Arkisto: tammikuu 2010

ConTextin toimittajaksi?

maanantaina 25. tammikuuta 2010

EDIT 15.6.2010: toimittaja on löytynyt, eli vuonna 2011 voi sitten kysellä seuraavan kerran.

ConText-toimittaja, Ropecon 2010: yhdelle ConText-toimittajalle saattaisi olla paikka vuoden 2010 Ropeconissa.

Tehtävänä on kirjoittaa ja mahdollisesti myös kuvittaa ConText-juttuja varsinkin Ropecon 2010 -tapahtuman aikana. Työhön kuuluu Ropeconin ohjelmasta ja tapahtumista raportoiminen, human- ja demi-human -interest juttujen kirjoittaminen Ropeconin tekijöistä ja kävijöistä sekä Ropeconin teemaan sopivista aiheista. Tänä vuonnahan teemat ovat Ropecon 2020 sekä Kauhu.

Kelpoisuusehto: edellytämme toimittajan pätevyyttä tai soveltuvaa viestintä- tai yhteiskuntatieteellistä koulutusta. No ei vaineskaan. Mutta olisihan se kova etu.

Edellytämme jonkinlaista näyttöä roolipelialan juttujen kirjoittamisesta; blogikirjoituksia (linkki?), lehtijuttuja, tms. Ropeconin ja sen tekijöiden ja kävijöiden tuntemuksesta, Conloresta, skenejuorutietoudesta jne. on suurta etua. Toivomme itsenäistä työotetta, vastuuntuntoa ja kiinnostusta Ropeconiin. Et tarvitse välttämättä omaa läppäriä ja/tai digikameraa, mutta ei niistä haittaakaan ole.

Hyvätuoksuinen uutisnenä ja skandaalinkäryiset korvat katsotaan myös eduksi paikkaa hakiessa.

Tarjoamme sinulle ilmaisen sisäänpääsyn koko con-viikonlopuksi (edellyttäen, että olet paikalla kaikkina con-päivinä), mahdollisuuden olla mukana kehittämässä edistyksellistä ja tärkeää hanketta, vapauden oman työn kehittämiseen ja tilaisuuden olla edistämässä hyvien asioiden toteutumista Ropeconissa.

Koska edes vuoden 2010 päätoimittaja ei ole vielä varma, niin uuden toimittajan ura voi myös lähteä heti yllättävän nopeaan nousuun. Uralla on siis etenemismahdollisuuksia.

Työnakista voi kysellä minulta (np at-merkki ilmatar piste net), ja lisätietoja voi saada pienellä viiveellä mm. #ropecon -kanavalta äm-irkissä, tai facebookista ConText- tai Ropecon-yhteisöistä, jne.

Voit myös osallistua ConTextiin monilla muilla tavoilla, vaikka varsinainen toimittajan virka ei kiinnostaisikaan.

Raportti salaisesta seminaarista!

maanantaina 25. tammikuuta 2010

Lauantaista sunnuntaihin 23.-24.1.2010, pidettiin taas jälleen kerran Ropeconin järjestävän elimen, Conitean salainen seminaari. Ropecon ry:n yksityinen suihkukone kiersi Suomen lentokentillä hakemassa osallistujat suoraan kotoaan.

Lauantaipäivän kuluessa Helsinki-Vantaalta kone suuntasikin sitten samppanjan, aidon Beluga-kaviaarin, japanilaisesta Matsusaka-härästä valmistetun Tournedos Rossinin ja Château Lafite Rothschildin, sekä jälkiruokana Golden Opulence Sundaen ja Château d’Yquemin ryydittämänä kohti Yhdistyneitä arabiemiirikuntia. Koneen kokkeina häärivät Gordon Ramsay sekä Hiroyuki Sakai.

Dubain emiraatissa limusiinit kuljettivat vieraat Burj Khalifaan, jonka ylimmän kerroksen penthouse olikin jo hyvissä ajoin varattuna odottamassa, englantilainen hovimestari, palveluskunta ja Japanista pikavauhtia kiidätetyt aidot Kiotolaiset Gionin kaupunginosan geishat asennossa seisten ja sauna ynnä porealtaat lämpiminä.

Saunan ja aitojen suomalaisten koivuvihtojen päälle syötiin kevyesti paistetut Saucisse Minuitit ja hörpättiin päälle jääkylmää, raikasta tiibetiläistä jakkiolutta, Gomutraa, geishojen ja muiden paikalle tilattujen viihdyttäjien huolehtiessa vieraiden viihtymisestä. Myöhemmin illalla Madonna kävi vetäisemässä yksityisen konsertin, sillä välin kuin toiset kuuntelivat alakerrassa Metallicaa. Musiikista välittämättömille esiintyi salin puolella mm. taikuri David Copperfield.

Tämän jälkeen olikin mukava kallistaa päät aidoille silkkilakanoille sviittihuoneistoissa ja levätä yö kunnolla ennen seminaarin varsinaisen ohjelman alkua.

PS. Niille, jotka ovat kenties huolissaan seminaarin budjetista, voin kertoa, että menomatkalla tarjottiinkin ennakkotiedoista poiketen Matsusaka-härän sijasta halvempaa Koben härkää. Näin säästettiin jo pitkä sentti! Eli, conin järjestämiseen varatut rahat siis kyllä riittävät, eikä ainakaan viikonloppulipun hinta näillä näkymin ole nousemassa 25 €:sta.