Arkisto: heinäkuu 2012

ConText palkitsee ansioituneita

sunnuntaina 29. heinäkuuta 2012

ConText goes online! Ropeconin päättäjäisiin ja niiden palkintojenjakoon on vielä puolitoista tuntia, joten ConText ottaa varaslähdön palkitsemalla vuoden 2012 Ropecon-ritarit, nuo tapahtuman ansiokkaat sankarit.

ConTextin nimittämät Ropecon-ritarit 2012:

Lady Lennu

  • Urhea yön sankari, joka todistetusti taitaa ritarien perinteisen linnustustaidon, eli cityhuuhkajalla metsästämisen.

 

Sir Raitis, Tuomas Puikkonen

  • Hieno periaatteiden mies joka on aina valmis ritarillisesti avustamaan asiassa jos toisessakin. Sir Raitis on myös ansioitunut telepaatti.

 

Sir Lörtsy, Juha ”Lörtsymies” Kupiainen

  • Uskollisesti ajanut intopiukeana coniin ties kuinka monta vuotta pitämään ruokakojua josta saa herkullisia lörtsyjä ja makkaraperunoita. Sir Lörtsyn saapuminen on aina varmaa – myös huolimatta siitä, että hän soittaa vuoden 2007 pääjärjestäjälle kuluvan vuoden Otaniemiconiitin sijaan.

Hoopakin merkkaaminen turvalliseksi

perjantaina 27. heinäkuuta 2012

Kuvassa on Ropeconin virallisen järjestyksenvalvojan määräämä teippaus, jolla hoopak…replika merkitään.


”Pidempiin aseisiin punainen merkkiteippaus 3 cm matkalle perään sekä 2 cm matkalle piippuun.”

Kentti, entti, visentti, ventti, arthurdentti, presidentti, …

keskiviikkona 18. heinäkuuta 2012

Täällä oli Ropeconiin Facebook-kansikuvia. No, nyt niitä on sitten vähän lisääkin. Klikkaa kuvaa ja talleta se, jos jostain omituisesta syystä haluat laittaa sen Facebook-kansikuvaksesi.
(Entti-kansikuvan tekijä: Rahka Heideken)
(Juoppo-kansikuvan tekijä: Rahka Heideken)

Roolipeliskenen salapoliisi tutkii ja selvittää

keskiviikkona 18. heinäkuuta 2012

Suomen roolipeliharrastajien eliitin ytimessä on paljon salaisuuksia, jotka eivät aukea tavallisille nopanheittelijä-talliaisille, eivätkä myöskään aina edes skenen ytimessä liikkuville. Minne roolipelitoimittaja ja -kirjailija Sami Koponen on kadonnut? Mikä on Mike Pohjolan oikea nimi? Näihin monen mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin on vihdoin löydetty vastaukset. Roolipelifoorumi Pelilaudalle on ilmestynyt salaperäinen ja tuntematon nimimerkki Sherlock, joka on ratkonut nämäkin mysteerit. Mutta kuka on tämä nopeaälyinen ja tarkkaavainen salapoliisi? Ja pystyykö hän ratkaisemaan Ropeconin kenttiongelman salaisuuden?

Sherlockin tutkimuksia voi seurata täällä: http://pelilauta.fi/index.php/topic,726.0.html

Kentit

sunnuntaina 1. heinäkuuta 2012

Kentit (kender) ovat maahisten sukuinen rotu, joka tosin muistuttaa ulkomuodoltaan enemmän pientä haltiaa kuin maahista tai hobittia. Suomessa eniten kenttiä löytyy Varkauden seudulta, mutta niitä on tavattu myös näissä paikoissa: Hankala, Hunninko, Jakomäki, Koura, Livohka, Murtovaara, Petkula, Tuuri ja Taka-Töölö. Ja tänä vuonna tietysti Dipolissa Espoossa tullee olemaan runsaasti kenttejä koska Krynn mentiin mainitsemaan teemanjulkistuksessa.

Kentit ovat luonteeltaan lapsellisia. Ne kyselevät loputtomasti kysymyksiä, ryntäilevät ympäriinsä kuin päättömät kanat, eivät tahdo millään olla hiljaa tai rauhoittua, ja päätyvät aina vaikeuksiin. Ne eivät voi vastustaa tutkimattomia tai vaarallisia paikkoja. Kentit ovat aina seikkailemassa, aina tutkimassa mitä horisontin, lukitun oven, tai uhkaavan luolan suuaukon takana on. Kentit eivät myöskään ole kovin tarkkoja omistusoikeudesta ja niiden taskuihin ja pussukoihin päätyy usein muiden tavaroita. Kaiken tämän kruunaa se, että kentit ovat täysin immuuneja pelolle.


Kentin tyhjennysoperaatio. Kuva Heli Kinnunen.

Kentit ovat ”pieniluisia” ja kasvavat harvoin yli 4 jalan (121,92 cm) mittaisiksi. Niillä on suipot korvat kuten haltioilla. Ne ikääntyvät hitaasti ja näyttävät melkeinpä lapsen kaltaiselta lähes kuolemaansa asti. Kentit elävät noin 100-vuotiaiksi. Kuolema on niiden mielestä vain uusi suuri seikkailu, eivätkä ne sure kauan kuolleitaan.

Aikuisiän kynnyksellä kentin valtaa useimmiten vaellushalu ja monet kentit viettävät koko lopun elämänsä vaellellen ympäri Dipolia. Kentit kantavat matkoillaan hoopakkia, joka toimii vaellussauvana ja monipuolisena aseena. Sauvalla voi huitoa erämaissa liikkuvia hirviöitä ja muita vastustajia, lisäksi sauvan kaksihaaraisessa päässä on linko ja joskus sauvan toinen pää on myös teroitettu. Useimmat kentit osaavat pilkata ja ivata taitavasti vihollisia ja herättää niissä raivoisan vihan.

Yksi kuuluisimmista kenteistä on Peitsen sodan sankari Tasslehoff Takiaisjalka. Muita tunnettuja kenttejä ovat mm. legendaarinen sankari Setä Ansanlaukaisija, sotasankari Kronin Ohdakkeentakku, Takiaisjalan serkku Earwig Tiirikoitsija sekä ainoa tunnettu kenttivelho Sindri Auringonnappaaja. Nykykenteistä tunnetuimpia ovat Suomen kenttien sankarit Tuima Jööti, Nakku Illanköllykkä, Sutki Petkula sekä Loviisa Ankkastukki. Oman kenttinimesi voit tarkistaa täältä.

(Tietoja on kerätty mm. wikipedian artikkeleista Kender sekä Dragonlance.)