Arkisto aiheelle ‘Teema’

Poimintoja Ropeconin ohjelmasta II

torstaina 7. toukokuuta 2015

Nyt, kun Ropecon ohjelma on näinkin aikaisin jo melkein lähes virallisesti luettavissa, niin tässä on nyt sitten oikeasti niitä poimintoja ohjelmasta. Hyvää ohjelmaa on kuten tavallista niin paljon, että kaikkea ei tässä ehdi toki suositella, kunhan nyt sellaisia joiden suositeltavuudesta ConText on ollut täysin yksimielinen.

KP eli Kokemuspiste: Käpyaulassa koko conin ajan: täällä kannattaa käydä tutustumassa uusiin, vanhoihin ja siltä väliltä peleihin, kaikkea mahdollista löytyy. Täällä muutut newbiestä kokeneeksi pelien veteraaniksi muutamassa kymmenessä minuutissa! Ja niille jotka ovat jo valmiiksi kyynisiä, katkeroituneita veteraaneja, löytyy vaikkapa laadukkaita skenaariokilpailun pelejä ankarasti kritisoitavaksi.

Hippilarp 13 – The Last Puff: ilmoittautuminen pe klo 15-18 Larp-tiskillä. Larppaus on ConTextin mielestä täysin joutavaa touhua, mutta jos haluat ärsyttää mahdollisimman monia coninkävijöitä niin osallistu tähän. Ideana on hölmöillä ympäri Dipolia 60-luvun hippinä tai jotain, ainakin joskus kauan sitten oli.

Harharetkiltä Joron jäljille – esitelmä matkoista läpi historian: Klondyke, pe klo 21-22. Matka-aiheista puheohjelmaa on enemmänkin, tässä on aivan erityisen pätevä esitelmöijä.

Game of Thrones – Burleski (K18): Sali 1, pe klo 23-00. Jos et tiedä mitä on burleski, niin mene katsomaan. Tai jos vaikka tietäisitkin. ConText kannattaa lämpimästi kaikkia K-18 -ohjelmanumeroita!

Transsukupuolisuus Fantasiassa: Klondyke, la klo 11-12. Kuten tiedämme, kaikki homosaatio on juuri nyt kuuminta hottia tiellämme kohti täydellistä rappiota. Täällä kuulet, miten sen voi ottaa mukaan peleihinkin. (Muuten, nuori keisari Elagabalus olisi halunnut siirtää itselleen peniksen tilalle vaginan leikkausoperaatiossa. Fakta!1)

Kalevalarunoustyöpaja: JMT5 Olohuone, la klo 14-16. Saapui Jyrkäs, jaaritteli, runoniekka rooliconil’, runoin riimit raamitteli, trokeemuodon tarkenteli! Tämän työpajan kun käyt läpi, osaat riimitellä kohta yhtä loistavasti kuin ConText (käyty on!).

Matkalla sankaruuteen ja sen yli: Sali 26, la klo 16-18. Jos et vielä tiennyt, niin kaikki sankaritarinat mitä on ikinä tehty, on tehty aivan tarkalleen samalla kaavalla. Ihan kaikki, Odysseiasta Star Warsiin! Käy kuuntelemassa jos et usko.

The Elder Scrolls-pelisarjan kehittyminen: Klondyke, la klo 17-18. Jos olet pelannut Skyrimiä – tai Morrowindiä ja Oblivionia jopa – niin käypäs kuuntelemassa miten pitkä historia tällä edesmenneellä pelisarjalla on. (Nythän sen taru toki loppui kun tehtiin MMORPG. Sitä ei kukaan oikea Elder Scrolls -fani ikinä tule pelaamaan.)

Kirjoittajamiitti: JMT5, la klo 20-22. Kirjoitatko? Esim. ConText (aika itsestäänselvästi) kirjoittaa, ja paljon. Tänne siis väittelemään Mary Suen määritelmästä ja suosikkislashistäsi!

Charlie ei surffaa – yhden conipelin anatomia: Klondyke, Su klo 9-10. Sunnuntaina olet toki jo klo 8:50 intopiukeana jonottamassa Klondykeen? Nimittäin, siellä kerrotaan pelistä, jota on pelattu Ropeconissa uskomattomat yli 20 vuotta!

Matkanteko keskiajan Suomessa: Sali 25, su klo 14-16. Täällä opit taas hieman lisää keskiajasta. Nyt mennään vieläpä niin kapealle erikoisalalle, että edes kaikkien alojen eritysasiantuntija ConText-toimittaja ei tiedä asiasta valmiiksi jo kaikkea.

Lopuksi vielä toki pitää mainita kunniavieraiden ohjelmanumerot. Ne kai on syytä katsoa ihan kohteliaisuudesta, ettei kunniavieraat joudu esiintymään ihan tyhjälle auditoriolle.

(1Sikäli kun luotamme lähteeseen Montefiore, Simon Sebag: Ihmishirviöt – maailman julmimmat ihmiset, s. 33. 2008. Gummerus Kustannus Oy. ISBN 978-951-20-8073-1; jossa kirjassa ei ole lähdeviitteitä.)

Aiheesta muualla

Ropecon 2015 teema on paljastunut!

tiistaina 4. marraskuuta 2014

Erittäin luotettavan kuuloisten huhujen mukaan Ropecon 2015:n teema on jo päätetty ja se on…

HIIHTO!

Hiihtoteemaan päädyttiin useista syistä.

Ensinnäkin maastohiihto on syvästi isänmaallinen urheilulaji, joka valmentaa nuorisomme jaloon sankarivainajan osaan tulevilla sotatantereilla. (Tosin tämä tuskin oli lainkaan syynä teeman valintaan, vaikka Talvisotahiihto tulikin esille.)

Hiihto on jo pitkään ollut kaikkien coniteoiden mielessä useimmissa kokouksissa. Runsaskaan voitelu ei ole auttanut asiaa. Olosuhteet ovat myös haitanneet pitoa sekä luistoa. Coniteaa on haukuttu jopa kovemmaksi (joskin myös paremmaksi) kuin konsanaan Finlandiahiihtoa!

Kuulumiset hiihtokentiltä ovat kuitenkin tänä vuonna erityisen lupaavia. Ilmaston lämpeneminen kuulemma tuo tänä talvena myös kovat pakkaset ja paljon lunta. Hyvällä tuurilla kelit riittävät aina toukokuulle asti!

Nyt siis ylös Suomen elo-, kortti-, lauta- ja miniatyyripelaavat nuoret! Ulos sukset survaiskaa! Muistutamme myös, että erityisen hyvä on hiihtäjän hiihdellä silloin, kun:

  1. kun ruskavi puu
  2. tuul’ ulvovi, polku on ummessa
  3. tuisku on taivahalla
  4. kun hiihtelee yksinään
  5. tiens’ itse aukaisee itselleen
  6. yksin uhmataan yötä
  7. kun outoja onnen vaiheita käy
  8. ei tiedä, miss’ oikea, väärä
  9. hiki otsalla, suurissa suruissa
  10. kuolema kupeellansa

Itsenäisyyspäivän juhlien teemana anime ja manga!

lauantaina 19. lokakuuta 2013


Ropecon 2012:n teema on Pohjois-Korea!

maanantaina 9. tammikuuta 2012

Rakastetun Johtajan, Suuren Johtajan, Suuren Marsalkan, Kenraalin, Puolueen pääsihteerin, kansallisen turvallisuuden komission puheenjohtajan, Kim Jong-Ilin muistoksi Ropecon 2012:n teemaksi on päätetty ottaa Pohjois-Korea!

Pääteemana nimittäin on vaihtoehtoiseen todellisuuteen sijoittuva fantasia, ja metateemana rajat ja rajapinnat, jotka molemmat sopivat Pohjois-Koreaan kuin nyrkki imperialistivalloittajan silmään. Kapitalisti-imperialistithan elävät vaihtoehtoisessa turmiollisessa fantasiatodellisuudessa Pohjois-Koreaa kahdehtien. He ovat myös sulkeneet Pohjois-Korean rajat äärimmäisen tarkasti vartioituun saartorenkaaseen peläten suunnatonta loikkarien tulvaa sinne.

Onhan nimittäin jokaisen imperialistien ikeessä elävän suurpääoman sorretun orjatyöläisen hartain toive päästä Pohjois-Koreaan, jossa kansa rakentaa juche-aatteen viitoittamalla tiellä ihanteellista proletariaatin diktatuuria, jossa onni, yltäkylläisyys, rauha ja tasa-arvo vallitsevat suuren johtajan lempeässä mutta tiukassa ohjauksessa.

Se lähestyy uhkaavasti!

tiistaina 12. heinäkuuta 2011

Nimittäin se kauan toivottu Anime- ja mangateema Ropeconiin lähestyy vuosi vuodelta. Mm. nimimerkki Endel huomasi äm-irkissä, että Dipolin takana vaanii jo nyt otakuja! Tämä on suorastaan profeetallinen merkki. Kohtalon karu syyttävä sormi osoittaa jo siis jo järkähtämättä eteenpäin kohti historiaa, jonka ajan hammas tulee kaluamaan perinpohjaisesti.


Myös muita Ropeconin brändäyssuunnitelmia on luvassa, niistä julkaistaan laajempi kokonaisuus myöhemmin.

Teema ja kunniavieraat melkein paljastuvat!

torstaina 30. joulukuuta 2010

Vuoden 2011 conin teemasta ja kunniavieraista on nyt uutta varmaa tietoa! Anime ja manga! Eivät ainakaan ole conin teemoja.

Mutta, on liikkeellä erittäin luotettavan tuntuinen huhu, että 知らん顔 (shirankao) ja omertà olisivat sanoja, jotka liittyvät mahdollisiin huhuihin teemasta ja kunniavieraasta.

Lisää luotettavan tuntuisia huhuja Ropeconin teemasta!

perjantaina 10. joulukuuta 2010

Lähdesuojan suojaama lähde erehtyi äm-irkissä möläyttämään, että conin teemana tänä vuonna on ”turhasta säästäminen”! Onko tämä karnevaaliteema vaiko pääteema, sitä emme toimituksessa vielä tiedä.

Teemakeskustelu riehuu vilkkaasti kabineteissa!

tiistaina 16. marraskuuta 2010

ConTextin toimituksella on salakähmäistä vihjailua tulevasta teemasta! Ensimmäinen vihje Ropecon 2011:n tulevasta teemasta on ”ne oli semmoisia punaisia jotka oli kiinni semmoisissa siirrettävissä pylväissä”.

Ohjelmaan on tulossa erittäin mielenkiintoinen luento nauriiden kasvatuksesta.