Arkisto: heinäkuu 2009

Perjantain pläjäykset

perjantaina 31. heinäkuuta 2009

Virallinen ConText liimautuu parhaillaan Dipolin seinälle, mutta julkaisun blogimuotoon saatteleminen ei nykyisellä aikataululla ja juomabudjetilla ole mahdollista (ConTextin toimituksen tila vallattiin törkeästi ja ConText-toimitus joutui siirtymään hotellihuoneen karuihin erämaaoloihin kirjoittamaan). Niinpä tällä haavaa ConText-julkaisua voi itse kukin lukea internetin taholta vain näistä pdf-muotoisista koosteista.

1. osa kertoo mm. lukuisista uusista kotimaisista roolipelijulkaisuista, äitiyden salaisuuksista, erään viattoman nuoren mielen kauhunhetkistä Animeconin pyörteissä ynnä pizzaa vaanivista demoneista.

2. osa on vain yhden sivun mittainen, mutta sitäkin tiiviimpi lukupaketti. Tässä osassa on ensinnäkin viralliselta taholta tulleita vakavia varoituksia eräistä Ropeconiin liittyvistä säännöistä, ynnä pittoreskeja lausahduksia Ropecon 2009:n rakentamisen ajoilta (eli tältä viikolta).

Tilanne on päällä!

maanantaina 27. heinäkuuta 2009

ConText porautuu jälleen suoraan ajan hampaan hermojuureen. Juuri nyt, aivan tällä sekunnilla ensimmäisten Ropeconin kunniavieraiden lentokoneet ovat laskeutuneet Stockholm-Arlandan lentoasemalle! Kunniavierastiimin jäsen on lähtenyt liikkeelle, kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa, jonne vieraat aivan kohta ovat saapumassa, mikäli tulipalojen jälkisammutus ja savunpoisto eivät sitä estä.

ConText seuraa tilannetta herkeämättä aina kun ehtii.

Jokaisen suomalaisen korva varmaan odottaa jo malttamattomana kuullakseen tai lukeakseen, mitä kunnianarvoisat vieraat ajattelevat mm. suomesta, saunasta, vihtomisesta, salmiakista, muumeista, joulupukista, Koskenkorvasta, Dipolista, Temppeliaukion kirkosta, mämmistä, eduskuntatalosta, Lemin särästä ja Talvisodasta!

29.7.2009: viimeisimpien tietojen mukaan yksi kunniavieraista on jo saatu alkoholin avulla ns. heittämään perinteiset suomalaiset laatat. Suomalaisten tapojen ja kulttuurin sensuroimaton esittely on siis jo päässyt hyvin alkuun – varsinkin kun tänään kunniavieraat lähtevät ostamaan lisää alkoholia Tallinnasta.

Ropecon-biisi ei soi radiossa – törkeää syrjintää!

maanantaina 27. heinäkuuta 2009

Suuret radiokanavat eivät vieläkään ole ottaneet Ropeconin esikoissingleä ”Ropecon con con”, soittovalikoimiinsa. Kyllähän tämä juttu nyt on niin, että tämä pitäisi ottaa lakihenkilön tutkittavaksi. Onko tässä kysymys jonkinlaisesta harrastuksen syrjinnästä tai muusta? Onko kysymys vaikkapa tasa-arvosta?

Muiden harrasteiden biisejä kuitenkin soitetaan radiossa ahkerasti, esimerkkinä nyt vaikkapa Anna Eriksson: Seurataan johtajaa, Veikko Lavi: Silakka-apajalla, Frederik: Kung-fu taistelee, Apulanta: Anna mulle piiskaa, Matti Esko: Rekkamies, Tony Halme: Mä oon tällainen sekä Jope Ruonansuu: Työnnä kännykkä hanuriin.

(http://www.findance.com/uutiset/7676/tukiaisen-biisi-ei-soi-radioissa-manageri-sukupuolisyrjintaa)

Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry lupaa: ennätysmäinen määrä kävijöitä!

sunnuntaina 26. heinäkuuta 2009

Uusi yhdistys, Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ennustaa Ropeconiin kaikkien aikojen kävijäennätystä. Kävijämäärä kasvaa seuran mukaan lähes kolminkertaiseksi – peräti 10 000 kävijään!

Itran kaupunki ja Ikuisuuden laakso julkaistaan roolipelifestivaali Ropeconissa 31.7.2009. Ropecon järjestetetään Espoon Dipolissa 31.7.-2.8. Tapahtumassa julkaistaan myös merirosvopeli Hounds of the Sea ja yliluonnollinen etsiväpeli E.N.O.C. – Operaatio Eisenberg, joten suomalainen roolipelikustantaminen elää nyt kulta-aikaansa. Ropecon on Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, johon odotetaan kolmen päivän aikana saapuvan yhteensä noin kymmenentuhatta kävijää.

Mm. norjalainen surrealistinen roolipeli sekä pingviinejä ja niiden filosofiaa käsittelevät pelit houkuttelevat Ropeconiin suunnattoman määrän väkeä, joka haluaa murtautua ulos roolipelikirjojen alakulttuuri-ilmeen ghetosta.

Roolipelaaminen ja pohjoismainen roolipelien kustantaminen elää siis nyt todellista kulta-aikaa, minkä Ropeconin lähes kolminkertaiseksi paisuva kävijämäärä selkeästi osoittaa.

(Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ry:n kotisivut)

Ropeconin osakkeet vahvassa nousussa!

tiistaina 14. heinäkuuta 2009

Ropecon ry:n osakekurssi pörssissä olisi nyt kovassa nousussa, jos Ropecon ry olisi pörssissä ja jos sillä olisi osakkeita.

Pääjärjestäjiä (ts. pääjohtajia) on tänä vuonna peräti neljä, kun aiemmin on toimittu kahdella tai yhdellä. Ja kuten tiedämme, mitä enemmän johtajia yhteisöllä on, sitä tehokkaampaa sen toiminta on, koska sitä johdetaan silloin paljon enemmän. Jo tämä nostaa kursseja tänä vuonna.

Lisäksi viimeisin varma huhu kertoo, että Ropeconissa on juuri tällä hetkellä käynnissä YT-neuvottelut. Parantaakseen toimintaedellytyksiään Ropecon ry uudistaa toiminnallista rakennettaan ja hakee samalla toiminnan merkittävää tehostamista esimerkiksi lipunmyynnissä. Ropecon ry tulee tehostamaan ja sopeuttamaan toimintoja vastaamaan paremmin vallitsevaa markkina- ja kilpailutilannetta (Animecon, Tracon, Finncon). Tarvittavia säästöjä arvioidaan saavutettavan mm. päällekkäisiä toimintoja karsimalla sekä tehtävien ja organisaation uudelleenjärjestelyillä.

Poistuma hoidetaan enimmäkseen työtehtävien siirroilla ja eläkeohjelmilla. Neuvotteluja helpottaa se, että yhdistyksen YT-neuvottelut käydään yksipuolisesti vain johdon taholta käsin, eikä työntekijöiden tarvitse niihin juurikaan osallistua.

Ja kuten myöskin tiedämme, mitä vähemmän työntekijöitä yhteisöllä on, sen tehokkaampaa ja edullisempaa sen toiminta on. Tämäkin nostaa Ropecon ry:n kuvitteellista osakekurssia vahvasti!

Eli kannattaa siis sijoittaa Ropeconiin se 25 euroa.

Ropeconin kunniavieraat on julkistettu!

lauantaina 11. heinäkuuta 2009

L. Scott Johnson (USA) on White Wolfin maailman kuuluisimman ja huippusuosituimman Vampire: the Eternal Struggle -keräilykorttipelin kehittäjä.

Suzi Yee (USA) on tunnetun indie-forgelaisten D20-pelien kustantamon Expeditious Retreat Pressin luotsi. Heiltä saa mm. työkaluja keskiaikaisen maailmankaikkeuden luomiseen kauppareiteistä hirviöihin, myös taikuudella höystettynä.

Malik Hyltoft (Tanska) on tanskalaisen sisäoppilaitoksen, Østerskov Efterskolen, rehtori. Koulun pedagoginen metodi perustuu liveroolipeleille. Animeharrastajien suureksi pettymykseksi täytyy kertoa, että oppilaat eivät kuitenkaan pukuile1 Marimitea tai Strawberry Panicia.

Antti Malin on voittanut Magic: The Gathering -keräilykorttipelin maailmanmestaruuden joulukuussa 2008 ensimmäisenä suomalaisena. Hänellä on siis ollut kaikki se, mitä keräilykorttipelien harrastamiseen tarvitaan: kortit, aivot ja kavereita.

Keith Baker, Eberron-pelimaailman luoja, oli jonkin aikaa tulossa Ropeconiin, mutta joutui perumaan tulonsa kiireiden takia. Ei ole todistettu, etteikö kenttiongelma olisi kuitenkin ollut perumisen taustalla!

(1Pukuilu: nykyinen, oikea nimitys ns. cosplaylle. Ks. Iltalehti 5.3.2009.)

Pääjärjestäjät kieltävät Ropeconin kenttiongelman!

tiistaina 7. heinäkuuta 2009

Yksi pääjärjestäjistä, Emi Maeda, väittää, että Ropecon 2009:ssä ei ole mitään kenttiongelmaa. Hän väittää unohtaneensa, mitä on kertonut asiasta conrahoittajien tapaamisessa. Pääjärjestäjä Mikko Hänninen erityisesti korostaa, että tänä vuonna kuten aiempinakaan vuosina ei ole mitään kenttiongelmaa. Kenttiongelman kieltäminen on pääjärjestäjien yhteinen kanta. Hänninen väittää ongelmaa jopa keksityksi! Pääjärjestäjä Sami Nikander huomauttaa ”keltaisen lehdistön” kaivamista ”kummallisista väitteistä” koskien kenttiongelmaa. Hänen mukaansa juttu on pahempi kuin Vuotoksen allas, joka myöskin aina pomppaa esille. Myös hän kieltää painokkaasti kenttiongelman. Eräänä perusteena kenttiongelman kieltämiselle Hänninen puolestaan esittää väitteen, että google-haku ”kenttiongelma” tuottaa nolla tulosta, ja että kenttiongelmaan ei tarvitse puuttua, sillä perusteella, että sitä ei ole.

Google-haku tuottaa kutenkin mm. tuloksen ”Sachs Dolmar moottorisahassa käyntiongelma”, jossa kenttiongelma on vain vahingoissa kirjoitettu väärin ”käyntiongelma”. Myös Clark Kentin eli Teräsmiehen ongelma mainitaan eräällä blogisivustolla! Kenttiongelma on siis todellinen ilmiö.

Vakava varoitus D&D:tä pelaavien lasten vanhemmille

tiistaina 7. heinäkuuta 2009

Suomenkielisen D&D:n® Sankarisäännöt-laatikossa on paha virhe. Siinä sanotaan, että peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille pelaajille. Englanninkielinen Set 4: Master Rules® kertoo totuuden: ikäraja on 12 vuotta! Eli, vanhempien on syytä tarkkailla lasten pelaamista syrjäsilmä kovana. D&D:ssä® 11-vuotiaiden ja sitä nuorempien pelaajien hahmojen maksimitaso on 25. Vasta 12-vuotias saa kohota tasolle 36. (Sitten on vielä Immortal Set®, jonka ikäraja on 14 vuotta, mutta sitä ei onneksi ole edes käännetty suomeksi.)

Huom. artikkelissa mainitut rekisteröidyt tavaramerkit ovat ko. tavaramerkkien omistajien omaisuutta.