Arkisto: heinäkuu 2010

Koko ConText koottuna

keskiviikkona 28. heinäkuuta 2010

Nyt on ConText koottu niin pitkälle kuin sitä laillisesti pystyi kokoamaan yhdeksi tiedostoksi, ConText-2010-kokonaan.pdf (2,6 Mt).

Kaadon tapahtumat ja jutut olivat valitettavasti niin levottomia, että ne eivät sovi internetin herkkään ja viattomaan ympäristöön, joten lisää ei nyt ilmesty.

Mutta historiallisesti kaadossa onnistuttiin kuvaamaan yksi kuva, joka ei ole K-18! Eli, Pyry ja Louhi -koirat leikkimässä:


Kultaisen lohikäärmeen saajaksi ehdotus suoraan vaikutusvaltaisimmalta taholta!

maanantaina 26. heinäkuuta 2010

Suomen kaikkien roolipelaajien tärkein tiedotuskanava Roolipelitiedotus, eli Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava ehdottaa vuoden 2011 Kultaisen lohikäärmeen saajaksi Jari ”Muinais-Ville” Paunaa, joka suomensi Dungeons & Dragons -roolipelin ja perusti näin koko Suomen roolipeliskenen. Kun ehdotus tulee näinkin vaikutusvaltaiselta taholta, ottaa Ropecon ry sen varmasti erittäin painokkaasti huomioon palkinnon saajaa valittaessa!

http://roolipelit.wordpress.com/2010/07/25/kultainen-lohikaarme-mike-pohjolalle/

Sunnuntain pläjäys

sunnuntaina 25. heinäkuuta 2010

Tällä hetkellä ei ole tilaisuutta yhdistellä pdf:iä, pieninä palasina siis olkoon tämä ConText nyt maailmalla.

ConText-2010-su.pdf (440 Kt) näyttää mm. sunnuntain tunnelmia, aloittaa Kiven haastattelun ja paljastaa yleisön pyynnöistä huolimatta tämän vuoden suosituimman coniteaslash-parituksen.

ConText-2010-nousussalaskussa.pdf (257 Kt) kertoo tämän vuoden trendit.

ConText-2020.pdf (137 Kt) on aikapostina saatu ote ConText 2020:stä! Se oikea tulevaisuus siis paljastuu. Se voi olla joidenkin mielestä synkkä ja joidenkin mielestä ei. Lisäksi olemme saaneet Ropecon 2020:n virallisen julisteen, se näkyy tuossa alla. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.


ConText-kivihaastattelu.pdf (221 Kt) kilvoittelee tyhmimmän ConText-jutun tittelistä ikinä ja jatkaa Kiven haastattelua. (Taisitte luulla, että se ei muka jatkuisi!)

ConText herätti raivoisia tunnereaktioita!

sunnuntaina 25. heinäkuuta 2010

Vihdoinkin ConText on herättänyt niin suurta raivoa, että sitä on vaahto suusta roiskuen revitty väkivalloin irti seinästä! Repijät voivat vaikka kommentoida tänne, mikä teksti herätti näin suuren närkästyksen, niin voin sensuroida kaiken muun ConTextin pois verkosta ja jättää vain sen.

Lauantain ConText

lauantaina 24. heinäkuuta 2010

Lauantain ConText, ConText-2010-la.pdf (594 Kt) lupaa paljon mutta kertoo vähän. Eowyn<3 kitkeränhappamia tilityksiä, melankolisia lauantai-aamun tunnelmia, runsas ryöppy pittoreskeja sattumuksia perjantaiyön hämärästä aina lauantai-iltapäivään, hiukan pelirintaman kuulumisia ja mahdollisimman paljon turhaa täytemateriaalia, jotta saataisiin paljon näköisesti sivuja.

Lightning Talk

lauantaina 24. heinäkuuta 2010

LightningTalk-ConText.ppt (3,7 Mt) on PowerPoint -vesitys, jota käytettiin tänään lauantaina Lightning Talk -ohjelmanumerossa auditoriossa. Tuskinpa tuosta mitään tällaisenaan käsittää, mutta lauantain ConTextissä (tulee melkein jo ihan lähes kohta saataville) on lisäselittelyä.

Perjantain ConText

perjantaina 23. heinäkuuta 2010

Shokeeraavaa tietoa siitä, kuinka con ei edes mahdu Dipoliin! Murtomiehet liikkeellä jo ennen conia! Työntekijät vaativat kermavaahtoa! Lue, kuinka jonosta isketään conheila! Ja minne kaikkialle pääjärjestäjien ylimääräiset aivopuoliskot ovat päätyneet! (Pääjärjestäjien homma on niin helppo, että puolet voi aivan hyvin viedä narikkaan.) Ja miksei roolipelata kylpyammeessa? Näistä tärkeistä kysymyksistä kirjoittaa perjantain ConText.

ConText-2010-pe.pdf (1146 Kt)

Fontteja ja tekijänoikeuksia

perjantaina 23. heinäkuuta 2010

Comic Sans MS -fonttia on toivottu ja kyllähän se olisi ConTextin kannalta hyvä: se on nimittäin hauskan näköinen fontti ja ehkä ConTextistäkin tulisi hauskempi, jos siinä käytettäisiin ko. fonttia. Kokeilin, mutta ainakin tämä blogin teksti oli hiukan vaikeaa luettavaa sillä fontilla. Otsikot nyt ainakin ovat Comic Sans MS:ää.

Tänään alkaa Ropecon ja ConText ilmestyy auditorion lähellä olevalla seinällä. Siellä on sellaistakin sisältöä, jota ei ehkä voida koskaan laittaa nettiin nähtäville tekijänoikeussyistä vaan ne voi nähdä vain maksullisessa yksityistilaisuudessa kuten Ropecon. USA:n lain mukaan se ehkä kävisi päinsä mutta täällä Suomessa ei saa muokata muiden teoksista parodioita (tai kyseessä on enemmänkin kunnianosoitus) koska meillä on hyvä sananvapaus, jonka ulkopuolelle kaikki tekijänoikeuksiin liittyvä ja muu tärkeä on viisaasti jätetty hyvän hallituksemme toimesta. Ovathan tekijänoikeuden loukkaukset jo ajaneet mm. musiikkibisneksen alas kokonaan tässä maassa ja USA:ssa, jonne Gramex ei olekaan tilittänyt keräämiään maksuja.

Paluu Xen’drikistä

keskiviikkona 21. heinäkuuta 2010

Tarkalleen aikataulun mukaisesti Keith Baker saapui juuri nyt, klo 20:30 Tallink Silja -laivalla Xen’drikistä takaisin Suomeen vietettyään päivän Tallinnassa. Tai ainakin kuvainnollisesti voinemme näin sanoa – onhan Viro sentään Xen’drikin lähin vastine Suomesta katsoen. Jollei se sitten ole Ahvenanmaa.

Thor-setä on nyt hyvin, hyvin vihainen?

tiistaina 20. heinäkuuta 2010


Ilmatieteellisten laitosten uhkaavat laskelmat leijuvat nyt con-perjantain kaikkein pahimman lipunmyyntiruuhkan yllä: ConText on saanut varmaa ennakkohuhua lähdesuojan suojaamasta lähteestä, että ECMWF:n1 malliajon mukaan juuri tuohon ajankohtaan olisi sijoittumassa ukkosta ja rankkaa sadetta!

Kuka ja miten Ropeconin pitäisi uhrata, ettei taas Assemblyssä olisi hyvä sää ja Ropeconissa paha sää? Mitä ilmeisemmin Assemblyn osallistujissa on hartaita Thorin (kuvassa) palvojia tai sellaista teeskenteleviä, jotka osaavat joko hyvitellä ukkosenjumalansa säälimään Assemblyä taikka sitten pahoitella hänet Ropeconin kimppuun!

Assemblyn introvertti nörttipopulaatio on ehkä löytänyt muinaisuskon vanhat keinot wikipediasta tai jostain muualta internetin syvyyksistä, jonne normaalit ihmiset ja larppaajat eivät millään löydä reittiä. Roolipelien sääntökirjoista tiedämme vain, että Thorin Str on 92 tai Handle Animal +57. Eihän siitä ole mitään hyötyä!

(1European Centre for Medium-range Weather Forecasting)