Arkisto: kesäkuu 2010

Tracon on vaarassa pakahtua!

maanantaina 28. kesäkuuta 2010

Tampereella 3.-4.7.2010 järjestettävän Traconin yllä roikkuu pahantahtoinen Damokleen miekka kuin haaskalintu. Nimittäin, Ilmatieteen laitos on julmalla tavalla uhannut tapahtumaa sunnuntaiksi jopa +30 °C asti kohoavilla hirvittävillä lämpötiloilla!

Tapahtuma varautuu kuumeisesti burkha-cosplayaajien sekä turripukuilijoiden (eng. furry) helioosi- ja hypertermiaepidemiaan. Kuulemma myös Kyūbi-Narutot, mitä sitten ovatkaan, ovat vakavassa vaaravyöhykkeessä lisäämässä lääkintämiesten hikistä taakkaa.

Vastapäiväisiä mielipiteitäkin asiasta toki on: esimerkiksi nimimerkki Ana kehui äm-irkissä, ”hyvä vaan jos tulee mahtavat kelit. sorsapuistossa on sit kivempi :)”

Viraaliefektiivisten kanaviensa kautta Tracon suosittelee, toki vain epävirallisesti, että kävijät pukeutuisivat mahdollisimman vähiin ja niukkoihin vaatteisiin ja joisivat paljon.

Hyperlinkitystä

keskiviikkona 23. kesäkuuta 2010

Ropeconin virallinen ConText-linkki http://context.ropecon.fi/ osoittaa jatkossa aina tuoreimpaan ConTextiin, sijaitsipa se sitten missä tahansa. ConText suosittelee käyttämään ko. linkkiä kirjanmerkeissä ja linkkilistoissa, kun halutaan viitata ajankohtaiseen ConTextiin.

Conitea vahvistaa: Ropeconissa kaikki on kiellettyä!

keskiviikkona 23. kesäkuuta 2010

Ropecon on ottanut jopa Traconiakin tiukemman linjan järjestyshäiriöistä vastaaville. Tänä vuonna Ropeconissa kaikki on kiellettyä. Conitean salaisella äm-irk-kanavalla eräs coniitti nimittäin vahvisti 23.6.2010 klo 10:13: ”Ainahan kaikki on kiellettyä.”

Ensimmäistä kertaa conien historiassa meillä on siis vihdoinkin con, jonka järjestyssäännöissä on otettu huomioon aivan kaikki. Sen lisäksi, että kaikki kuviteltavissa olevat ongelmalliset asiat on kielletty, ovat kiellettyjä myös kaikki asiat, joista kukaan ei edes arvannut etukäteen tulevan ongelmaa, ja asiat, joita ei edes ole olemassa vielä! Ei siis auta edes aikamatkustaa vuoden 2020 conista aiheuttamaan tulevaisuuden vekottimilla häiriöitä, koska aikamatkustus on kielletty.

Alppitorvet ovat siis vihdoinkin tasapuolisuuden nimissä päätyneet kielletyksi vuvuzelojen ohella. Ropecon kieltää tasapuolisesti kaikki kulttuurit, joten nyt ei voida ainakaan syyttää Ropeconia maahanmuuttokriittiseksi! Kiellettyjä ovat myöskin banaanit, cosplay ja cocktailkutsut, jos mainitsemme pari esimerkkiä lisää.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että viimeinkin Dungeons & Dragons on kielletty Ropeconissa – asia, jota kaikki oikeaa roolipelaamista harjoittavat ovatkin pitkään ja hartaasti toivoneet! Tästä varmaan alkaisi muuten indiepelien uusi, mahtava nousu, mutta indiepelit ovat Ropeconissa kiellettyjä, kuten myös e-pillerit, eltaantuminen, faaraot ja feministit sekä hameet ja housut.

Järjestäjille, jos eivät olisi kiellettyjä, aiheuttaisi varmasti paljon päänvaivaa se, että jeesusteippi on tänä vuonna kielletty. Kahvikin on kielletty, joten narikkatyöläisille tullee vaikeuksia pysyä hereillä, tai tulisi, mutta narikka on kielletty.

Monia hämmästyttänee se, että larppaus on Ropeconissa tänä vuonna kielletty. Munkkeja emme tule näkemään, mutta emme myöskään nunnia. Cantinalle oluen kieltäminen taitaa olla taloudellisesti ikävää, mutta pizzojakaan ei kiellettynä voida tarjoilla. Quechuan kielen ehdottomasta kieltämisestä tuskin on suurta haittaa, koska coniin eksyy harvoin vieraita Andeilta, mutta ruokakojujenkin kieltäminen saanee nälän kurnimaan kävijöiden vatsoissa.

Seksi on tänä vuonna ehdottomasti kielletty! Sitä onkin turha edes toivoa, koska toivo on kielletty – mutta niinpä ovat myös usko ja rakkauskin. Kuten tiesimme, ehkäisy on myös kielletty, joten ehkä näin on loppujen viimeksi parempikin.

Kiellettyjä ovat myös mm. Waffen-SS, walesilaiset, Wittgenstein, xeniat (pisteliäät komparunot, jotka käsittävät yhden elegisen kaksoissäkeen), X-säteet, ydinaseet, y-kromosomit (mukaan lukien kävijät, joilla sellainen on), zanella (puolivillainen vuorisatiini), zoonoosit, åkermaniitti (sulattokuonassa tavattava kalsiumsilikaatti), ångströmit, älykkyys, ääriasennot, öljyvärit ja öylätit.

Lisää Ropeconissa kiellettyjä asioita löytyy esim. kirjoista Kielitoimiston sanakirja, Nykysuomen sanakirja ja Uusi sivistyssanakirja sekä Yleisestä suomalaisesta asiasanastosta (YSA).

Tracon köyhdyttää kulttuuria!

maanantaina 21. kesäkuuta 2010

Tänään tuli Tracon-tapahtuman blogiin sellaisia terveisiä turvallisuusvastaavalta, että vuvuzela-torvet ovat Traconissa ehdottomasti kielletyt.

Tracon-tapahtuman järjestäjät eivät selvästikään ymmärrä, että vuvuzela-torvet rikastuttavat kulttuuria. Sitäpaitsi, onko se tasapuolista, että vuvuzelat kielletään, mutta alppitorvia ei ole kielletty? Miksi sveitsiläiset kävijät saavat tuoda tilaisuuteen torvensa, joiden ääni sivumennen sanoen voi kuulua 5-10 kilometrin päähän, mutta etelä-afrikkalaiset kävijät eivät saa tuoda omia perinteisiä soittimiaan?

Aikooko Etelä-Afrikan tasavalta protestiksi boikotoida koko Traconia? Romahtaako Traconin kävijämäärä?

Osallistu ConTextiin!

torstaina 17. kesäkuuta 2010

Sinäkin voit osallistua ConTextiin!

Lähde mukaan kontributoimaan maailman eniten luetuimpaan Dipolin seinälle Ropeconin aikana teipattuun lehteen.

ConText ottaa vastaan juttuideoita, skandaalinkäryisiä valokuvia tapahtumasta, kuvituksia, fanipostia, salaliittojen piilotettuja viestejä sisältäviä artikkeleita, haukkuja, kehuja ja muuta materiaalia, joka vaan pysyy teipinpalasella seinällä. Toimitus päättää materiaalin julkaisemisesta noudattaen hyvää journalistista tapaa ja ConTextin konservatiivista ja perinteistä linjaa. Ja muistaen, että ConTextin lukijakunta koostuu pääasiassa 11-vuotiaiden Ropeconin kävijöiden vanhemmista.

ConTextiin otetaan myös lyhyitä ilmoituksia: salaisia viestejä, synttäri- tai muita onnitteluja, (pelihahmojen) kuolin-, syntymä- kihlaus- jne. ilmoituksia, mainoksia, jne. kunhan ne liittyvät edes jotenkin skeneen, coniin tai ConTextiin. Ilmoituksia voidaan julkaista vain jos ne ovat julkaisukelpoisia, jos ne mahtuvat mukaan, ja sitä mukaa kuin ConTextiäkin ilmestyy. Varaudu siis siihen, että ilmoitus näkyy vasta tuntien päästä, seuraavana päivänä, tai ei ollenkaan. Ilmoittaminen ei maksa mitään, ja palvelu on sen mukaista.

Jos sinulla on kysyttävää terveysasioista (mielen- tai kehon-), ihmissuhteista, hikikomeroitumisesta tai muusta, mistä saamme lukijoita aina kiinnostavaa sosiaalipornoa, niin kysy ihmeessä. ”Ethan vastaa” -palsta puhkuu innostuksesta vastata kysymyksiin, joita on tähän mennessä koko ConTextin historian aikana siunaantunut peräti noin 3 kpl, ja sekin taisi olla 4-5 vuotta sitten.

Kaikki materiaali on tervetullutta ja sille nauretaan toimituksessa ja takahuoneessa täysin luottamuksellisesti!

Voit myös käyttää ConText-kyselylomaketta.

Materiaalin toimitus

Materiaalin ja kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen np (at-merkki) iki piste fi tai tuoda Ropeconin aikana infoon, joka sijaitsee Käpyaulassa. Materiaali jätetään laatikkoon, jossa lukee ”Composti”. (Tai jotain sinnepäin.) Sieltä ConTextin sievät apulaistyttöset käyvät sen yön pimeydessä nappaamassa kalpeilla pienillä kätösillään toimitukseen käsiteltäväksi. Tms.

Myös tänne blogiin voi kommentoida.