Arkisto aiheelle ‘Skene’

Piip-hyllyn manifetishistit

perjantaina 25. heinäkuuta 2014

Tätä tekelettä ei siis voinut nähdä kuin Dipolissa:

Ja niitä vielä vanhempia tuherruksia ei myöskäään mistään näe.

Ropecon vaihtaa nimeä!

keskiviikkona 19. helmikuuta 2014

Desucon Frostbite 2014:n taholta oli tullut vakava ilmoitus ja varoitus, että Ropecon-nimessä oleva con-takapääte on valheellinen, koska Ropecon ei ole Japani-aiheinen (manga, anime, J-rock, J-pelit, jne.) tapahtuma.

Tämän takia Ropecon-nimi on kiireellisesti päätetty vaihtaa, jotta kukaan Ropeconiin tulija ei pettyisi, kun anime- ja manga-aiheista ohjelmaa ei ole tai sitä on erittäin vähän tapahtuman nimestä huolimatta.

Nimenvaihto on muutenkin ajankohtainen, sillä ”Rope” tulee sanasta ”roolipeli”, jota emme Ropeconissa ole juurikaan nähneet. Sen sijaan Ropecon perustuu fantasia-aiheiseen keskiaikaiseen sotapelikampanjaan, jota pelataan paperin, kynän ja miniatyyrien kera. Tämän vahvistaa alkuperäinen Dungeons & Dragons, jonka kannessa lukee nimenomaan ”Rules for Fantastic Medieval Wargames Campaigns Playable with Paper and Pencil and Miniature Figures”. Toisin sanoen Rope-etupääte on myöskin erittäin harhaanjohtava!

Olisi hankala lyhentää ”fantasia-aiheiset keskiaikaiset sotapelikampanjat joita pelataan paperin, kynän ja miniatyyrien kera” – siitä tulisi jotain sellaista kuin ”Faaikesojopepakyjamike”. Tätä peliä kuten muuten monia muitakin Ropeconissa pelattavia pelejä kuitenkin pelataan pöydällä eli siksi Rope-etupääte on päätetty lyhentää sanasta ”pöytäpeli”. Uuden nimen alkuosa on siis PÖPE!

Sitten palaamme hankalaan takapäätteeseen ”-con”. Kuten Desucon Frostbite 2014:n asiantuntija todisti, se tulee japanin kielen sanasta コンベンション (conbenshon) eli se on täysin japanilainen termi, jota ei saa käyttää kuin japaniteemaisissa coneissa. Suomeksi conbenshon on konferenssi, kokous tai kongressi.

Haluamme kuitenkin tehdä erittäin selvän eron japaniaiheisiin coneihin ja päätteiden ”con” ja ”kon” ero on liian pieni. Siksi päädyimme kokousta tarkoittavaan sanaan palaveri, josta takapääte -pal.

Näin ollen Ropeconin uusi nimi on PÖPEPAL!

Uusi Pöpepal-nimi tullaan vahvistamaan vielä virallisen tahon taholta myöhemmässä vaiheessa. ConText on vain tässäkin asiassa aivan ajan hermopäätteellä ja julkaisee kohu-uutisen etukäteen!

ConText palkitsee ansioituneita

sunnuntaina 29. heinäkuuta 2012

ConText goes online! Ropeconin päättäjäisiin ja niiden palkintojenjakoon on vielä puolitoista tuntia, joten ConText ottaa varaslähdön palkitsemalla vuoden 2012 Ropecon-ritarit, nuo tapahtuman ansiokkaat sankarit.

ConTextin nimittämät Ropecon-ritarit 2012:

Lady Lennu

  • Urhea yön sankari, joka todistetusti taitaa ritarien perinteisen linnustustaidon, eli cityhuuhkajalla metsästämisen.

 

Sir Raitis, Tuomas Puikkonen

  • Hieno periaatteiden mies joka on aina valmis ritarillisesti avustamaan asiassa jos toisessakin. Sir Raitis on myös ansioitunut telepaatti.

 

Sir Lörtsy, Juha ”Lörtsymies” Kupiainen

  • Uskollisesti ajanut intopiukeana coniin ties kuinka monta vuotta pitämään ruokakojua josta saa herkullisia lörtsyjä ja makkaraperunoita. Sir Lörtsyn saapuminen on aina varmaa – myös huolimatta siitä, että hän soittaa vuoden 2007 pääjärjestäjälle kuluvan vuoden Otaniemiconiitin sijaan.

Roolipeliskenen salapoliisi tutkii ja selvittää

keskiviikkona 18. heinäkuuta 2012

Suomen roolipeliharrastajien eliitin ytimessä on paljon salaisuuksia, jotka eivät aukea tavallisille nopanheittelijä-talliaisille, eivätkä myöskään aina edes skenen ytimessä liikkuville. Minne roolipelitoimittaja ja -kirjailija Sami Koponen on kadonnut? Mikä on Mike Pohjolan oikea nimi? Näihin monen mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin on vihdoin löydetty vastaukset. Roolipelifoorumi Pelilaudalle on ilmestynyt salaperäinen ja tuntematon nimimerkki Sherlock, joka on ratkonut nämäkin mysteerit. Mutta kuka on tämä nopeaälyinen ja tarkkaavainen salapoliisi? Ja pystyykö hän ratkaisemaan Ropeconin kenttiongelman salaisuuden?

Sherlockin tutkimuksia voi seurata täällä: http://pelilauta.fi/index.php/topic,726.0.html

Ropecon uhkaa peruuntua!

torstaina 15. joulukuuta 2011

Järkyttävä Eero Tuovisen haastattelu on suistanut conitean täydellisen epätoivon mustiin syövereihin. Haastattelun julkaisi 13.12.2011 Suomen ainoa virallinen roolipeliskenen tiedotuskanava, Roolipelitiedotus.

Haastattelussa Tuovinen toteaa: ”Ropeconissa käyminen on tuntunut kovin stressaavalta ja verrattain tarpeettomalta viime vuosina, joten saatan pudottaa sen ensi vuonna ohjelmastani.”

Nyt koko Ropeconin kohtalo siis keikkuu uhkaavalla vaakalaudalla. Nimittäin jos Eero Tuovinen ei tule, niin koko Ropeconin perustahan putoaa silloin pois. Tapahtumalla ei enää olisi mitään merkitystä!

Kiistat alkoivat jo siitä, kun Ropecon aikoi käyttää Tuovisen vastaanotossa Dipolin omaa punaista mattoa. Alustavissa neuvotteluissa oli suullisesti luvattu, että punainen matto olisi aivan uusi.

Toisin kuin Tracon, Ropecon ei myöskään halunnut antaa Tuovisen henkilökohtaiseen käyttöön ilmaiseksi kuin Takan, Polin ja Palaverin ja puolet Luolamiehen myyntipöydistä. Alustavissa neuvotteluissa Sali 1 kuitenkin oli vielä mukana. Siitä olisi tehty Eero Tuovinen -temppeli, jossa Ropeconin kävijät olisivat voineet palvoa Tuovisen luonnollisen kokoista patsasta.

Viimeinen pisara oli, kun paistetut peltopyyt olisi tarjottu hopealautasilta, vaikka raiderissa nimenomaan sanottiin, että lautasten piti olla kultaisia. Toiseksi, palvelustyttöinä olisivat toimineet conitean tytöt vaikka luvattiin 16-vuotiaita meidoja.

Burger Games nähty lounaalla!

lauantaina 10. joulukuuta 2011

Luotettavan tuntuinen juoru kertoo, että itse Mr. Burger Games eli Ville Vuorela on nähty 9.12. lounaalla Petri Hiltusen kanssa Forumin Food Courtin Southern Fried Chicken -ravintolassa! Hiltunen vastasi tiettävästi siihen tärkeään kysymykseen ”Yes”.

Emme valitettavasti kuitenkaan kuule ensi kesänä hääkellojen soittoa vaan kyseessä onkin ilmeisesti hiljattain 11 vuotta täyttäneeseen ja eniten myytyyn suomenkieliseen roolipeliin, Praedoriin liittyvä suunnattoman valtava salainen projekti, joka tulee räjäyttämään koko ropeskenen täysin ällikällä!

Toinen luotettavan tuntuinen juoru kertoo, että Ropeconin conitea on koostumukseltaan noin 74,2 % sama kuin viime vuonnakin, tosin osa henkilöistä on vaihtanut toiseen tehtävään kuin missä ei viime vuonna ollut. Lisäksi conitean koostumus näyttää nyt ikävästi siltä, että sen kaikki parhaat paritukset on jo käytetty, eli coniteaslashia tuskin ilmestyy lisää vuonna 2012.

Lauantain ConText julki!

lauantaina 30. heinäkuuta 2011

Lauantain ConText kartoittaa sotatilannetta. Old Skoolin moraali on hyvä mutta myös Indie perääntyy suunnitellusti hyvässä järjestyksessä. Lisäksi mm. haastattelussa on suomalaisen Indieskenen Arkkikivi, Eero Tuovinen.

ConText-2011-la.pdf

Kultaisen lohikäärmeen saajaksi ehdotus suoraan vaikutusvaltaisimmalta taholta!

maanantaina 26. heinäkuuta 2010

Suomen kaikkien roolipelaajien tärkein tiedotuskanava Roolipelitiedotus, eli Yhteinen suomalaisen roolipeliskenen tiedotuskanava ehdottaa vuoden 2011 Kultaisen lohikäärmeen saajaksi Jari ”Muinais-Ville” Paunaa, joka suomensi Dungeons & Dragons -roolipelin ja perusti näin koko Suomen roolipeliskenen. Kun ehdotus tulee näinkin vaikutusvaltaiselta taholta, ottaa Ropecon ry sen varmasti erittäin painokkaasti huomioon palkinnon saajaa valittaessa!

http://roolipelit.wordpress.com/2010/07/25/kultainen-lohikaarme-mike-pohjolalle/

Sunnuntain pläjäys

sunnuntaina 25. heinäkuuta 2010

Tällä hetkellä ei ole tilaisuutta yhdistellä pdf:iä, pieninä palasina siis olkoon tämä ConText nyt maailmalla.

ConText-2010-su.pdf (440 Kt) näyttää mm. sunnuntain tunnelmia, aloittaa Kiven haastattelun ja paljastaa yleisön pyynnöistä huolimatta tämän vuoden suosituimman coniteaslash-parituksen.

ConText-2010-nousussalaskussa.pdf (257 Kt) kertoo tämän vuoden trendit.

ConText-2020.pdf (137 Kt) on aikapostina saatu ote ConText 2020:stä! Se oikea tulevaisuus siis paljastuu. Se voi olla joidenkin mielestä synkkä ja joidenkin mielestä ei. Lisäksi olemme saaneet Ropecon 2020:n virallisen julisteen, se näkyy tuossa alla. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.


ConText-kivihaastattelu.pdf (221 Kt) kilvoittelee tyhmimmän ConText-jutun tittelistä ikinä ja jatkaa Kiven haastattelua. (Taisitte luulla, että se ei muka jatkuisi!)

Lauantain ConText

lauantaina 24. heinäkuuta 2010

Lauantain ConText, ConText-2010-la.pdf (594 Kt) lupaa paljon mutta kertoo vähän. Eowyn<3 kitkeränhappamia tilityksiä, melankolisia lauantai-aamun tunnelmia, runsas ryöppy pittoreskeja sattumuksia perjantaiyön hämärästä aina lauantai-iltapäivään, hiukan pelirintaman kuulumisia ja mahdollisimman paljon turhaa täytemateriaalia, jotta saataisiin paljon näköisesti sivuja.