Arkisto: tammikuu 2011

Mahtavat kunniavieraat ovat sankareita!

perjantaina 14. tammikuuta 2011

Nyt hartaasti odotetut kunniavieraat ovat sitten vihdoinkin selvillä! Eli on jo aika alkaa pestä punaista mattoa, jotta voimme vastaanottaa nämä ylivertaiset nerot, nämä maailmanlaajuisesti tunnetut roolipelialan sankarit heidän arvolleen, joka vastaa vähintäänkin heidän painoansa platinapaloja, sopivalla tavalla!

Frank Mentzer on ehkäpä maailman kaikkien aikojen roolipelaamiseen eniten vaikuttanut henkilö, onhan maailmankaikkeuden ylivertaisesti suosituin ja paras roolipeli D&D hänen käsialaansa! Voimme vain mykkänä kunnioituksesta ihailla tätä merkkihenkilöä ujosti etäältä, jotta alhainen läsnäolomme ei saastuta sitä ilmaa, jota hän on hengittänyt! Mentzerin ura ulottuu aina 1950-luvulta 2010-luvulle ja hänen saavutuksensa roolipeli- ja leipomoalalla muistetaan joka ikisessä paikassa ympäri maailmaa! Ropecon odottaa nöyrän kiitollisena sitä henkisyyden hehkua, jota tällaisesta roolipelialan uranuurtajasta paistaa auringon lailla!

Mutta entäs sitten Erik Mona! Vaikka hänen nuori ikänsä ei voikaan luonnollisesti pärjätä Mentzerin arvokkaalle olemukselle, on hänen roolipeliskenessä toimimisensa ollut yhtämittaista legendaarista voittokulkua! Todennäköisesti yksikään toinen henkilö ei ikinä ole tuonut yhtä tolkuttoman suunnatonta määrää uusia harrastajia roolipelien pariin missään universumissa koskaan aiemmin! Vaikka Mona tekisi vain ns. teaserin jostain tulevasta projektistaan, jo sellainenkin on takuuvarma ENnie-palkinnon, roolipeliskenen Oscarin voittaja! Jokainen sana, jokainen ele, joka Monan huulilta lähtee, on heti myös koko skenen huulilla kaikista kuumimpana hottina, mitä ropeskenessä on ikinä koskaan kuultu! Monan tuotannon myyntilukemat ovat kerrassaan uskomattomat. Kun vertaamme Pohjoismaisiin myyntilukemiin (50000), mitataan Paizon myynti miljoonissa kappaleissa, eli se on vähintäänkin kaksikymmenkertainen!

Voimme siis vain sanattomana kunnioituksesta polvistua ja painaa nöyrän otsamme lattiaan näiden ropeskenen jättiläisten, näiden seikkailujen sankarien ja peliviihteen suurmestareiden edessä! Dipolin lattia, jota heidän jalkansa tulevat luultavasti tallaamaan, julistettakoon kansalliseksi monumentiksi! ConText vaatii, että tasavallan presidentin on oltava vastaanottokomiteassa! Sievät kansallispukuiset tyttöset kukittakoot sankarimme ja kaartin soittokunnan on kajautettava heidän kunniakseen Porilaisten marssi ja D&D-elokuvan teema!

Virallinen vaakunaehdotus

keskiviikkona 12. tammikuuta 2011

Tänään ConText julkisti yläpalkissa ehdotuksen Ropeconin vaakunaksi.

Heraldinen selitys: Suomen lipun sinisellä kilvellä. Seisova kruunattu naarasleijona, jolla on supersankariviitta jossa Ropeconin lohikäärmelogo, kurottaa vasemmalla kädellään näppäimistölle, pitäen oikeassa kädessä lyöntivalmista bofferia, katsoen luottavasti vasemmalle menneisyyteen samalla polkien sääntökirjat ja nopat jalkoihinsa. Kuva kokonaan valkoisella.

Tylsää!

keskiviikkona 12. tammikuuta 2011

Baker oli viime vuonna ja tänäkin vuonna on taas sellainen (Frank Mentzer). Eikö nyt mitään uutta ja raikasta voitu keksiä millään? Ropecon käy vaan tylsääkin tylsemmäksi joka vuosi.

Vielä pahempi olisi, jos Ropecon tänäkin vuonna taas pidettäisiin Dipolissa! Se se vasta tylsää olisikin. Tai jos viikonloppuranneke maksaa 25 €? Miksi se maksaa ihan saman verran aina? Tylsää!

Ja miksi vain yksi kunniavieras julkaistiin? Eikö niitä ole kuin vain yksi! Miksi kaikkia ei sanota kerralla. Vai onko niitä vain yksi! Se vasta olisikin todella ankeaa ja tylsää. Tekeekö nyt yhdellä mitään?

Mitä varten muuten molemmat teemat sanottiin heti? Yhtään ei taas jännitystä ollut, kun heti tiedettiin kummatkin. Olisi nyt edes yksi sanottu ensin ja vasta myöhemmin toinen, niin olisi ollut jotain jännääkin!

Kuuma kunniavierashuhu!

maanantaina 10. tammikuuta 2011

Nyt meillä on luotettavan tuntuinen huhu kunniavieraista! Solmukohdan jälkeen aiotaan katsoa, mikä on kuuminta hottia Serbokroatiassa.

Ehkäpä siis saamme taas jonkun jälkipostmodernin käsitelarpin gurun Serbokroatiasta?

Teema on vihdoin selvillä!

keskiviikkona 5. tammikuuta 2011

Ja aivan tarkalleen ConTextin ennakkotietojen mukaisesti Ropecon 2011:n teemana on ”Sankarit ja suomiropet”! (Tai jotain sinnepäin.)

Tavataan Dipolissa!

Dee ii, di, pee oo, dipo, äl ii, dipoli, äs äs aa, Dipolissa!