Arkisto aiheelle ‘Politiikka’

EU:n direktiivin mukaiset Ropeconin viralliset jonotusohjeet

maanantaina 2. kesäkuuta 2014

Ropeconin viralliset jonotusohjeet

Viime vuosina Ropeconin jonossa on esiintynyt poikkeamia ja säännöttömyyksiä, joiden välittämiseksi julkaistaan nyt virallinen Ropeconin jonotusohje joka pohjautuu EU:n komission asetukseen N:o 566/2006¹. Jokainen kävijä on lain sekä EU-direktiivien nimessä velvoitettu noudattamaan näitä ohjeita tarkasti. Jokaiselta Ropeconin kävijältä edellytetään aina käskyjen ja määräysten järkähtämätöntä noudattamista. Kun jokainen kävijä noudattaa ohjeita, tapahtuu Ropeconin lipunmyynti mahdollisimman sujuvasti.

¹Komission asetus (EY) N:o 566/2006, yhteisten jonotuksien järjestyssääntösuosituksista annetun asetuksen (EY) N:o 2014/2005 muuttamisesta ja kyseisestä asetuksesta poikkeamisesta sekä jonojen avaamisesta ja hallinnointitavasta 1 päivän maaliskuuta ja 31 päivän joulukuuta 2006 väliseksi ajaksi annetun asetuksen (EY) N:o 219/2006 muuttamisesta.

Jonottamiseen valmistautuminen

Ennen Ropecon-tapahtumaan lähtöä on varmistettava, että mukana on viikonloppurannekkeen ostamiseen riittävä määrä Euroopan unionin yhteistä valuttaa euroja (€) käteisenä (ks. Käyttäytyminen lipunostossa).

Jonottamisen miellyttävyyden takaamiseksi on suositeltavaa tarkistaa henkilökohtainen hygienia ennen tapahtuman jonoon siirtymistä. Kävijöiden kannattaa käydä ns. ryöpyssä eli suihkussa sekä käyttää siellä peseytymiseen pintajännitettä alentavaa pesuainetta eli saippuaa. Hiukset voidaan pestä erityisesti hiuksille tarkoitetulla pesuaineella, jonka yleisesti tunnettu nimitys on sampoo. Peseytymisen jälkeen voi halutessaan käyttää vielä kohtuullisesti lievän tuoksuista antiperspiranttia. Tapahtumaan valmistauduttaessa ei suositella voimakkaita tuoksuja tai parfyymejä, koska nämä voivat aiheuttaa pahoinvointia tai allergisia oireita toisille kävijöille.

Jonotusta varten on pukeuduttava. Ropeconin sääntöjen mukaan asu on vapaa, mutta pakollinen. Alastomana ei siis sovi tulla jonoon. Ropeconin ajankohta sijoittuu heinäkuun loppuun ja lipunmyynti aukeaa tavallisesti perjantaina klo 15, jolloin tavallisesti aletaan saavuttaa päivän maksimilämpötilaa. Heinäkuun lopun keskilämpötila Espoon Otaniemessä sijoittuu lähelle 18 astetta Celsiusta ja helteen todennäköisyys on suuri. Näin ollen kävijöille suositellaan niukkaa tai kevyttä ja ilmavaa vaatetusta. Pakollinen mutta vapaa asu tarkoittaa, että erogeeniset alueet on peitettävä, mutta muita vaatimuksia asusteelle ei ole.

On myös huomattava, että Espoo on eräs Suomen sateisimmista paikkakunnista, jonka keskimääräinen vuotuinen sademäärä on noin 700 mm. Jonotustapahtumaan kannattaa täten varata mukaan myös sateenvarjo tai sadeasuste. Seuraava kaaviollinen kuva esittää Espoon keskimääräistä ilmastoa.


Tapahtumassa päihtyneenä esiintyminen ja päihteiden nauttiminen on kiellettyä. Älä siis nauti päihteitä ennen tapahtumaan lähtemistä tai jonottaessa. Ropecon-tapahtuman web-sivuilta löytyvät tiedot laillisista anniskelualueista joissa voit nauttia kohtuudella myös etanolipitoisia juomia.

Ropecon-tapahtuman web-sivuilta löytyy runsaasti ohjeita, mm. siitä missä Ropecon pidetään, kuinka päästä tapahtumapaikalle ja koska tapahtuma on. Web-sivuihin tutustuminen on suositeltavaa ennen jonottamaan lähtöä.

Jonon muodostaminen

Ropecon-tapahtuman lippujono muodostetaan Dipolin ns. Juhlaovilta alkaen, niin että jonon pää suuntautuu pysäköintialueelle, pysäköityjen autojen, ulkomyyntikojujen ja muiden rakennelmien vierestä tarkalleen kohti grillikioskin ja kauppakeskuksen välistä tilaa.

Seuraavan kaaviollisen karttakuvan viiva osoittaa Ropecon-tapahtuman jonon oikean paikan.


Jonolle varatun tilan riittävyyden takaamiseksi jonottajien on oltava parijonossa.

Jonotus on suoritettava seisten, mikäli ei ole pakottavia lääketieteellisiä syitä toimia toisin. Jonottajien rintamasuunta on oltava eteenpäin ja jonottajaparin on oltava vierekkäin, ei esimerkiksi kääntyneenä tai eri etäisyyksillä edellä jonottajista. Jonon siisteyden ja muodon säilyttämistä helpottaa mikäli jonottajat pitävät toisiaan kädestä kiinni.

Jotta jono olisi mahdollisimman tiivis, edellä oleviin jonottajiin on pidettävä 40 senttimetrin mittainen etäisyys. Mikäli mittaa ei ole mukana, 40 cm etäisyyden voi arvioida asettamalla käden ensin suoraan alaspäin ja kääntämällä sitten kyynärpään suoraan kulmaan eteenpäin. Ojennettujen sormien kärki osuu tällöin suunnilleen vaadittuun 40 cm etäisyyteen edellä jonottavasta. Menetelmä on havainnollistettu oheisessa kaaviollisessa kuvassa.


Ropeconin jonotus, sisäänkäynti ja tapahtuman asiakkuus on suunniteltu sopimaan myös liikuntarajoitteisille. Ropeconin järjestyksenvalvojilta (ns. TS:t) tai paikalla olevilta Ropeconin järjestäjiltä saa tarvittaessa apua.

Jonokäyttäytyminen

Jonossa keskustelu on sallittua. Kahden jonottajan välisen keskustelun äänenvoimakkuus saa olla korkeintaan 60 dB. Musiikin kuuntelua ulkoisista kaiuttimista ei suositella, vaan kehotetaan käyttämään kuulokkeita. Ns. aaltojen muodostaminen sekä yhteislaulu ovat sallittuja, samoin elävän musiikin esittäminen rajoitetulla volyymilla, joka ei saa fortissimo-kohdissakaan nousta 80 dB:iin. Sallittuja ovat akustiset soittimet kuten kitara, mutta ei esimerkiksi säkkipilli, alppitorvi tahi kirkkourut. Oheinen kaaviollinen kuva havainnollistaa suurinta sallittua dB-määrää.


Erogeenisten alueiden stimulaatio ja lisääntyminen jonossa ovat kiellettyjä. Muut hellyydenosoitukset ovat sallittuja kohtuullisissa rajoissa sekä eri- että saman sukupuolisten kävijöiden kesken niissä puitteissa, mitä Suomen laki sekä Espoon kaupungin järjestyssääntö määrittelevät.

Jonossa etuileminen on ehdottomasti kiellettyä. Järjestyksenvalvojat siirtävät etuilijan koko jonon viimeiseksi tai määräävät hänet kokonaan poistumaan tapahtuma-alueelta.

Paikan varaaminen hetkellisesti jonosta poistuneelle jonottajan parille on sallittua. On suositeltavaa, että näissä tapauksissa kerrallaan poistuu vain jonottajan pari, niin että toinen pari edelleen jää jonoon pitämään parin paikkaa. Muussa tapauksessa suositellaan, että pari poistuu jonosta yhdessä ja siirtyy palatessaan jonon viimeiseksi.

Valokuvaaminen jonossa on sallittua. Mikäli valokuvassa näkyy tunnistettavia henkilöitä, on valokuvan julkaisemiseen pyydettävä ao. henkilöiden lupa. Hetkellinen siirtyminen jonon sivuun valokuvaamista varten on myös sallittua huomioon ottaen yllä oleva ohje paikan varaamisesta jonossa.

Käyttäytyminen lipunostossa

Varmista hieman ennen lipunmyyntipisteelle saapumista, että sinulla on joko oikean tai vasemman käden ranne paljastettuna rannekkeen nopeaa ja sujuvaa kiinnittämistä varten.

Ota hyvissä ajoin ennen lipunostopistettä käteesi viikonloppurannekkeen hinnan, 28 euroa, verran käteistä rahaa; Ropeconin viikonloppuranneke on maksettava käteisellä. Ropecon ry:n suosittelema käteisvara on 20 euron seteli, 5 euron seteli, sekä 1 ja 2 euron kolikot. Pakottavissa hätätapauksissa on sallittua maksaa 20 euron ja 10 euron setelin yhdistelmällä jolloin vaihtorahana saat takaisin 2 euron kolikon. Mikäli maksat kaksi viikonloppuranneketta samalla kertaa, varaa esille 50 euron seteli, 5 euron seteli, sekä 1 euron kolikko.

Saapuessasi lipunmyyntipisteeseen ilmoita kuuluvalla äänellä ja selvästi lipunmyyjälle, että haluat ostaa viikonloppurannekkeen Ropecon-tapahtumaan (tahi useamman rannekkeen, mikäli suoritat maksun useamman kävijän puolesta). Maksa ranneke, ja kun olet maksanut, siirry rannekkeen kiinnittäjän eteen. Ojenna joko vasen tai oikea ranteesi oman valintasi mukaan rannekkeen kiinnittämistä varten. Kun ranneke on kiinnitetty, kiitä lipunmyyjää ja rannekkeen kiinnittäjää sydämellisesti ja voit tämän jälkeen siirtyä sisälle Dipoliin nauttimaan Ropecon-tapahtumasta.

Lopuksi

Jonotus on iloinen ja hauska tapahtuma! On sallittua siirtyä tarkoituksella jonon viimeiseksi, mikäli haluaa nauttia legendaarisesta Ropeconin lippujonosta kauemmin!


ConText-blogin kommentit tarkistetaan jatkossa etukäteen

sunnuntaina 27. maaliskuuta 2011

Suomessa säädetty uusi laki asettaa keskustelupalstojen ylläpitäjät vastuuteen kaikista kirjoituksista, joten kaikki ConTextiin tulevat kommentit tarkistetaan tästä päivästä lähtien etukäteen. Ne saattavat ehkä ilmestyä näkyviin joskus, jos ne viitsitään tarkistaa.

Tiedoksi Suomen viranomaisille: vastuu Facebookin like-nappulan kautta Facebookiin tulevista kommenteista kuuluu Mark Zuckenbergille ja häneen kannattaa ottaa yhteyttä syyteasioissa. Näissä tapauksissa vaadimme ConTextin puhtaan maineen säilyttämiseksi myös Zuckenbergin mahdollisimman kiireellistä kansainvälistä etsintäkuuluttamista, jotta hänet voidaan saada vastuuseen törkeistä rikoksista raskauttavien asianhaarojen vallitessa joukkotiedotusvälinettä käyttäen.

Ropecon nosti hip-hop -tanssiryhmän maailmanmaineeseen!

lauantaina 26. helmikuuta 2011

No, koskas Teosto maksaa Ropecon ry:lle provisiot?

Kultistien tempaus vuoden 2009 Ropeconissa on aikaansaanut yllättäviä seurauksia! Kultin naamioista tuli nopeasti superhitti ja sen vanavedessä hip-hop-tanssiryhmän (mikä ihme tuommoinen sitten liekään) nimeltään ”JabbaWockeeZ” suosio lähti räjähdysmäiseen nousuun!

Epäilemättä naamioiden lisäksi suuri osuus on ollut myös Ropeconin kuuluisilla tanssiaisilla, jotka nekin ovat tunnetusti maailmankuulut.Kuvassa ryhmän jäsenet esittelevät ylpeinä aitoja kultistinaamioitaan.

Naamioiden suosio Reaktori-tapahtumassa yllätti Ropeconin edustajat housut kintuissa; naamiot suorastaan revittiin käsistä. Näin ylläpitää Ropecon myös tervehenkistä liikunta- ja tanssiharrastusta nuorten eli lapsien keskuudessa. Tulevien eduskuntavaalien voittajien olisi hyvä painaa tämä fakta mieleensä kulttuurin tukien jakamista silmällä pitäen!

Ropecon eduskuntavaaleissa 2011

maanantaina 8. marraskuuta 2010

Ropecon lähestyy pikku hiljalleen ensi kevään eduskuntavaaleja teemalla että kaikki faktiot oikeastaan voittivat yhdessä eikä mikään niistä yksinään, koska ei se oikeastaan ollut mikään kilpailu.

Ropecon on huolestunut Perussuomalaisten roolipelivastaisuudesta ja ilmoittaa olevansa täysin epäpoliittinen toisin kuin Perussuomalaiset eikä lainkaan populistinen kuten Perussuomalaiset. Perussuomalaisia kehoitetaan käyttäytymään siivosti oppositiossa eli Perussuomalaisten pitäisi varata standinsa virallisesti kaubamajasta hyvissä ajoin.

Lisäksi Ropecon haluaa vielä sanoa muiden puolueiden hyväksi havaittua linjaa noudattaen, että Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset. Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset.

Vaalilupauksenaan Ropecon ilmoittaa virallisesti, että ihan kaikille kaikkea ihanaa ja kivaa!

Fontteja ja tekijänoikeuksia

perjantaina 23. heinäkuuta 2010

Comic Sans MS -fonttia on toivottu ja kyllähän se olisi ConTextin kannalta hyvä: se on nimittäin hauskan näköinen fontti ja ehkä ConTextistäkin tulisi hauskempi, jos siinä käytettäisiin ko. fonttia. Kokeilin, mutta ainakin tämä blogin teksti oli hiukan vaikeaa luettavaa sillä fontilla. Otsikot nyt ainakin ovat Comic Sans MS:ää.

Tänään alkaa Ropecon ja ConText ilmestyy auditorion lähellä olevalla seinällä. Siellä on sellaistakin sisältöä, jota ei ehkä voida koskaan laittaa nettiin nähtäville tekijänoikeussyistä vaan ne voi nähdä vain maksullisessa yksityistilaisuudessa kuten Ropecon. USA:n lain mukaan se ehkä kävisi päinsä mutta täällä Suomessa ei saa muokata muiden teoksista parodioita (tai kyseessä on enemmänkin kunnianosoitus) koska meillä on hyvä sananvapaus, jonka ulkopuolelle kaikki tekijänoikeuksiin liittyvä ja muu tärkeä on viisaasti jätetty hyvän hallituksemme toimesta. Ovathan tekijänoikeuden loukkaukset jo ajaneet mm. musiikkibisneksen alas kokonaan tässä maassa ja USA:ssa, jonne Gramex ei olekaan tilittänyt keräämiään maksuja.