Arkisto: elokuu 2009

Uutta ilmettä blogiin

maanantaina 31. elokuuta 2009

Nyt, kun ensi vuoden Ropeconin teema on jo oikeastaan melkein lähes varma, niin ConText 2010 alkaa jo virittäytyä ulkomuodollisesti uusiin tunnelmiin. Uusi animehenkinen otsikko ilmestyi näin tänään siis piristämään ankean syksyn harmautta.

ConText 2009 koottuna

keskiviikkona 19. elokuuta 2009

Tässä on koko tunnettu muinainen ConText 2009, 33 sivua, arkeologien kokoamana yhdeksi tiedostoksi:

ConText2009-kokonaan.pdf (1 873 Kt)

Aijaa-ykkösluokka

keskiviikkona 12. elokuuta 2009

Coniin lähtiessä ostin luonnollisesti lipun junan 1. luokkaan – kun matka tällä ”Valtion” yksityistetyllä rautatiellä kuitenkin maksaa suunnilleen saman verran kuin lentolippu (mikäli sen tilaisi puoli vuotta aiemmin ja tulisi lentokentälle ainakin 2 tuntia ennen lähtöä kopeloitavaksi ja tutkittavaksi), niin samahan tuo.

Ja luonnollisesti jälleen kerran 1. luokkaan tuli Aijaa-ykkösluokan matkustaja. Tämä on tapahtunut lähes joka ikinen kerta, kun junassa 1. luokassa matkustan.

Tällä kertaa Aijaa-ykkösluokan matkustaja tuli junaan kuitenkin hieman myöhässä, eikä ehtinyt nauttia kahvia ja iltapäivälehtiä, jotka 1. luokan matkustajille on varattu ja jotka Aijaa-ykkösluokan matkustaja lähes poikkeuksetta aina ehtii nauttia ennen konduktöörin saapumista. Kahvi ja lehdet eivät milloinkaan jää Aijaa-ykkösluokan matkustajilta huomiotta – toki se iso kyltti, ”Lehdet on varattu vain 1. luokan matkustajille” tietenkin jää.

Aijaa-ykkösluokan matkustaja ei ilmeisesti ollut löytänyt viereisistä 2. luokan osastoista istumapaikkaa heti, ja oli selvästi ilahtunut, että junassa oli kokonainen osasto tyhjillään – pl. allekirjoittanut, joka istui siellä yksin. Tämä matkustaja ei tietenkään millään tavalla ihmetellyt asiaa tai huomannut ikkunoissa todella isoja ”BUSINESS”-tarroja, 2. luokkaan nähden erilaisia ja isompia penkkejä, jne. Aijaa-ykkösluokan matkustajiin liittyy jonkinlainen salaperäinen valikoiva sokeus, joka kerta kaikkiaan estää huomaamasta kaikkia selkeitä merkkejä siitä, että kyseessä on 1. luokka.

Tietenkään Aijaa-ykkösluokan matkustajalla ei ollut lippua. Noin 50 %:lla heistä ei ole lippua ja lopuilla on 2. luokan lippu tai jotain ihan muuta kuten raitiovaunulippu. Kun konduktööri tuli, Aijaa-ykkösluokan matkustaja ilmoitti menevänsä Tikkurilaan, ja kysyi, mihin aikaan juna saapuu Helsinkiin. Hän näytti myös opiskelijakorttiaan. Kun konduktööri ilmoitti lipun hinnaksi vähän yli 38 euroa, niin silloin! Silloin alkoi Aijaa-ykkösluokan matkustaja ihmetellä, että onpas tämä kallista. Konduktööri sanoi jotakin siihen tapaan, että nii-in, tämä on ykkösluokka.

Ja nyt varmaan arvaattekin, mitä Aijaa-ykkösluokan matkustaja sanoi. Hän sanoi ”Ai jaa! Onko tämä ykkösluokka! En minä ykkösluokan lippua halua maksaa!” – tai jotakin sinnepäin. Mutta ”Ai jaa”, se tuli kyllä, koska se on aivan pakollinen aloitus, kun Aijaa-ykkösluokan matkustaja kuulee, että hän on 1. luokan osastossa. Joka ikinen kerta, kun olen nähnyt Aijaa-ykkösluokan matkustajan, niin ”Ai jaa” on aina kuultu.

Kun Aijaa-ykkösluokan matkustaja oli hieman kiusaantuneen oloinen, niin konduktööri kertoi, että ei hän etukäteen rupea varoittamaan, että olette 1. luokan vaunuosastossa, koska sellainen varoittelu on joidenkin ihmisten mielestä pahin mahdollinen loukkaus. Matkustaja osti sitten pitkin hampain 2. luokan lipun ja lähti vaunuosastosta etsimään istumatilaa 2. luokan puolelta.

Paluumatkalla conista tapahtui tosin erikoinen poikkeus; yhtään Aijaa-ykkösluokan matkustajaa ei ilmaantunut. Tai jos ilmaantui, niin ehkä toiseen päähän vaunuosastoa, ja en jaksanut kiinnittää asiaan huomiota. Kyseessähän on niin jokapäiväinen tapaus.

Niin, ei tämä nyt ehkä coniin juurikaan liity, paitsi että on se melkoinen myytti ja salaisuus, mistä nämä samanlaiset Aijaa-ykkösluokan matkustajat aina löytyvät, ja miten heillä voi olla aina sama valikoiva sokeusvamma ja samat repliikit.

Hylätyt sivut

tiistaina 4. elokuuta 2009

Vielä kuriositeettina muutama omituinen irrallinen sivu, jota ei ConTextissä 2009 käytetty, mutta jotka jostain syystä olivat olemassa. Näitä saa katsoa vain omalla vastuulla.

…niin siis ei näissä mitään K18-matskua ole…

Kaadon möläyksiä

tiistaina 4. elokuuta 2009

”Timooo!!! Tule imemään!!!” (??? huutaa miespuoleinen henkilö)

”Lihaa olis vielä tarjolla!”

”Mä meen ”metsästään” Esaa” (miespuoleinen henkilö)

”Tissit!” (hyvin, hyvin monen henkilön huudahtamana hyvin monta eri kertaa)

Kuvio alkoi tässä vaiheessa olla jo aika selvä, joten keräystoiminta lopetettiin tarpeettomana.

Suosituin coniteaslash-paritus selvisi myös kaadossa: semilia / Eeva.

(Sille coniitille, joka ei tiennyt (!), mitä ovat mm. slash ja yaoi (やめて お尻が 痛い), tuossa on linkit englanninkieliseen wikipediaan, jossa asiat selitetään kädestä pitäen 🙂

Noppamagiaa

sunnuntaina 2. elokuuta 2009

Laajan kyselyn tuloksia – on kyselty niin netissä, omilla forumeilla kuin äm-irkissäkin ihmisten uskomuksia keinoja, joilla nopat saadaan toimimaan paremmin.

Tämä ensimmäinen on yllättävän yleinen uskomus; sen mainitsi useampikin henkilö: noppatulokset paranevat, kun pitää kaikki nopat suurin luku ylöspäin pöydällä. Eräs teoria väittää, että tällöin noppien molekyylit painottuvat mikroskooppisesti ja siksi tulokset ovat parempia.

Kun käyttää Warhammerin Realms of Chaos-kirjaa noppien alustana, niin nopat keräävät siitä kaaosenergiaa.

Kissan ilmaantuminen pelipöydälle enteilee nopan tai useammankin katoamista.

Pelinjohtaessa ei saa käyttää samaa noppasettiä kuin pelatessa.

Jos huudahtaa esim. ”ykkönen!” tarkalleen samaan aikaan kun toinen heittää nopan, niin se tulos yleensä toteutuu.

Jos ei ravistele noppaa kunnolla sekaisin, tulee huono tulos.

Noppia ei saa heittää turhaan. On odotettava aina, että on oikeasti aika tehdä nopanheitto. Harjoitusheitot jne. vain huonontavat noppia.

Jos sanoo, ”älä nyt vaan heitä ykköstä” tms. toiselle, niin yleensä käy juuri niin.

Meillä ei hyväksytä lattialle pudonnutta noppaa, vaan se on heitettävä uudestaan. Yleensä sieltä tulee kuitenkin juuri se sama tulos.

Jos pelimekaniikka mahdollistaa nopanheiton uusimisen, tulos on sama tai huonompi noin 50 % tapauksista.

Nopista täytyy heittää ensin ykköset pois ja/tai valitaan nopista koeheitoilla parhaat.

Vain noppien omistaja saa koskea noppiin, muuten ne pilaantuvat ja niistä menee onni.

Pelaajana ei saa istua pöydän ääreen ns. Tarvaispuolelle, vaan pitää istua sille paremmalle puolelle. (Tarvainen = eräs pelaaja, jolla on maailman ylivoimaisesti huonoin noppatuuri.)

Jos tulokset ovat menossa huonommaksi, täytyy nopanheitto suojata kädellä, paperilla tms. näköesteellä. Nopat kärsivät helposti ramppikuumeesta.

Kroonisesta alisuoriutumisesta kärsivä noppa on eristettävä ja pidettävä karanteenissa jotta normaalinopat eivät altistuisi tartunnalle.

Viilatun Nopan Legenda: eräs pelaaja halusi, että hänen AD&D (1st edition) assassiininsa olisi tehokkaampi. Niinpä hän otti 20-sivuisen noppansa ja viilasi 1:n ympäriltä kulmia huomattavasti pyöreämmäksi. DM huomasi tietenkin tuon, mutta salli hänen käyttää ko. noppaa. Ja niinpä hän sitten käyttikin sitä koko hahmonsa elinkaaren ajan…

Sunnuntain lööpit

sunnuntaina 2. elokuuta 2009

Sunnuntain ConText mm. käy kultistien keskiöisessä kokoontumisessa, kyselee kiperiä kysymyksiä kvanttimekaniikasta … ja loppuja asioita ei voida ilmaista pelkästään k-kirjaimilla alkavilla sanoilla.

Kaamea rituaali keskiyöllä – ainutlaatuiset kuvat salaisesta kultista!

sunnuntaina 2. elokuuta 2009

ConTextin toimittaja soluttautui henkensä kaupalla vaarallisen kultin kokoontumiseen keskellä yötä eräällä paikalla lähellä Dipolia. Pelottavien naamioiden peittämät, coniteaa vastustavat kultistit suorittivat siellä jonkin kammottavan ja käsittämättömän rituaalin.Viimeisetkin kultistit saapuvat paikalle. Kultti on kokoontunut ylipappia lukuunottamatta.Fanaattisten, kaapuihin pukeutuneiden kultin munkkien ja nunnien soihtukulkueen sekä ylipapin saapuminen pakanallisen rummutuksen säestyksellä kertoi rituaalin alkamisesta.Kammottava rituaali lähestyy loppuhuipennustaan: heti, kun kultistien kuoro oli saanut käsittämättömät lorunsa päätökseen, alkoi kauempaa kuulua suorastaan paranormaalia örinää ja lisäksi conin järjestyksenvalvojat hyökkäsivät pamppuja heilutellen. Kultistit hajaantuivat nopeasti ympäri Otaniemeä – ketään ei tiettävästi saatu kiinni ja pidätetyksi.

Lauantain ConText

lauantaina 1. elokuuta 2009

Lauantain ConText ei mm. kerro mitään asioista, joita ei tapahtunut, käy Eridu-kultin vessassa, löytää harvinaisen kotelovaiheen ja listaa myös perinteisesti, mikä on nousussa ja mika laskussa.