Arkisto: lokakuu 2009

Triumfiraatti hantteeraa kommervenkin!

maanantaina 12. lokakuuta 2009

Sekretääri on hiljattain informeerannut, jotta ensi vuoden kommervenkin (23.-25.7.2010) oordninkin hantteeraa triumfiraatti, jota täten gratuleeraamme! Juhlan kunniaksi triumviraattikin siis ”fiiraa”, joka svenskiksi on yhtä kuin juhla, ja triumfikin tullee jo etukäteisesti.

Pian Dipolikin kai apustetaan hyyrylle, ja onpa kostyymi-spelaajan garderoobissakin kai jo kostyymit, kavait, kombineesit ja lönskotti oorningissa hengareissaan, kalsongit, halstuukit ja nästyykit viikattuina jämtteihin raadeihin ja vielä monensorttisia tilpehöörejä: simsettejä, manshetteja, slipsejä, kravatteja, henkseleitä ja tualettifudraaleja, alahyllyllä näkyy pantoffelit, turnerit ja galoshshit.

Jeskamandeera – ainakin ConText sprookaa fiinisti, jos ei svenskin lätinä blaskaa!

P.S. triumfiraatin, elikkä conin föörmannien, ylöspanokin on klaari: Kalle ”Killeri” Kivimaa, Jukka ”Juki” Koskelin ja Jukka ”Seppäsen Jukka” Seppänen. Yhtään höönaa tai lööpparia ei siis joukkoon mahdu, vaan kolme rahvasta veikkoa, jotka eivät totisesti ole mitään braijaavia tohvelisankareita! Näiltä tulee faustia tiskiin kun sitä tarvitaan.

Kuuma kunniavierashuhu!

perjantaina 9. lokakuuta 2009

Luotettavalta taholta on kuultu huhu kunniavierasvalinnoista.

Mike Pohjolan kunniavieraaksi on huhujen mukaan on nimittäin tulossa Ropecon 2010!

Tätä kunniavierasvalintaa on perusteltu mm. sillä, että Ropecon 2010 ei ollut millään tavalla osallinen* Roolipelaaja-lehden lopettamiseen, joten se ei ainakaan ole haitannut roolipelaamista harrastuksena, eli on tavallaan tehnyt sen eteen paljon enemmän kuin moni muu taho. Ainakaan kukaan ei ole sanonut, että olisi jättänyt Roolipelaaja-lehteä lukematta, koska Ropecon 2010.

(*Toisin kuin eräät aiemmat Ropeconit, jotka hävyttömästi antoivat ymmärtää, että suuri kävijämäärä tietäisi tilaajia. Hyi heitä petollisia coneja!)

P.S. Laitanpa vielä tähän samaan juttuun huolestuttavan havainnon: ConText 2009 on nimittäin epäonnistunut. Kukaan ei laittanut tulikivenkatkuista, närkästynyttä ja/tai vihaista palautetta, eikä mikään taho vaatinut minkään jutun sensurointia! Ehkäpä ensi vuodeksi saamme ConTextille jopa toimittajan, joka korjaa tilanteen.

Uudella teemaehdotuksella ennennäkemätön kannatus!

lauantaina 3. lokakuuta 2009

Vanha teemakuva joutaa jo romukoppaan, sillä Ropecon (ts. Rollkon) 2010:n uusimmalla teemaehdotuksella on jo ennennäkemätön kannatus. Ropecon 2010:n teemaksi on siis vahvasti ehdolla Ruotsi ja ruotsalaisuus. Onhan nyt kulunut sentään 200 vuotta siitäkin, kun Österlandiamme kohtasi suuri onnettomuus eli se joutui eroamaan rakkaan Svea-Mamman hellän ja pehmeän sylin lämmöstä. Teemaan tietenkin liittyy kiinteänä osana jo aiemmin ilmi tullut ennakkotieto siitä, että koko con on ruotsinkielinen.

Ruotsin ja uuden teeman kunniaksi ConTextkin ottaa jälleen taas uuden ilmeen.

Conin ohjelmassa on luvassa mm. hapansilakkatyöpaja – jossa siis opetellaan syömään tuota hieman tuoksahtavaa herkkujen herkkua; luonnollisesti hoviniiaus ja -kumarrustyöpaja, sillä Carl XVI Gustaf on toki jo kutsuttu vieraaksi; paljon Österlandin (tunnetaan myös Suomi-nimellä) historiaan liittyvää puheohjelmaa ja larppeja, jne. Sanomattakin on selvää, että kaikki ohjelma on ruotsinkielistä.

Kruunun vahvistuminen on toki meille Ruotsin vankkumattomille ystäville mieluisa kuuluminen, mutta conin kävijät varmasti pidättelevät hengitystään kruunun kurssia seuratessaan – sillä con-liput maksetaan ensi vuonna kruunuissa.

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Ropecon avaa portit kansainvälisyyteen!

torstaina 1. lokakuuta 2009

Hopp faderallan lallan lej! Varmat huhut kertovat, että vuoden 2010 Ropecon on ensimmäinen, joka pidetään täysin ruotsinkielisenä! Tämä on oikein hyvä asia. Kuten tiedämme, ruotsin kieli on suomalaisten ummikoiden portti kansainvälisyyteen ja todellinen maailmankieli. Tämä linja myös rikastuttaa Ropeconin kulttuuria ja on sille suuri voimavara.

Och samma på svenska: Secure rykten berättar att 2010 Ropecon är det första som hålls helt på svenska! Detta är en mycket jättekiva sak. Som vi vet, är ett svenskt-speaking Finns hamn internationalism och verklighet språk. Denna linje även Ropeconin berikar kulturen och det är en stor resurs.