Arkisto: toukokuu 2012

ConText – ovelaa kielitiedettä

maanantaina 14. toukokuuta 2012

ConTextin toimitus huomasi äm-irkissä käytettävän roolipelin pelaamisesta nimitystä ”sessio”. Tämähän on tavattoman huono nimitys, se kun ei ole suomea laisinkaan. Aiheesta syntyi keskustelua ja yksimielinen päätös oli, että uusi nimitys roolipelisessiolle on tästä lähtien varvi.

Muita ehdotuksia olivat mm. istunto, peli-ilta ja ropeilta. Jopa ehdottajat itse totesivat nämä tylsiksi. Varvi on hauska! Voit seuraavana päivänä vaikka kehuskella työkavereille, että vetäisit eilen illalla kahdeksan tunnin varvin pöydällä. Tai huokaista, että viikonloppuna se on taas varvi edessä ja kuusi kaveria tulee mukaan.

Sanaa voi käyttää myös larp-pelistä: meilläpä oli 30 hengen varvi ja kaikilla naamiaisasut päällä; tai miniatyyritaistelusta: varvi tapahtui metsässä ja päälle kävi kokonainen armeija kääpiöitä!

Kalastuspeli – nuorten kulttuuritapahtumien uusin villitys

maanantaina 7. toukokuuta 2012

Kenttien lisäksi Ropeconissa pelinjohtajien kannattaa tänä vuonna varoa Kalastuspelin pelaajia.

Kalastuspeliä pelataan siten, että joukkueen jäsenet osallistuvat conissa peleihin, ja jokainen yrittää pelihahmollaan löytää onkivavan ja mennä onkimaan. Jos pelihahmo kuolee tässä yrityksessä tai pelaaja heitetään ulos pelistä, kalastuspeli on voitettu.

Alkuperäinen kalastuspeli koskee näköjään vain pöytäpelejä, mutta haastetta varmasti lisää se, jos peli voi olla mitä tahansa, esim. larppi tai joku miniatyyripeli.

Pelinjohtajat eivät saa olla tietoisia Kalastuspelin säännöistä. Onneksi ConTextiä ei lue kukaan, joten ei haittaa, vaikka Kalastuspeli täällä paljastetaankin.