Arkisto aiheelle ‘Meteorologia’

Viime aikojen Facebook-juttuja

maanantaina 19. toukokuuta 2014

17.5.2014: Olitteko jo huomanneet Ilmatieteen laitoksen uuden palvelun? Kun kirjoittaa päivämäärät paikallissääkyselyyn, näkyy ko. päivien ennuste. Tarkistin tietysti heti con-viikonlopun. Tulee ennätyslämmin Ropecon!


11.5.2014: VAROITUS! Con-deittailu on vaarallista. Kannattaa harkita tarkkaan ennen kuin semmoiseen lähtee. Voi käydä vaikka näin onnettomasti!


Thor-setä on nyt hyvin, hyvin vihainen?

tiistaina 20. heinäkuuta 2010


Ilmatieteellisten laitosten uhkaavat laskelmat leijuvat nyt con-perjantain kaikkein pahimman lipunmyyntiruuhkan yllä: ConText on saanut varmaa ennakkohuhua lähdesuojan suojaamasta lähteestä, että ECMWF:n1 malliajon mukaan juuri tuohon ajankohtaan olisi sijoittumassa ukkosta ja rankkaa sadetta!

Kuka ja miten Ropeconin pitäisi uhrata, ettei taas Assemblyssä olisi hyvä sää ja Ropeconissa paha sää? Mitä ilmeisemmin Assemblyn osallistujissa on hartaita Thorin (kuvassa) palvojia tai sellaista teeskenteleviä, jotka osaavat joko hyvitellä ukkosenjumalansa säälimään Assemblyä taikka sitten pahoitella hänet Ropeconin kimppuun!

Assemblyn introvertti nörttipopulaatio on ehkä löytänyt muinaisuskon vanhat keinot wikipediasta tai jostain muualta internetin syvyyksistä, jonne normaalit ihmiset ja larppaajat eivät millään löydä reittiä. Roolipelien sääntökirjoista tiedämme vain, että Thorin Str on 92 tai Handle Animal +57. Eihän siitä ole mitään hyötyä!

(1European Centre for Medium-range Weather Forecasting)

Con-säätilan arvonta on meneillään! Osallistu kilpailuun!

sunnuntaina 18. heinäkuuta 2010

Foreca on jo useiden päivien ajan arponut Ropecon-säätä; lämpötilan arviot ovat heitelleet noin +10 °C:sta +32 °C:hen, ja on arvailtu muun muassa myös aurinkoista, puolipilvistä, pilvistä, kaatosateita, ukkosia ja rakeita.

ConText järjestääkin täten juhlallisesti con-sääveikkauksen! Arvaa perjantain, lauantain ja sunnuntain päivän ylin lämpötila sekä pilvisyys ja sateisuus. Lähimmäksi lämpötila-arviossaan osunut voittaa sunnuntaina hienoja palkintoja. Palkinnot jaetaan jossain johonkin aikaan jollakin keinolla ja voittajan haastattelu julkaistaan myös ConTextissä.

Palkintotuomarit ottavat huomioon myös pilvisyys- ja sateisuusveikkaukset, mikäli useat osuvat lämpötila-arviossaan lähelle samoja lukemia.

Sääveikkauksen tulokset tarkistetaan Ilmatieteen laitoksen Espoon paikallissään perusteella.

Laita oma veikkauksesi kommenttina tähän ConText-artikkeliin – valitettavasti se on oikeastaan ainoa mahdollinen tapa hoitaa veikkauskisa tällä kertaa. Laita kommenttiisi jokin nimimerkki (nick) tai muu, josta sinut tunnistaa. (Luotamme kilpailijoiden rehellisyyteen.) Lisäksi voit kyllä vaihtoehtoisesti kommata veikkauksesi ConText-facebook-ryhmäänkin.

Viimeinen päivä, jolloin voi vielä veikata on maanantai 19.7.2010.

Tracon on vaarassa pakahtua!

maanantaina 28. kesäkuuta 2010

Tampereella 3.-4.7.2010 järjestettävän Traconin yllä roikkuu pahantahtoinen Damokleen miekka kuin haaskalintu. Nimittäin, Ilmatieteen laitos on julmalla tavalla uhannut tapahtumaa sunnuntaiksi jopa +30 °C asti kohoavilla hirvittävillä lämpötiloilla!

Tapahtuma varautuu kuumeisesti burkha-cosplayaajien sekä turripukuilijoiden (eng. furry) helioosi- ja hypertermiaepidemiaan. Kuulemma myös Kyūbi-Narutot, mitä sitten ovatkaan, ovat vakavassa vaaravyöhykkeessä lisäämässä lääkintämiesten hikistä taakkaa.

Vastapäiväisiä mielipiteitäkin asiasta toki on: esimerkiksi nimimerkki Ana kehui äm-irkissä, ”hyvä vaan jos tulee mahtavat kelit. sorsapuistossa on sit kivempi :)”

Viraaliefektiivisten kanaviensa kautta Tracon suosittelee, toki vain epävirallisesti, että kävijät pukeutuisivat mahdollisimman vähiin ja niukkoihin vaatteisiin ja joisivat paljon.