Arkisto aiheelle ‘Assembly’

Coninkävijät: ajatelkaa ihmisten tunteita!

keskiviikkona 1. kesäkuuta 2011

Viime aikoina on kantautunut hälyyttäviä tietoja siitä, kuinka eri coneissa harrastetaan ns. free hugs -toimintoa, eli tarjoudutaan halailemaan ihmisiä ilman korvausta. Meillä Suomessa tällainen toiminta ei missään nimessä ole sopivaa!

Kuten tiedämme, suomalainen ihminen ei halua toista ihmistä, etenkään tuntematonta, 3-4 metriä lähemmäksi. Sitä läheisempi läheisyys tekee jokaisen suomalaisen olon tukalaksi ja tuntuu suorastaan siltä kuin ”käytäisiin iholle”.

Tunnetusti seksuaalisesti vapaamielisillä tanskalaisillakin on coneissaan erittäin ankarat säännöt liiallisen läheisyyden välttämiseksi. Näin ollen suomalaisissa coneissa sääntöjen pitäisi olla näitä huomattavasti tiukemmat!

Ehdotankin siis yleisiksi säännöiksi seuraavia.

  1. Älä kysy ihmisiltä, haluavatko he ilmaisen halauksen. He eivät halua sellaista!
  2. Älä edes puhu tuntemattomille ihmisille. On epämukavaa joutua puhumaan tuntemattomien ihmisten kanssa.
  3. ”Ilmaisia halauksia” -kylttiä ei saa pitää näkyvillä julkisella paikalla. Monia suomalaisia loukkaa ja hävettää ajatus halailemisesta. Se ei meillä ole tapana.
  4. Älä koskaan tuki ovia, sisäänkäyntejä tai vilkkaampia reittejä. Toiset ihmiset voivat joutua kulkemaan epämukavan läheltä tai he joutuvat tällöin tahattomasti jopa koskettamaan toista ihmistä.
  5. Älä koskaan katso tuntemattomia ihmisiä silmiin. Se tulkitaan aina uhkaukseksi tai epämukavaksi seksuaalisviritteiseksi lähestymiseksi.
  6. Älä halaile, suutele tai moottoriveneile tuttaviesi kanssa julkisella paikalla. Muut läsnä olevat suomalaiset pitävät sellaisen näkemistä erittäin kiusallisena.
  7. Älä ikinä hymyile muille ihmisille. He luulevat, että heissä on jotain huvittavaa ja että heille nauretaan.

Kun jokainen Ropeconin kävijä painaa tulikirjaimin mieleensä nämä säännöt, vältytään monilta epämukavilta kokemuksilta.

Thor-setä on nyt hyvin, hyvin vihainen?

tiistaina 20. heinäkuuta 2010


Ilmatieteellisten laitosten uhkaavat laskelmat leijuvat nyt con-perjantain kaikkein pahimman lipunmyyntiruuhkan yllä: ConText on saanut varmaa ennakkohuhua lähdesuojan suojaamasta lähteestä, että ECMWF:n1 malliajon mukaan juuri tuohon ajankohtaan olisi sijoittumassa ukkosta ja rankkaa sadetta!

Kuka ja miten Ropeconin pitäisi uhrata, ettei taas Assemblyssä olisi hyvä sää ja Ropeconissa paha sää? Mitä ilmeisemmin Assemblyn osallistujissa on hartaita Thorin (kuvassa) palvojia tai sellaista teeskenteleviä, jotka osaavat joko hyvitellä ukkosenjumalansa säälimään Assemblyä taikka sitten pahoitella hänet Ropeconin kimppuun!

Assemblyn introvertti nörttipopulaatio on ehkä löytänyt muinaisuskon vanhat keinot wikipediasta tai jostain muualta internetin syvyyksistä, jonne normaalit ihmiset ja larppaajat eivät millään löydä reittiä. Roolipelien sääntökirjoista tiedämme vain, että Thorin Str on 92 tai Handle Animal +57. Eihän siitä ole mitään hyötyä!

(1European Centre for Medium-range Weather Forecasting)