Arkisto: heinäkuu 2011

Lauantain ConText julki!

lauantaina 30. heinäkuuta 2011

Lauantain ConText kartoittaa sotatilannetta. Old Skoolin moraali on hyvä mutta myös Indie perääntyy suunnitellusti hyvässä järjestyksessä. Lisäksi mm. haastattelussa on suomalaisen Indieskenen Arkkikivi, Eero Tuovinen.

ConText-2011-la.pdf

Perjantain ConText nyt saatavilla!

perjantaina 29. heinäkuuta 2011

Perjantain ConText mm. kertoo koottuna PDF-muodossa meille, miten Ropeconissa saa hiihtää, haastattelee sankarillisia jonottajia sekä maalailee taivaanrantaan kuvajaisia tulevista Ropeconeista, joiden nimikään ei ehkä enää ole Ropecon.

ConText2011-Perjantai.pdf

Se lähestyy uhkaavasti!

tiistaina 12. heinäkuuta 2011

Nimittäin se kauan toivottu Anime- ja mangateema Ropeconiin lähestyy vuosi vuodelta. Mm. nimimerkki Endel huomasi äm-irkissä, että Dipolin takana vaanii jo nyt otakuja! Tämä on suorastaan profeetallinen merkki. Kohtalon karu syyttävä sormi osoittaa jo siis jo järkähtämättä eteenpäin kohti historiaa, jonka ajan hammas tulee kaluamaan perinpohjaisesti.


Myös muita Ropeconin brändäyssuunnitelmia on luvassa, niistä julkaistaan laajempi kokonaisuus myöhemmin.

Ropeconin 2011 ohjelma on julkaistu!

perjantaina 8. heinäkuuta 2011

Ropeconin 2011 ohjelma julkaistiin kesäkuun lopussa! Sen kunniaksi ConText poimii nyt ohjelmistosta todellisia helmiä, joita heitellä siolle. Eli näitä ohjelmanumeroita ei ainakaan kannata jättää välistä. Toki kaikki Ropeconin ohjelma on hyvää. Nämä ovat vain toimituksen näkemyksiä, ts. oikea ja lopullinen vastaansanomaton totuus.

Perjantai, klo 17:30-18:00, Sali 1: Avajaiset. Täällä kannattaa ihan perinteen vuoksi käydä. Ja jos et ole osannut katsoa kunniavieraiden kuvia ropeconin sivuilta, niin täällä ko. heput näkee ihan silmästä silmään.

Perjantai, klo 18:00-19:00, Klondyke: Ks. ”Ammattina kaikkien aikojen herkin nahka”, alempana.

Friday, 11:00 pm to Saturday, 1:00 am, Room 25: Warpstones of Time. Will there be anyone listening to something this odd at this hour? Two guys from a very exotic country called Poland tell about RPGs from behind the Iron Curtain. Or maybe a bit more recent ones, but hey, I myself will definitely ask about communist era RPG scene. I wonder if they had Solidarność – the Roleplaying Game? (A little secret: if you want to distract these guys, show up dressed like a Japanese high school girl.)

Lauantai klo 15:00-16:00, Jämeräntie 3A, pelitila: Pahan nauru. työpajassa opetellaan hohottamaan mahtipontisesti kuin tuhma pahis, hekottamaan kuin hullu tiedemies ja kikattamaan kuin japanialainen lukiolaistyttö. Varmaankin omituisin työpaja ikinä.

Lauantai klo 18:00-20:00, Auditorio: Ammattina kaikkien aikojen herkin nahka. Kaikkien aikojen herkin nahka vihdoin esillä! Tule katsomaan henkilöä, jonka herneillä on autopilotti. Siis nenään menevillä herneillä. Tämä ohjelmanumero otettiin ihan vain esitelmöijän kiusaksi välillä pois ohjelmalistastakin! Lällän lällän lieru! (Kenraali Burger esittelee myös englanniksi käännettyä Stalker-peliä, jossa vakoillaan ja häiritään nuoria tyttöjä, perjantaina klo 18:00-19:00 Klondykessä.)

Saturday, Noon to 1:00 pm, Auditorium: The History of Dungeons and Dragons. Frank Mentzer speaks about the early years of Dungeons and Dragons, and answers questions from the audience. Did you know Mentzer did not in fact write the ”Red Box” D&D version, the one which was translated into Finnish? Not that he ever claimed he did. He only reorganized – and made a good job at that – a version made by other people.

Sunday 10:00-12:00, Auditorium: Realities of Steel. What’s the point with sword? Meaning, why doing something as useless as training old sword techniques. Yeah, there’s no point in it. At all. But at least this Guy knows what he’s talking about.

Sunnuntai klo 11:00-12:00, Sali 25: Jeesus lukee Raamattua. Onko se lintu? Onko se kala? Ei, kun se on Jeesus. Tai ainakin melkein hänen uusin inkarnaationsa. Siis Mike Pohjola, joka lukee Raamattua. Tai siis omaelämäkertaansa tai jotain semmoista. Mutta se kai nyt on melkein sama asia. Ikävä kyllä päällekkäin Realities of Steelin kanssa, mutta jos kyllästyt kuivakkaan englantilaisen monotoniseen luennoimistapaan, niin tänne sitten.

Sunnuntai, klo 12:00-14:00, Smökki: Suomen kansan oudot tanssit. Kovat kundit eivät tanssi, mutta jos tanssisivat, niin ilman muuta he tanssisivat Krookeltussua, Tupsunjuurta, Pikkuista Mattia, Tinttan tanttania ja Hailuuta! Ainakin vahvasti näin epäilen.

Sunnuntai, klo 14:00-16:00, Ulkona: Bofferiturnajaiset 2011. Tätä kannattaa katsoa etenkin klo 16 lähestyessä koska silloin käydään finaaliottelut.

Sunday, 4:00-5:00 pm, Auditorium: Scenario contest panel. Guests of Honor and some other guys talk about the Scenario Writing Contest. This is of interest to ConText because one of our reporters submitted an entry of his own. If you are not interested, so what.

After that panel, everyone should hurry into Sali 1 for the Closing Ceremony of Ropecon.

Ja lopuksi vielä ohjelma, jota ei toistaiseksi ole listalla.

Ajankohta ei tiedossa: Lightning Talk. Tämäkin ehkä luultavasti järjestetään jossain jonain hetkenä. Varmaa se ei ole. Mutta täällä kuulet viiden minuutin vesityksiä jos jonkinlaisista aiheista, ja kaikille löytyy jotain kiinnostavaa.

Kulisseissa raivoaa julma taistelu himotuista arvopaikoista!

maanantaina 4. heinäkuuta 2011

Luotettavan tuntuisten huhujen mukaan juuri nyt riehuu Ropeconin salatuissa kulisseissa raivoisa taistelu kaikkein halutuimmista työpaikoista. Kaikkein arvostetuin työnakki tänä vuonna on info. Infotyöläinen tietää kaiken, eli hänelle on tarjolla erittäin vahva auktoriteettiasema.

Viime vuosina vaatimukset infon työntekijöille ovatkin nousseet rajusti. Tohtorin tai lääkäritädin tutkinto ei enää ole lainkaan harvinaisuus tässä korkeassa virassa. Likaiset juorut kertovat tosin myös, että paikat jaetaan sillä perusteella, miten hyvin on sosialisesti verkostoitunut web 2.0:ssa järjestäjiin. Vielä likaisempi juoru kuiskuttelee, että pääjärjestäjien sukulaiset täyttäisivät infon kiihkeästi himoitut paikat ensimmäiseksi, ja että muilla ei ilman vähintäänkin tohtorintutkintoa ole virkoihin mitään asiaa!

Mutta ConText luottaa aina Ropeconin järjestäjien yleviin periaatteisiin eikä edes ajattele julkaisevansa tällaisia saastaisia juttuja. Eli, oletpa siis vaikka jyrsijä, keinosiementäjä, jätetoimihenkilö, munanhaistaja¹ tai – niin, jopa – merkonomi! niin kyllä infotyöhön voi silti yrittää lähettää hakemusta. Työvoimarekry on ainakin toistaiseksi vielä hetken auki.

¹Helsingissä OTK:n (Elanto) varastolla toimi 1920-luvulla munanhaistaja. Tehtävänä oli haistella kananmunia ennen kuin ne lähetettiin kauppoihin.