Arkisto aiheelle ‘ConText’

Ilmainen perjantaipullo täältä!

perjantaina 29. heinäkuuta 2016

Valitettavasti on heti myönnettävä, että otsikko ”ilmainen perjantaipullo täältä” oli valetta. Sen tarkoitus oli houkutella halpahintaisella tempulla lukijoita perjantain ConTextille. Ja kun lukijoita houkutellaan ilmaisella pullolla, se kuvaakin hyvin sekä julkaisun kuin sen lukijoidenkin laadukkuutta.

Perjantain ConText pdf-muodossa löytyy tämän linkin takaa.

Yhtään haastattelua tai autenttista kuvaa paikan päältä ei löydy. ConText ei ole löytänyt paikan päältä Dipolista muutenkaan yhtään mitään. Ikään kuin koko Ropeconia ei edes olisi meneillään Dipolissa! Mutta ConText jatkaa tarkkailua, kenties vielä tapaamme jonkun kävijän jotta saamme edes haastattelun.

Perjantain 15.5.2015 ConText

perjantaina 15. toukokuuta 2015

Sen verran oli ulostusvaikeuksia kirjoittimelle asti että ConText on nyt täällä alkuun vain manuaalisesti digitaalisena.

ConText2015-pe.pdf (187 Kt)

ConText ei ole edelleenkään hauska, vaikka joku ehkä vielä niin luuleekin. Varoitus ei siis haittaa.

Vuoden 2014 ConText

maanantaina 28. heinäkuuta 2014

Kaikkia kristittyjä syvästi loukannut vuoden 2014 ConText on nyt luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

ConTextiä seinälle

sunnuntaina 20. heinäkuuta 2014

Piip-hyllyn manifetissiä on ilmestymässä – tietenkin vain ja pelkästään ja ainoastaan Dipolin seinälle, missään muualla tätä taidepläjäystä ei voi millään ikinä koskaan nähdä. Kaikkien on siis nyt välttämätön pakko tulla Ropeconiin! Alla ainoa teaser joka koskaan tulee ilmestymään.


Poimintoja ohjelmasta

keskiviikkona 16. heinäkuuta 2014

Tässä ConTextin yksimielisesti valitsemia suosituksia Ropeconin ohjelmasta. ContText on valinnut listalle lähinnä puheohjelmaa koska valitsijana toiminut yksi mieli ei larppaa ja nuo lauta-, kortti- sun muut pelitkin ovat hänelle täyttä hepreaa.

Yleisesti conissa on niin hurjasti mielenkiintoista ohjelmaa päällekkäin, että on vaikea valita mitä kaikkea katsoisi.

Vinkki: ainakin Auditoriossa esitettävä ohjelma yritetään tallentaa ja saada YouTubeen myöhemmin, eli ehkä sieltä kannattaa nipistää mikäli ei ehdottomasti halua nähdä juuri niitä juttuja juuri nyt.

Perjantai

Sali 25, klo 16:00-17:00: Pelaajan sopeutuminen eri kulttuurikontekstissa. Jos pelaat pelihahmoja peleissä, niin skippaapa avajaiset ja käy kuuntelemassa tätä. Vaikuttaa aiheelta, jota ei moni ole ajatellut ja jolla saa pelihahmoon paljon lisää mielenkiintoa. Sama esitelmä taitaa olla myös englanniksi lauantaiaamuna, Sali 25, klo 9-10.

Tämän jälkeen ohjelmaa onkin sitten perjantaina aivan liikaa ja kaikki yhtäaikaa. Tässä pari poimintaa, mutta runsaudenpula on hirvittävä eli katsokaa itse mikä on mielenkiinnostavinta.

Klondyke, klo 18:00-20:00: Tykit, taudit ja iltapäivätee – katsaus brittien imperiumiin. Juttua noista melkein koko maailmaa jonkin aikaa hallinneista hevonnaamaisista imperialisteista. Ainakin yksi erittäin asiantunteva esitelmöitsijä.

Klondyke, klo 22:00-23:00: Myrkky- ja lääkekasvit. Fantasiapelaajille ja -kirjoittajille hyödyllistä asiaa.

Lauantai

Sali 25, klo 10:00-11:00: 60s ennen kuolemaa. Jämijärven lento-onnettomuudesta hengissä selvinnyt heppu esitelmöi, jos oikein ymmärsin. Eli todennäköisesti melko vaikuttava juttu.

Klondyke, klo 13:30-15:00: Astraterra – koko perheen seikkailuroolipeli. Tätä peliä kaikki skenemiehet jo nyt kehuvat suu vaahdossa, eli eiköhän siinä ole sitä jotain.

Klondyke, klo 16:30-18:30: Vaalipoliitikon käsikirja. Kuten tiedämme, kaikki poliitikot ovat silmittömän ahneita, itsekkäitä, täysin läpimätiä ja korruptoituneita pyrkyreitä jotka eivät ole tehneet päivääkään rehellistä työtä. Täällä opit kuinka sellaiseksi päästään.

Sali 26, klo 18:00-20:00: Raajat käyvät sinipunaisiksi, huulet melkein mustiksi, ääni tuskin kuuluvaksi. Kylmä hengitys on lähes huomaamatonta, valtimoa ei juuri tunnu. Jos laskimo avataan, tulee siitä ainoastaan tipoittain paksua, mustanpunaista, tervan kaltaista verta. Oksentaminen ja ripuli lakkaavat; niukat ulostukset ovat verisiä. Ylöspäin suunnatut lasimaiset silmät seisovat puoliksi peitossa, sydän lakkaa sykkimästä ja kuolema tulee heikolla korinalla. Eli, Kuningas koleran historiaa ja nykypäivää kaikille sairasmielisille tai muuten vaan kiinnostuneille normaaleille.

Sali 26, klo 21:00-su 03:00: Discolarp. Joidenkin korvat tätä ilmeisesti kestää. Kovat kundit eivät tanssi, joten ConText jättää väliin.

Sunnuntai

Sali 25, klo 9:00-10:00: Suomen ropeskenen elämät ja kuolemat netissä. Täällä voit kuunnella kuinka kuolleet hevoset piiskataan vielä yhden kerran oikein perusteellisesti, ja esitellään ne seuraavaksi kuolevat hevoset. Sunnuntai-aamun tunnelma on rauhallinen ja tilaa on varmasti.

Sali 25, klo 10:00-12:00: Mikä tekee Sankarin? Jos nukahdit äskeisellä luennolla, niin ei tarvitse muuta kuin jatkaa samassa paikassa torkkumista ennen lounasta. Tämä esitelmä on jokaiselle joka on joskus kokeillut sankaroitumista tai suunnittelee sitä tulevissa peleissä. (At the same time, Realities of Steel in the Auditorium; those who haven’t missed it for the past 30 years or so will of course go there.)

Sali 25, klo 12:00-14:00: Keisarin hyeenat ja hännystelijät – vallan rakenteet Kiinassa. Varsinkin jos nimi ”Tuomari Dee” sanoo sinulle jotain, niin tämä kannattaa ehdottomasti kuulla.

Klondyke, klo 14:00-16:00: Tarinoita sodasta. Viiden tunnin mittaisen Sali 25:ssa istumisen jälkeen kannattaakin jo hieman jaloitella ja mennä kuuntelemaan sotajuttuja (huom. ei inttijuttuja!). Kuule kuinka vaari ampui ryssiä Summan Mutikassa ja muissa tiukoissa paikoissa.

Sali 1, klo 17:00-18:00: Päättäjäiset. Nämä ovat aina mielenkiinnostavammat kuin avajaiset, joissa vain marssitetaan kunniavieraita lavalla ja lauletaan se sama vanha biisi. Täällä nähdään kilpailujen palkittuja töitä ja pukuja, ainakin valkokankaalla jos ei muuten.

Muuta

Larppeja, kortti-, lauta- ja miniatyyripelejä, pukuilua, Artemis-avaruustaistelua ja ties mitä kaikkea muutakin on tarjolla ihan mielipuoliset määrät, ja kaikkeen ei millään ehdi, joten ainoa vaihtoehto lienee seota ja juosta ympyrää huutaen kunnes kaadut maahan rättiväsyneenä.

Ei tätä kuitenkaan kukaan lue

torstaina 2. elokuuta 2012

Nyt on perjantain (27.8.2012) ja lauantain (28.8.2012) ConTextit täällä. Kai se sunnuntaikin sieltä joskus löytyy kunhan krapulastaan selviää.

ConText palkitsee ansioituneita

sunnuntaina 29. heinäkuuta 2012

ConText goes online! Ropeconin päättäjäisiin ja niiden palkintojenjakoon on vielä puolitoista tuntia, joten ConText ottaa varaslähdön palkitsemalla vuoden 2012 Ropecon-ritarit, nuo tapahtuman ansiokkaat sankarit.

ConTextin nimittämät Ropecon-ritarit 2012:

Lady Lennu

  • Urhea yön sankari, joka todistetusti taitaa ritarien perinteisen linnustustaidon, eli cityhuuhkajalla metsästämisen.

 

Sir Raitis, Tuomas Puikkonen

  • Hieno periaatteiden mies joka on aina valmis ritarillisesti avustamaan asiassa jos toisessakin. Sir Raitis on myös ansioitunut telepaatti.

 

Sir Lörtsy, Juha ”Lörtsymies” Kupiainen

  • Uskollisesti ajanut intopiukeana coniin ties kuinka monta vuotta pitämään ruokakojua josta saa herkullisia lörtsyjä ja makkaraperunoita. Sir Lörtsyn saapuminen on aina varmaa – myös huolimatta siitä, että hän soittaa vuoden 2007 pääjärjestäjälle kuluvan vuoden Otaniemiconiitin sijaan.

ConTextin päätoimittaja vaihtuu!

perjantaina 9. joulukuuta 2011

Luotettavan tuntuinen huhu kertoo, että ConText 2012:n päätoimittaja on eri kuin mitä aikaisempina vuosina ei ole ollut!

Toinen tuore huhu kertoo, että Ropecon 2012:n Conitean kokoonpano julkaistaan tiistaina 6.12.2011. ConText seuraa tapahtumia aivan ajan hermolla syrjäsilmä tiukkana.

Tämä oli viimeinen ConText

keskiviikkona 3. elokuuta 2011

…ennen seuraavaa. Ensi vuonna joku muu on päätoimittajana. Nyt on jo aika jonkun muun välillä päättää ja olla kaikessa vastuussa, myös rikosoikeudellisessa, ConTextin linjasta ja sisällöstä.

Minä itse (np) tehnen jotain juttuja silti, sellaisia jotka eivät yhtään millään tavalla liity Coniteaan ja niiden sisäisiin ajatuksiin.

Sunnuntain skuupit

tiistaina 2. elokuuta 2011

Sunnuntain ConText ilmestyy ennätyksellisen lyhyenä painoksena.

ConText2011-Su.pdf