkin korvat tätä ilmeisesti kestää. Kovat kundit eivät tanssi, joten ConText jättää väliin.

Sunnuntai

Sali 25, klo 9:00-10:00: Suomen ropeskenen elämät ja kuolemat netissä. Täällä voit kuunnella kuinka kuolleet hevoset piiskataan vielä yhden kerran oikein perusteellisesti, ja esitellään ne seuraavaksi kuolevat hevoset. Sunnuntai-aamun tunnelma on rauhallinen ja tilaa on varmasti.

Sali 25, klo 10:00-12:00: Mikä tekee Sankarin? Jos nukahdit äskeisellä luennolla, niin ei tarvitse muuta kuin jatkaa samassa paikassa torkkumista ennen lounasta. Tämä esitelmä on jokaiselle joka on joskus kokeillut sankaroitumista tai suunnittelee sitä tulevissa peleissä. (At the same time, Realities of Steel in the Auditorium; those who haven’t missed it for the past 30 years or so will of course go there.)

Sali 25, klo 12:00-14:00: Keisarin hyeenat ja hännystelijät – vallan rakenteet Kiinassa. Varsinkin jos nimi ”Tuomari Dee” sanoo sinulle jotain, niin tämä kannattaa ehdottomasti kuulla.

Klondyke, klo 14:00-16:00: Tarinoita sodasta. Viiden tunnin mittaisen Sali 25:ssa istumisen jälkeen kannattaakin jo hieman jaloitella ja mennä kuuntelemaan sotajuttuja (huom. ei inttijuttuja!). Kuule kuinka vaari ampui ryssiä Summan Mutikassa ja muissa tiukoissa paikoissa.

Sali 1, klo 17:00-18:00: Päättäjäiset. Nämä ovat aina mielenkiinnostavammat kuin avajaiset, joissa vain marssitetaan kunniavieraita lavalla ja lauletaan se sama vanha biisi. Täällä nähdään kilpailujen palkittuja töitä ja pukuja, ainakin valkokankaalla jos ei muuten.

Muuta

Larppeja, kortti-, lauta- ja miniatyyripelejä, pukuilua, Artemis-avaruustaistelua ja ties mitä kaikkea muutakin on tarjolla ihan mielipuoliset määrät, ja kaikkeen ei millään ehdi, joten ainoa vaihtoehto lienee seota ja juosta ympyrää huutaen kunnes kaadut maahan rättiväsyneenä.