Arkisto aiheelle ‘Animecon’

Coninkävijät: ajatelkaa ihmisten tunteita!

keskiviikkona 1. kesäkuuta 2011

Viime aikoina on kantautunut hälyyttäviä tietoja siitä, kuinka eri coneissa harrastetaan ns. free hugs -toimintoa, eli tarjoudutaan halailemaan ihmisiä ilman korvausta. Meillä Suomessa tällainen toiminta ei missään nimessä ole sopivaa!

Kuten tiedämme, suomalainen ihminen ei halua toista ihmistä, etenkään tuntematonta, 3-4 metriä lähemmäksi. Sitä läheisempi läheisyys tekee jokaisen suomalaisen olon tukalaksi ja tuntuu suorastaan siltä kuin ”käytäisiin iholle”.

Tunnetusti seksuaalisesti vapaamielisillä tanskalaisillakin on coneissaan erittäin ankarat säännöt liiallisen läheisyyden välttämiseksi. Näin ollen suomalaisissa coneissa sääntöjen pitäisi olla näitä huomattavasti tiukemmat!

Ehdotankin siis yleisiksi säännöiksi seuraavia.

  1. Älä kysy ihmisiltä, haluavatko he ilmaisen halauksen. He eivät halua sellaista!
  2. Älä edes puhu tuntemattomille ihmisille. On epämukavaa joutua puhumaan tuntemattomien ihmisten kanssa.
  3. ”Ilmaisia halauksia” -kylttiä ei saa pitää näkyvillä julkisella paikalla. Monia suomalaisia loukkaa ja hävettää ajatus halailemisesta. Se ei meillä ole tapana.
  4. Älä koskaan tuki ovia, sisäänkäyntejä tai vilkkaampia reittejä. Toiset ihmiset voivat joutua kulkemaan epämukavan läheltä tai he joutuvat tällöin tahattomasti jopa koskettamaan toista ihmistä.
  5. Älä koskaan katso tuntemattomia ihmisiä silmiin. Se tulkitaan aina uhkaukseksi tai epämukavaksi seksuaalisviritteiseksi lähestymiseksi.
  6. Älä halaile, suutele tai moottoriveneile tuttaviesi kanssa julkisella paikalla. Muut läsnä olevat suomalaiset pitävät sellaisen näkemistä erittäin kiusallisena.
  7. Älä ikinä hymyile muille ihmisille. He luulevat, että heissä on jotain huvittavaa ja että heille nauretaan.

Kun jokainen Ropeconin kävijä painaa tulikirjaimin mieleensä nämä säännöt, vältytään monilta epämukavilta kokemuksilta.

Sunnuntain pläjäys

sunnuntaina 25. heinäkuuta 2010

Tällä hetkellä ei ole tilaisuutta yhdistellä pdf:iä, pieninä palasina siis olkoon tämä ConText nyt maailmalla.

ConText-2010-su.pdf (440 Kt) näyttää mm. sunnuntain tunnelmia, aloittaa Kiven haastattelun ja paljastaa yleisön pyynnöistä huolimatta tämän vuoden suosituimman coniteaslash-parituksen.

ConText-2010-nousussalaskussa.pdf (257 Kt) kertoo tämän vuoden trendit.

ConText-2020.pdf (137 Kt) on aikapostina saatu ote ConText 2020:stä! Se oikea tulevaisuus siis paljastuu. Se voi olla joidenkin mielestä synkkä ja joidenkin mielestä ei. Lisäksi olemme saaneet Ropecon 2020:n virallisen julisteen, se näkyy tuossa alla. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.


ConText-kivihaastattelu.pdf (221 Kt) kilvoittelee tyhmimmän ConText-jutun tittelistä ikinä ja jatkaa Kiven haastattelua. (Taisitte luulla, että se ei muka jatkuisi!)