Arkisto aiheelle ‘Lääketiede’

Patologinen juttu

maanantaina 12. kesäkuuta 2017

Kaikkihan me tiedämme con-ruton, joka vääjäämättä leviää coneissa kuin tauti. (Johtunee siitä, että se on tauti.) Mutta ei conien patologia siihen pääty! Tässä muutamia sairaalloisia ajatuksia muista coneissa riehuvista taudeista. Tunnista oireyhtymäsi!

Conlera: conissa mässätyt vihikset, Pockyt, sipsit, cola, karkit, pikanuudelit tms. tulevat vauhdilla ulos toisesta päästä.

Condylooma: intiimialueiden ärsytystila, joka johtuu haastavan cosplay-asun aiheuttamasta hankauksesta. Ei hätää, kyseessä ei ole tarttuva tauti.

Confluenssa: alkaa korkealla kuumeella ja nivelten, etenkin nopanheittoranteen säryllä.

Coninukleoosi: nielutulehdus, joka tarttuu erityisesti pusupiireissä.

Esiintymislavantauti: epämääräisiä vatsaoireita, jotka johtuvat esiintymisjännityksestä kun on erehtynyt esiintyjäksi avajaisissa tai päättäjäisissä, tai muuten vahingoissa luvannut tehdä ohjelmaa joka vaatii esiintymistä.

Hexpatiitti: sekavuustila, joka syntyy pelatessa heksamatolla peliä, jota pitäisi pelata ruudukolla (esim. D&D). Toinen taudinmuoto ilmenee kovana väsymyksenä, kun on pelattu expaa jahdaten pöytäpelejä tai osallistuttu pomppulinnaan yötä päivää.

Kissatytönraapimatauti: tarttuu helposti kissatytön kanssa muhinoidessa (tai tapellessa). Punaisia, tulehtuneita naarmuja siellä mihin kissatytön kynnet ovat raapineet.

Traconma: silmät ovat verestävät, valonarat ja tulehtuneet. Tauti ei ole kuitenkaan tulehdus vaan johtuu liiallisesta valvomisesta Traconissa.

Tunnetko outoja oireita joiden syytä et voi ymmärtää?

sunnuntaina 20. huhtikuuta 2014

Tässä vaiheessa vuotta monet henkilöt ovat varmasti alkaneet huomaamaan monenlaisia oireita itsessään. Päällimmäisenä oireena on salaperäinen levottomuus ja kaipaus, joita odottaisi esiintyvän mm. kalvetustaudissa tahi neurastheniassa. Mutta meidän ei tarvitse hypätä näin dramaattisiin anamneeseihin. Oireille on yksinkertainen selitys! Kun tarkastelemme eräitä kalenteriin liittyviä seikkoja, asia käy ilmeiseksi. Kysehän on vain siitä, että edellinen Ropecon oli jo viime vuoden heinäkuussa eli siitähän on jo sangen pitkä aika! Oheinen kaaviollinen kuva havainnollistaa niitä moninaisia oireita, joita Ropeconin puutostilasta voi aiheutua. Herkkiä lukijoitamme voimme lohduttaa sillä, että useimmiten oireet ovat vain ns. psykosomaattisia eli henkisiä, ja oikeasta ruumiillisesta sairaustilasta ei ole tavanomaisesti kyse.

Yksinkertaisesti taudin syy on siis Ropeconin kaipaus, eli Ropecon-puutostila (lääk.tiet. Hyporopeconomia)! Mitä sielullisesti herkempi yksilö, sitä ankarampana nämä oireet saattavat tuntua. Kuitenkin, tila ei ole vakava, ja kun syy on nyt tiedossa, oireet varmasti helpottuvat! Ja jos eivät helpotu, niin kannattaa katsella esimerkiksi internetin YouTube-sivustolta edellisen Ropeconin videoituja ohjelmanumeroita, harjoitella tanssiaisia silmällä pitäen, suunnitella fantasia- tai cosplay-asustetta ja ennen muuta osallistua ahkerasti paikkaseudulla pelattaviin peleihin, skeneen ja erimuotoisten kerhojen toimintaan. Tällainen toimintaterapia on omiaan helpottamaan akuutteja Ropecon-puutosoireita.

Ropecon järjestetään Espoon Dipolissa 25.-27.7.2014.


(Kaaviollinen kuva)

Perjantain ConText

perjantaina 23. heinäkuuta 2010

Shokeeraavaa tietoa siitä, kuinka con ei edes mahdu Dipoliin! Murtomiehet liikkeellä jo ennen conia! Työntekijät vaativat kermavaahtoa! Lue, kuinka jonosta isketään conheila! Ja minne kaikkialle pääjärjestäjien ylimääräiset aivopuoliskot ovat päätyneet! (Pääjärjestäjien homma on niin helppo, että puolet voi aivan hyvin viedä narikkaan.) Ja miksei roolipelata kylpyammeessa? Näistä tärkeistä kysymyksistä kirjoittaa perjantain ConText.

ConText-2010-pe.pdf (1146 Kt)

Tracon on vaarassa pakahtua!

maanantaina 28. kesäkuuta 2010

Tampereella 3.-4.7.2010 järjestettävän Traconin yllä roikkuu pahantahtoinen Damokleen miekka kuin haaskalintu. Nimittäin, Ilmatieteen laitos on julmalla tavalla uhannut tapahtumaa sunnuntaiksi jopa +30 °C asti kohoavilla hirvittävillä lämpötiloilla!

Tapahtuma varautuu kuumeisesti burkha-cosplayaajien sekä turripukuilijoiden (eng. furry) helioosi- ja hypertermiaepidemiaan. Kuulemma myös Kyūbi-Narutot, mitä sitten ovatkaan, ovat vakavassa vaaravyöhykkeessä lisäämässä lääkintämiesten hikistä taakkaa.

Vastapäiväisiä mielipiteitäkin asiasta toki on: esimerkiksi nimimerkki Ana kehui äm-irkissä, ”hyvä vaan jos tulee mahtavat kelit. sorsapuistossa on sit kivempi :)”

Viraaliefektiivisten kanaviensa kautta Tracon suosittelee, toki vain epävirallisesti, että kävijät pukeutuisivat mahdollisimman vähiin ja niukkoihin vaatteisiin ja joisivat paljon.