Arkisto aiheelle ‘Dipoli’

Ilmainen perjantaipullo täältä!

perjantaina 29. heinäkuuta 2016

Valitettavasti on heti myönnettävä, että otsikko ”ilmainen perjantaipullo täältä” oli valetta. Sen tarkoitus oli houkutella halpahintaisella tempulla lukijoita perjantain ConTextille. Ja kun lukijoita houkutellaan ilmaisella pullolla, se kuvaakin hyvin sekä julkaisun kuin sen lukijoidenkin laadukkuutta.

Perjantain ConText pdf-muodossa löytyy tämän linkin takaa.

Yhtään haastattelua tai autenttista kuvaa paikan päältä ei löydy. ConText ei ole löytänyt paikan päältä Dipolista muutenkaan yhtään mitään. Ikään kuin koko Ropeconia ei edes olisi meneillään Dipolissa! Mutta ConText jatkaa tarkkailua, kenties vielä tapaamme jonkun kävijän jotta saamme edes haastattelun.

Poimintoja Ropeconin ohjelmasta!

tiistaina 5. toukokuuta 2015

ConText valitsee jälleen nykyperinteiden mukaisesti suositeltavan tuntuisia ohjelmanumeroita Ropeconin (15.-17.5.2015 Espoon Dipolissa) ohjelmasta. Suositellut ohjelmat raati on valinnut täysin yksimielisesti ja sen päätöksistä voi valittaa, ainakin itsekseen kotona kuitenkaan naapureita häiritsemättä jos ei muuten.

Ropeconin perinteinen jono on aina hauska ohjelmanumero! (Ks. EU:n direktiivin mukaiset Ropeconin viralliset jonotusohjeet.) Muistattehan, että tänä vuonna Ropecon on jo toukokuussa eli säätila saattaa olla yllättävästi koleampi kuin mitä normaalina ajankohtana se ei ole. Kannattaa varata lämmintä ylle!

Dipolin Keltsu eli Cantina on aina perinteisesti kuulunut useimpien kävijöiden ohjelmaan. Tänä vuonna se tosin sulkee ovensa viimeisen kerran 13.5.2015 klo 24.00, ainakin web-sivujensa mukaan, eli Ropeconin aikana se ei olisi auki. Saamme nähdä onko vaiko eikö. Mutta ajatushan tässä on tärkein!

Ruokakojut ovat myös tuttu ohjelmanumero varsinkin ja myös mikäli Cantina todellakin on sulki. Emmeköhän näe taas Sir Lörtsyn ja muita perinteisiä ruuanmyyjiä. Joitakin uusiakin saattaa ehkä olla tulossa.

Otarannassa on aina paljon rentoa ohjelmaa ja Ropeconin alueen ulkopuolista kanssakäymistä. Rantakelejä harmi kyllä tuskin saamme tilattua logistiikalta tähän aikaan vuodesta, jätetään siis ne bikinit kotiin tällä kertaa.

(Mitä tulee itse Ropeconin varsinaiseen ohjelmaan, niin siellä voit mm. edelleen ilmoittaa ohjelmaa tämän vuoden ropeconiin; katso tarkemmat tiedot alavalikoista. Myöskin pöytäpelejä saattaa ehkä olla tulossa, onhan pöytäpelinjohtajien hakukin vielä auki 30.4. saakka.)

ConTextiä seinälle

sunnuntaina 20. heinäkuuta 2014

Piip-hyllyn manifetissiä on ilmestymässä – tietenkin vain ja pelkästään ja ainoastaan Dipolin seinälle, missään muualla tätä taidepläjäystä ei voi millään ikinä koskaan nähdä. Kaikkien on siis nyt välttämätön pakko tulla Ropeconiin! Alla ainoa teaser joka koskaan tulee ilmestymään.


Hoopakin merkkaaminen turvalliseksi

perjantaina 27. heinäkuuta 2012

Kuvassa on Ropeconin virallisen järjestyksenvalvojan määräämä teippaus, jolla hoopak…replika merkitään.


”Pidempiin aseisiin punainen merkkiteippaus 3 cm matkalle perään sekä 2 cm matkalle piippuun.”

Roolipelimessujen arvojärjestys alkaa selvitä!

tiistaina 27. maaliskuuta 2012

Nörttitytöt-blogin artikkeli nosti jälleen esiin tutun keskustelun nuorten roolipelimessujen, Ropeconin, kävijöiden arvojärjestyksestä. Kiihkeä debatti velloo juuri nyt kiivaana kautta koko skenen, varsinkin äm-irkissä. Aiemmin arvojärjestys on määräytynyt henkilökohtaisilla meriiteillä (Ropecon-käyntien määrä, onko maksava asiakas jne.) mutta uuden maailmanjärjestyksen mukaan arvojärjestyksen ratkaiseekin hien määrä.

Nuorten roolipelimessujen arvojärjestys ym. blogin mukaan on:

  1. Ylevimpänä pöytäroolipelaajat
  2. Hörhökategoriaan luokitellut larppaajat; larpissa liikutaan joten hikoilua esiintyy
  3. Miniatyyripelaajat, nuo hikiset nörtit
  4. Korttipelaajat, nuo vielä hikisemmät nörtit

Historiallisen tanssin harrastajat nousivat heti joukolla kritisoimaan arvojärjestystä. Arvatenkin siksi, että he putoaisivat kaikkein hikisimpinä 5. luokkaan, kaikkein alimmaksi. Toisaalta olisi punnittava hien kokonaismäärä. Tanssijat eivät kuitenkaan hikoile ihan koko ajan kuten korttipelaajat, vaan vain osa-aikaisesti.

Joka tapauksessa kysymys on vaikea ja kiistanalainen! Ratkaiseehan arvojärjestys myöskin jonotusjärjestyksen Dipolin ovella conin auetessa, joten alimmaksi luokitellut joutuvat odottelemaan pitkään ja heiltä jää monta minuuttia con-kokemusta väliin.

Dipoli on tähtäimessä!

torstaina 21. huhtikuuta 2011

Onko joku sika mennyt varastamaan (pääsiäis)munat ja viemään ne Dipoliin!? Koko Ropecon on vaarassa, koska, kuten kuvasta näkyy, vihaisten lintujen tähtäimessä on Dipoli! Eikä vaikuta siltä, että tipuilla on mielessä pelkkä guanolla kuorruttaminen…


(http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/puskaradio/viesti/30879/)

Vihjeestä kiitos Puikkoselle.