Arkisto: kesäkuu 2011

Convert Your Character!

lauantaina 25. kesäkuuta 2011

Using this quick questionnaire, you can convert your character for Finnish D&D™ rules, for Ropecon. This is the English version of the questionnaire – naturally, the character sheets will be purely in Finnish. So start learning Finnish already!

Roolipelaajan juhannustaiat

perjantaina 24. kesäkuuta 2011

Se on sitten taas juhannustaikojen aika. Kaikki roolipelaajathan viettävät toki juhannuksen turvallisesti sisätiloissa pelipöydän liepeillä, mutta taiotaan sielläkin. Tunnetusti roolipelaajat ovat hyvin taikauskoisia mm. noppien suhteen. Tässä siis vinkkejä kaikille pikku magiankäyttäjille pelionnen ennustelemiseen ja paranteluun.

Kun pyyhkii pelipöydän ennen peliä alastomana vastapäivään ja katsoo sitten pöydän alle, saattaa löytää sen kauan kadoksissa olleen nopan.

Juhannusyönä kannattaa mennä nukkumaan alastomana suosikkinoppa tyynyn alla. Silloin näkee unessa vihjeitä siitä, mitä seuraavassa pelisessiossa tapahtuu. Expan hankinta helpottuu huomattavasti!

Jos ennen nukkumaan menoa syö alastomana pussillisen sipsejä mutta ei juo kolaa lainkaan, niin uusi pelitoveri tulee unessa tarjoamaan kolaa.

Kun pyöriskelee alastomana pelipöydän alla, niin sen jälkeen tulee ihmeellinen inspiraatio tarttua imuriin ja siivota vähän. Vastaavasti jos aikoo mennä pelipöydän päälle alastomana hajareisin istumaan, tulee mielihalu laittaa viime pelin jäljiltä pöydällä ajelehtivat miniatyyrit takaisin omille paikoilleen.

Jos juhannusyönä avaa pelihuoneen ikkunan alastomana, sieltä tulee ihmeellistä raitista ilmaa sisälle. (Ikkunan voi toki avata myös täysissä pukeissa.)

Mikäli haluat varastaa toisen pelaajan noppaonnen, hiero kehoasi hänen nopillaan alastomana. Vielä tehokkaampi taika on, jos kerrot hänelle tästä ennen seuraavaa peliä. Varoitus: naispuoleisen pelaajan suorittamana tämän taian vaikutus saattaa olla aivan päinvastainen.

Konvertoi hahmosi D&D™-säännöille!

tiistaina 21. kesäkuuta 2011

ConTextin nopean, vain 26 kysymystä sisältävän testin avulla voit nyt konvertoida hahmosi Ropeconia varten D&D™-säännöille sopivaksi. (Klikkaa siis tuosta niin testi avautuu.)

Testi on laadittu D&D™-sääntöjen mukaan ja lisäksi on käytetty Harrison-Stetsonin sumean logiikan järjestelmää, jossa propositioilla on diskreettiä totuusarvoa useisiin konnektiiveihin.

Huom. D&D™-säännöille konvertoitujen hahmojen on edelleen noudatettava myös kaikkia Ropeconin sääntöjä. Hahmojen konvertointi ja lomakkeen käyttäminen tapahtuvat pelaajan omalla vastuulla.

(Rules are ”Dungeons & Dragons Fantasiaroolipeli”, which is the “Basic Set” (Red Box, Frank Mentzer’s edition) translated to Finnish.)

Disclaimer: Dungeons & Dragons® and D&D™ are trademarks of Wizards of the Coast, Inc. Any mention of trademarks in this document is not meant as a claim of ownership over said trademarks.

Mä en nyt ala kun tää on niin huono!

tiistaina 14. kesäkuuta 2011

Paidan tekstissä on yhdyssanavirhe! Siinä lukee Supersankari kun pitäisi lukea Super sankari! Sitäpaitsi paita on hirveän kallis! Sinooperista saa paitamustetta 4 € / purkki ja siitä saa ainakin 10 paitaa, joten paita ei voi maksaa yli kuutta euroa yhteensä! Aiemmin takahuoneen maitokin maksoi muuten vain viisi markkaa ja nyt se on 1,3 €! Tällaisen conin olisi muuten voinut järjestää halvemmallakin! Ja monet olisivat osanneet järjestää paljon paremmin! Paasitorni on paljon halvempi, miksi nämä urpot maksavat liikaa? Ja Dipoli on metsässä ja sinne matkustamiseenkin tarvitsee kalliin seutulipun!

Ja silloin kun minä olin nuori, niin Ropecon oli paljon parempi! Silloin tehtiin oikeaa nuorten kulttuuritapahtumaa! Järjestäjätkin olivat nuoria ja kauniita! Vuoden 1963 conissa oli Kekkonen kunniavieraana! Ja aiemminhan con tehtiin halvalla, niin halvalla, että, että – että pääsyliputkin olivat niin halvat, että jokaiselle kävijälle maksettiin 100 markkaa kun saapuivat coniin!

Aiemmin ei ollut paperia eikä mitään vaan piirettiin maahan, vasta paljon myöhemmin sai piirtää jo neulalla hiekkatauluun läpi ja sittenhän se oli jo ihan luksusta kun D&D-hahmolomakkeet kopioitiin piirtämällä läpi hiilipaperilla ja nopiksi sai tuperkkeliin kuolleen isoveljen vanhat napit! Niin ja D&D:tä vain pelattiin, ei ollut muita! Silloin oltiin tyytyväisiä eikä vinguttu jokaisesta pienestä asiasta ja aloitettu heti henkilökohtaista ajojahtia ja vainoa!

Niin ja vielä sekin, että tiedotuksen ristiinnaulitsemiseen tarvittavat parrut ja naulat maksavat nyt pitkän sentin, ennen nekin sai vaan muutamalla markalla!

(Kiitokset: mausir, vitku, Zds, Killeri, Mlop, shml)

Nuorten kulttuuritapahtuma uudistuu!

tiistaina 7. kesäkuuta 2011

Kuten kaikki jo tiedämme, 29.-31.7.2011 pidetään Dipolissa, Espoossa suuri nuorten kulttuuritapahtuma!

Nyttemmin on kuitenkin vastaan tullut ongelma: tapahtuman nykyinen nimi, Ropecon.

Nimessä on ”Rope-” etuliite, joka ei kuitenkaan nykynuorille sano enää yhtään mitään. Huhutaan, että tämä sana liittyy ns. roolipelaamiseen, jonka Suomeen toivat USA:ssa vaihto-oppilaana olleet lukiolaiset 1970-1980-lukujen taitteessa. Harrastus olikin jonkin aikaa suosittu, mutta sittemmin se katosi ja hiipui Suomesta lähes tyystin.

Ei hätää, sillä tämä nuorison kulttuuritapahtuma on parhaillaan uudelleen brändättävänä. Nimi on ilman muuta ensimmäinen asia, joka vaihdetaan. Nimenvaihdon avuksi tehtiin skripti, joka luettelee kaikki nimet, joissa on ensin neljä kirjainta ja -con. Ongelmaksi osoittautui, että näitä on 707281 kappaletta. Pienen karsinnan jälkeen jäljellä on edelleen 94928 nimeä, mutta näistä varmasti se uusi nimi jo löytyy!

Jos haluat, niin voit itse katsoa Ropeconin uuden nimen listasta – jos nimittäin arvaat, mikä se on. Oikein arvanneet saavat ilmaisen sisäänpääsyn Ropeconiin … eikun siis toistaiseksi nimeämättömään nuorten kulttuuritapahtumaan 2012.

Coninkävijät: ajatelkaa ihmisten tunteita!

keskiviikkona 1. kesäkuuta 2011

Viime aikoina on kantautunut hälyyttäviä tietoja siitä, kuinka eri coneissa harrastetaan ns. free hugs -toimintoa, eli tarjoudutaan halailemaan ihmisiä ilman korvausta. Meillä Suomessa tällainen toiminta ei missään nimessä ole sopivaa!

Kuten tiedämme, suomalainen ihminen ei halua toista ihmistä, etenkään tuntematonta, 3-4 metriä lähemmäksi. Sitä läheisempi läheisyys tekee jokaisen suomalaisen olon tukalaksi ja tuntuu suorastaan siltä kuin ”käytäisiin iholle”.

Tunnetusti seksuaalisesti vapaamielisillä tanskalaisillakin on coneissaan erittäin ankarat säännöt liiallisen läheisyyden välttämiseksi. Näin ollen suomalaisissa coneissa sääntöjen pitäisi olla näitä huomattavasti tiukemmat!

Ehdotankin siis yleisiksi säännöiksi seuraavia.

  1. Älä kysy ihmisiltä, haluavatko he ilmaisen halauksen. He eivät halua sellaista!
  2. Älä edes puhu tuntemattomille ihmisille. On epämukavaa joutua puhumaan tuntemattomien ihmisten kanssa.
  3. ”Ilmaisia halauksia” -kylttiä ei saa pitää näkyvillä julkisella paikalla. Monia suomalaisia loukkaa ja hävettää ajatus halailemisesta. Se ei meillä ole tapana.
  4. Älä koskaan tuki ovia, sisäänkäyntejä tai vilkkaampia reittejä. Toiset ihmiset voivat joutua kulkemaan epämukavan läheltä tai he joutuvat tällöin tahattomasti jopa koskettamaan toista ihmistä.
  5. Älä koskaan katso tuntemattomia ihmisiä silmiin. Se tulkitaan aina uhkaukseksi tai epämukavaksi seksuaalisviritteiseksi lähestymiseksi.
  6. Älä halaile, suutele tai moottoriveneile tuttaviesi kanssa julkisella paikalla. Muut läsnä olevat suomalaiset pitävät sellaisen näkemistä erittäin kiusallisena.
  7. Älä ikinä hymyile muille ihmisille. He luulevat, että heissä on jotain huvittavaa ja että heille nauretaan.

Kun jokainen Ropeconin kävijä painaa tulikirjaimin mieleensä nämä säännöt, vältytään monilta epämukavilta kokemuksilta.