Arkisto aiheelle ‘Info’

Kulisseissa raivoaa julma taistelu himotuista arvopaikoista!

maanantaina 4. heinäkuuta 2011

Luotettavan tuntuisten huhujen mukaan juuri nyt riehuu Ropeconin salatuissa kulisseissa raivoisa taistelu kaikkein halutuimmista työpaikoista. Kaikkein arvostetuin työnakki tänä vuonna on info. Infotyöläinen tietää kaiken, eli hänelle on tarjolla erittäin vahva auktoriteettiasema.

Viime vuosina vaatimukset infon työntekijöille ovatkin nousseet rajusti. Tohtorin tai lääkäritädin tutkinto ei enää ole lainkaan harvinaisuus tässä korkeassa virassa. Likaiset juorut kertovat tosin myös, että paikat jaetaan sillä perusteella, miten hyvin on sosialisesti verkostoitunut web 2.0:ssa järjestäjiin. Vielä likaisempi juoru kuiskuttelee, että pääjärjestäjien sukulaiset täyttäisivät infon kiihkeästi himoitut paikat ensimmäiseksi, ja että muilla ei ilman vähintäänkin tohtorintutkintoa ole virkoihin mitään asiaa!

Mutta ConText luottaa aina Ropeconin järjestäjien yleviin periaatteisiin eikä edes ajattele julkaisevansa tällaisia saastaisia juttuja. Eli, oletpa siis vaikka jyrsijä, keinosiementäjä, jätetoimihenkilö, munanhaistaja¹ tai – niin, jopa – merkonomi! niin kyllä infotyöhön voi silti yrittää lähettää hakemusta. Työvoimarekry on ainakin toistaiseksi vielä hetken auki.

¹Helsingissä OTK:n (Elanto) varastolla toimi 1920-luvulla munanhaistaja. Tehtävänä oli haistella kananmunia ennen kuin ne lähetettiin kauppoihin.