Arkisto aiheelle ‘2011’

Mitä järjestäjien rinnoissa lukikaan?

torstaina 4. elokuuta 2011

Vieläkö muistat, että joidenkin paidoissa luki omituisia tekstejä? Siis omituisten nimien lisäksi luki vielä muutakin. Sieltä löytyi niin loitsuja, arvonimiä kuin Mörköpeikkokin.

Kukaan ei ilmeisesti saanut kerättyä kaikkia paitatekstejä. Enpä kyllä nähnytkään kuin 1 henkilön, joka edes (ehkä) yritti. Siksipä ConText nyt spoilaa ne kaikki saman tien! Tätä ei koskaan ole aiempina vuosina tehtykään.

Tästä dokumentista voit lukea, mitä kaikkea järjestäjien paitojen rinnoissa luki – also in English: read what the mysterious texts in the Ropecon organizers’ shirts meant.

Sunnuntain skuupit

tiistaina 2. elokuuta 2011

Sunnuntain ConText ilmestyy ennätyksellisen lyhyenä painoksena.

ConText2011-Su.pdf

Lauantain ConText julki!

lauantaina 30. heinäkuuta 2011

Lauantain ConText kartoittaa sotatilannetta. Old Skoolin moraali on hyvä mutta myös Indie perääntyy suunnitellusti hyvässä järjestyksessä. Lisäksi mm. haastattelussa on suomalaisen Indieskenen Arkkikivi, Eero Tuovinen.

ConText-2011-la.pdf

Perjantain ConText nyt saatavilla!

perjantaina 29. heinäkuuta 2011

Perjantain ConText mm. kertoo koottuna PDF-muodossa meille, miten Ropeconissa saa hiihtää, haastattelee sankarillisia jonottajia sekä maalailee taivaanrantaan kuvajaisia tulevista Ropeconeista, joiden nimikään ei ehkä enää ole Ropecon.

ConText2011-Perjantai.pdf

Ropeconin 2011 ohjelma on julkaistu!

perjantaina 8. heinäkuuta 2011

Ropeconin 2011 ohjelma julkaistiin kesäkuun lopussa! Sen kunniaksi ConText poimii nyt ohjelmistosta todellisia helmiä, joita heitellä siolle. Eli näitä ohjelmanumeroita ei ainakaan kannata jättää välistä. Toki kaikki Ropeconin ohjelma on hyvää. Nämä ovat vain toimituksen näkemyksiä, ts. oikea ja lopullinen vastaansanomaton totuus.

Perjantai, klo 17:30-18:00, Sali 1: Avajaiset. Täällä kannattaa ihan perinteen vuoksi käydä. Ja jos et ole osannut katsoa kunniavieraiden kuvia ropeconin sivuilta, niin täällä ko. heput näkee ihan silmästä silmään.

Perjantai, klo 18:00-19:00, Klondyke: Ks. ”Ammattina kaikkien aikojen herkin nahka”, alempana.

Friday, 11:00 pm to Saturday, 1:00 am, Room 25: Warpstones of Time. Will there be anyone listening to something this odd at this hour? Two guys from a very exotic country called Poland tell about RPGs from behind the Iron Curtain. Or maybe a bit more recent ones, but hey, I myself will definitely ask about communist era RPG scene. I wonder if they had Solidarność – the Roleplaying Game? (A little secret: if you want to distract these guys, show up dressed like a Japanese high school girl.)

Lauantai klo 15:00-16:00, Jämeräntie 3A, pelitila: Pahan nauru. työpajassa opetellaan hohottamaan mahtipontisesti kuin tuhma pahis, hekottamaan kuin hullu tiedemies ja kikattamaan kuin japanialainen lukiolaistyttö. Varmaankin omituisin työpaja ikinä.

Lauantai klo 18:00-20:00, Auditorio: Ammattina kaikkien aikojen herkin nahka. Kaikkien aikojen herkin nahka vihdoin esillä! Tule katsomaan henkilöä, jonka herneillä on autopilotti. Siis nenään menevillä herneillä. Tämä ohjelmanumero otettiin ihan vain esitelmöijän kiusaksi välillä pois ohjelmalistastakin! Lällän lällän lieru! (Kenraali Burger esittelee myös englanniksi käännettyä Stalker-peliä, jossa vakoillaan ja häiritään nuoria tyttöjä, perjantaina klo 18:00-19:00 Klondykessä.)

Saturday, Noon to 1:00 pm, Auditorium: The History of Dungeons and Dragons. Frank Mentzer speaks about the early years of Dungeons and Dragons, and answers questions from the audience. Did you know Mentzer did not in fact write the ”Red Box” D&D version, the one which was translated into Finnish? Not that he ever claimed he did. He only reorganized – and made a good job at that – a version made by other people.

Sunday 10:00-12:00, Auditorium: Realities of Steel. What’s the point with sword? Meaning, why doing something as useless as training old sword techniques. Yeah, there’s no point in it. At all. But at least this Guy knows what he’s talking about.

Sunnuntai klo 11:00-12:00, Sali 25: Jeesus lukee Raamattua. Onko se lintu? Onko se kala? Ei, kun se on Jeesus. Tai ainakin melkein hänen uusin inkarnaationsa. Siis Mike Pohjola, joka lukee Raamattua. Tai siis omaelämäkertaansa tai jotain semmoista. Mutta se kai nyt on melkein sama asia. Ikävä kyllä päällekkäin Realities of Steelin kanssa, mutta jos kyllästyt kuivakkaan englantilaisen monotoniseen luennoimistapaan, niin tänne sitten.

Sunnuntai, klo 12:00-14:00, Smökki: Suomen kansan oudot tanssit. Kovat kundit eivät tanssi, mutta jos tanssisivat, niin ilman muuta he tanssisivat Krookeltussua, Tupsunjuurta, Pikkuista Mattia, Tinttan tanttania ja Hailuuta! Ainakin vahvasti näin epäilen.

Sunnuntai, klo 14:00-16:00, Ulkona: Bofferiturnajaiset 2011. Tätä kannattaa katsoa etenkin klo 16 lähestyessä koska silloin käydään finaaliottelut.

Sunday, 4:00-5:00 pm, Auditorium: Scenario contest panel. Guests of Honor and some other guys talk about the Scenario Writing Contest. This is of interest to ConText because one of our reporters submitted an entry of his own. If you are not interested, so what.

After that panel, everyone should hurry into Sali 1 for the Closing Ceremony of Ropecon.

Ja lopuksi vielä ohjelma, jota ei toistaiseksi ole listalla.

Ajankohta ei tiedossa: Lightning Talk. Tämäkin ehkä luultavasti järjestetään jossain jonain hetkenä. Varmaa se ei ole. Mutta täällä kuulet viiden minuutin vesityksiä jos jonkinlaisista aiheista, ja kaikille löytyy jotain kiinnostavaa.

Konvertoi hahmosi D&D™-säännöille!

tiistaina 21. kesäkuuta 2011

ConTextin nopean, vain 26 kysymystä sisältävän testin avulla voit nyt konvertoida hahmosi Ropeconia varten D&D™-säännöille sopivaksi. (Klikkaa siis tuosta niin testi avautuu.)

Testi on laadittu D&D™-sääntöjen mukaan ja lisäksi on käytetty Harrison-Stetsonin sumean logiikan järjestelmää, jossa propositioilla on diskreettiä totuusarvoa useisiin konnektiiveihin.

Huom. D&D™-säännöille konvertoitujen hahmojen on edelleen noudatettava myös kaikkia Ropeconin sääntöjä. Hahmojen konvertointi ja lomakkeen käyttäminen tapahtuvat pelaajan omalla vastuulla.

(Rules are ”Dungeons & Dragons Fantasiaroolipeli”, which is the “Basic Set” (Red Box, Frank Mentzer’s edition) translated to Finnish.)

Disclaimer: Dungeons & Dragons® and D&D™ are trademarks of Wizards of the Coast, Inc. Any mention of trademarks in this document is not meant as a claim of ownership over said trademarks.

Sinäkin voit osallistua!

maanantaina 11. huhtikuuta 2011

ConText ottaa vastaan juttuideoita, skandaalinkäryisiä valokuvia tapahtumasta, kuvituksia, fanipostia, salaliittojen piilotettuja viestejä sisältäviä artikkeleita, haukkuja, kehuja, sotajuttuja, jermujen huumoria ja muuta materiaalia, joka vaan pysyy teipinpalasella seinällä. Toimitus päättää materiaalin julkaisemisesta noudattaen hyvää gonzojournalistista tapaa ja ConTextin konservatiivista ja perinteistä linjaa. Jos et keksi mitään muuta, voit vaikka vastata johonkin näistä kysymyksistä, tai vaikka useampiinkin.

Oletko Old Skoolin vai Indie-Forgelaisuuden kannattaja?

Mikä on kaikkein kaunein (tai kauhein) con-kokemuksesi?

Onko sinulla joku hauska anekdootti (tapaus, vitsi, kertomus) Ropeconista tai peleistä, joissa olet ollut mukana?

Onko sinulla jotain peleihin tai coniin liittyvää noloa tunnustusta? Oletko tehnyt salaa jotain, jota häpeät tai josta olet ylpeä tai iloinen tms.?

Onko sinulla jotain terveyteen tai lääketieteeseen liittyvää kysyttävää ConTextiltä? Lääkäripalstamme ”Ethan vastaa” vastaa siihen.

Onko sinulla ihan mitä tahansa muuta kysyttävää? Mitä haluaisit tietää?

Minkä haluaisit Ropeconin teeman olevan ensi vuonna?

Mitä toivoisit, jos saisit yhden wish- eli toivomusloitsun? (Ei, et voi toivoa lisää toivomuksia.)

Haluatko lähettää terveisiä, onnitteluja tai jonkin muun viestin jollekulle ConTextin kautta? Millaisen?

Huom. Kerrothan, jos haluat oman nimesi näkyvän, mikäli juttuasi/vastauksiasi käytetään ConTextissä – tai jos haluat käyttää nimimerkkiä tai esiintyä täysin nimettömästi (oletamme tämän viimeisen vaihtoehdon, jos et muuta sano). Materiaalillesi nauretaan toimituksessa, takahuoneessa, äm-irkissä ja facebookissa täysin luottamuksellisesti!

ConTextiin otetaan myös lyhyitä ilmoituksia: salaisia viestejä, synttäri- tai muita onnitteluja, mainoksia. Ilmoituksia voidaan julkaista vain jos ne ovat julkaisukelpoisia, jos ne mahtuvat mukaan, ja sitä mukaa kuin ConTextiäkin ilmestyy. Varaudu siis siihen, että ilmoitus näkyy Dipolin seinällä vasta tuntien päästä, seuraavana päivänä, tai ei ollenkaan. Ilmoittaminen ei maksa mitään, ja palvelu on sen mukaista.

ConText vastaa kaikkiin yleisön kysymyksiin – tai ainakin sellaisiin, joihin ylipäänsä voi julkisesti vastata. Myös kysymyksiä otetaan siis vastaan. Huomaa, että sekä kysymys että vastaus saatetaan julkaista.

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen np (at-merkki) ilmatar (piste) net. Laita mielellään subjektiin sana ”ConText”.

Ropecon nosti hip-hop -tanssiryhmän maailmanmaineeseen!

lauantaina 26. helmikuuta 2011

No, koskas Teosto maksaa Ropecon ry:lle provisiot?

Kultistien tempaus vuoden 2009 Ropeconissa on aikaansaanut yllättäviä seurauksia! Kultin naamioista tuli nopeasti superhitti ja sen vanavedessä hip-hop-tanssiryhmän (mikä ihme tuommoinen sitten liekään) nimeltään ”JabbaWockeeZ” suosio lähti räjähdysmäiseen nousuun!

Epäilemättä naamioiden lisäksi suuri osuus on ollut myös Ropeconin kuuluisilla tanssiaisilla, jotka nekin ovat tunnetusti maailmankuulut.Kuvassa ryhmän jäsenet esittelevät ylpeinä aitoja kultistinaamioitaan.

Naamioiden suosio Reaktori-tapahtumassa yllätti Ropeconin edustajat housut kintuissa; naamiot suorastaan revittiin käsistä. Näin ylläpitää Ropecon myös tervehenkistä liikunta- ja tanssiharrastusta nuorten eli lapsien keskuudessa. Tulevien eduskuntavaalien voittajien olisi hyvä painaa tämä fakta mieleensä kulttuurin tukien jakamista silmällä pitäen!

Tule roolipelaamaan – saat karkkia!

keskiviikkona 23. helmikuuta 2011

Olethan yli 13-vuotias?

22.-25.2. Kaapelitehtaalla Helsingissä on parhaillaan menossa kiva tapahtuma! Siellä on mm. tarjolla karkkia.

Korjaus 24.2.2011: hyi, hyi, tuhmat lapset! Roskasitte ja nyt on karkki kielletty. Sedät ja tädit ovat kuitenkin vielä paikalla.

Teema ja kunniavieraat melkein paljastuvat!

torstaina 30. joulukuuta 2010

Vuoden 2011 conin teemasta ja kunniavieraista on nyt uutta varmaa tietoa! Anime ja manga! Eivät ainakaan ole conin teemoja.

Mutta, on liikkeellä erittäin luotettavan tuntuinen huhu, että 知らん顔 (shirankao) ja omertà olisivat sanoja, jotka liittyvät mahdollisiin huhuihin teemasta ja kunniavieraasta.