Arkisto aiheelle ‘Musiikki’

Euroviisut 2015 siirtyivät Ropeconin takia!

perjantaina 12. syyskuuta 2014

Euroviisujen 2015 johtava tuottaja Edgar Böhm ilmoitti, että Euroviisufinaali Itävallan Wienissä siirtyy 23. päiväksi toukokuuta. Muuten se olisi Ropeconin kanssa päällekkäin. Ropeconin kävijät ja conia seuraavat EU-kansalaiset romahduttaisivat viisufinaalien katsojamäärän, sillä kukapa Euroviisuja seuraisi kun on Ropecon!

Ihmeen harva tietää, että edellisten Euroviisujen voittaja Conchita Wurst on jo selkeästi ollut pitkään erittäin kiihkeä Ropecon-fani. Ottihan hän taitelijanimensä alkuosan, ”Con” suoraan Ropeconin nimen loppuosasta! Luotettavan tuntuiset kuulopuheet kertovat, että Wurst harkitsee myös Ropecon-biisin levyttämistä.

Koska Dipoli menee remonttiin, maailmanlaajuinen ankara kilpailu siitä missä Ropecon 2016 päästään järjestämään on jo alkanut. Wiener Stadthalle on takuulla jo ilmoittanut con-organisaatiolle, että juuri he haluavat Ropeconin!

ConTextin ohjelmasuosituksia

maanantaina 22. heinäkuuta 2013

Nythän on tietysti niin, että jokainen toki menee Ropeconiin osallistumaan juuri siihen mistä itse tykkää ja katsomaan niitä juttuja, mitkä häntä kiinnostavat.

VÄÄRIN! Tuo on aivan väärin!

Kyllä ainoastaan ja vain ConTextillä on tarkka, oikea tieto siitä, mikä on hyvää ohjelmaa ja joka on pakko kokea! Niinpä tässä on ConTextin tunnetusti hyvällä maulla ja loistavalla eritysasiantuntemuksella valitsemat Ropeconin ohjelmanumerot, joita ConText täten juhlallisesti suosittelee.

Pe 16:00-23:00, La 10:00-23:00, Su 10:00-16:00, Sali 23. Charlie ei edelleenkään surffaa jo kahdeksattatoista kertaa koko viikonlopun ajan. Käy kokeilemassa olisitko selvinnyt hengissä Vietnamin sodassa. Kuulemma yhtään pelaajaa ei ole tiettävästi kuollut.

Pe 17:00-19:00, Otakaari 20 iso puoli: Sokkolarppaus. Riikka Hänninen näyttää … öh, vähän huono sana tuli valittua. Kertoo millaista on larpata sokkona, taatusti erilainen näkökulma … no jopas! Siis, katsaus … ääh. Taatusti erilainen kokemus! (Kuten huomaa jo siitäkin miten niin moni sana liittyy näköaistiin.)

Pe 17:00-22:00, La 12:00-22:00, Su 12:00-17:00 (tarkista ilmoittautumisajat erikseen), Otarannan kerhotila: Artemis – avaruustaistelu. Taistelusimulaatiota avaruuslaivan komentosillalla kaikille pikku kapteeni James T. Kirkeille ja amiraali Ackbareille (It’s a trap!).

Pe 21:00-La 00:00, Sali 1: Vili Nissinen Talk Show -juhlaspektaakkeli. Tänne kannattaa mennä katsomaan (K-16). Vili Nissinen käsittelee vieraittensa kanssa heidän kipeitä asioitaan, toki hyvällä maulla (tuo ihan mieleen ConTextin!).

La 12:00-14:00, Sali 1: Realities of Steel. Guy Windsor apparently knows a lot what he’s talking about! There’s always something interesting new stuff for anyone interested in historical swordsman (and -woman) -ship.

Su 11:00-12:00: Verikekkereitä ja turpasaunoja – historian kummallisimmat juhlat. Juhlateeman kunniaksi Joonas Katkon esitelmä verihurmeisista ja muuten vain hurjista juhlista historiassa.

Valitettavasti mielenkiintoisia esitelmiä on itse asiassa niin paljon, että ConText ei edes jaksa listata mitä kaikkea haluaisi suositella. Katsokaa Ohjelmakartasta itse lisää. Runsaudenpula tulee ilmeiseksi kun katsoo Lokin suosituksia. Ne ovat melkein kaikki eri kuin mitä täällä ei, ja silti varmasti hyviä.

Su 16:00-17:00: Ropeconmusikaali Kirppusirkus. Tekniikkavastaavamme oli jo käynyt katsomassa tämän ja oli kuulemma itku silmässä koko ajan. Ei, ei sen takia että tämä oli niin huono! Vaan tietysti ihan päinvastoin.

Koko viikonlopun ajan: Tutustumisalue Käpyaulassa. Täällä pelataan mm. uunituoretta roolipeliä Myrskyn Sankarit. Itse sankari Mike Pohjola itse on (välillä) paikalla ja luotettavan tuntuisten huhujen mukaan pelejä vetelee myös mm. Suomen kaikkien aikojen herkkänahkaisin myydyin roolipelintekijä Ville ”Burger” Vuorela. Toki yhtä sun paljon toistakin on luvassa.

Koko viikonlopun ajan: Ropeconin historianäyttely, Auditorion oven lähellä. Tämä on ihan oikea, virallinen museonäyttely, Espoon kaupunginmuseokin on mukana, sikäli kun tiedän. Eli pitäisi olla mielenkiintoinen!

Lisäksi conissa tapahtuu jotain omituista. Tai no ainahan siellä tapahtuu kaikkea omituista, mutta vielä lisää omituista. Jonkinlainen (epä)pyhä tehtävä tai tehtäviä on tarjolla, liittyy johonkin aarteisiin tai jotain.

Itse ConTextin kohtalo on jyrkkäkulmaisella vaakalaudalla, koska kukaan ei ole oikein halunnut mitään kirjoittaa saati päätoimittaa.

Ropecon nosti hip-hop -tanssiryhmän maailmanmaineeseen!

lauantaina 26. helmikuuta 2011

No, koskas Teosto maksaa Ropecon ry:lle provisiot?

Kultistien tempaus vuoden 2009 Ropeconissa on aikaansaanut yllättäviä seurauksia! Kultin naamioista tuli nopeasti superhitti ja sen vanavedessä hip-hop-tanssiryhmän (mikä ihme tuommoinen sitten liekään) nimeltään ”JabbaWockeeZ” suosio lähti räjähdysmäiseen nousuun!

Epäilemättä naamioiden lisäksi suuri osuus on ollut myös Ropeconin kuuluisilla tanssiaisilla, jotka nekin ovat tunnetusti maailmankuulut.Kuvassa ryhmän jäsenet esittelevät ylpeinä aitoja kultistinaamioitaan.

Naamioiden suosio Reaktori-tapahtumassa yllätti Ropeconin edustajat housut kintuissa; naamiot suorastaan revittiin käsistä. Näin ylläpitää Ropecon myös tervehenkistä liikunta- ja tanssiharrastusta nuorten eli lapsien keskuudessa. Tulevien eduskuntavaalien voittajien olisi hyvä painaa tämä fakta mieleensä kulttuurin tukien jakamista silmällä pitäen!

Tracon köyhdyttää kulttuuria!

maanantaina 21. kesäkuuta 2010

Tänään tuli Tracon-tapahtuman blogiin sellaisia terveisiä turvallisuusvastaavalta, että vuvuzela-torvet ovat Traconissa ehdottomasti kielletyt.

Tracon-tapahtuman järjestäjät eivät selvästikään ymmärrä, että vuvuzela-torvet rikastuttavat kulttuuria. Sitäpaitsi, onko se tasapuolista, että vuvuzelat kielletään, mutta alppitorvia ei ole kielletty? Miksi sveitsiläiset kävijät saavat tuoda tilaisuuteen torvensa, joiden ääni sivumennen sanoen voi kuulua 5-10 kilometrin päähän, mutta etelä-afrikkalaiset kävijät eivät saa tuoda omia perinteisiä soittimiaan?

Aikooko Etelä-Afrikan tasavalta protestiksi boikotoida koko Traconia? Romahtaako Traconin kävijämäärä?

Ropecon-biisi ei soi radiossa – törkeää syrjintää!

maanantaina 27. heinäkuuta 2009

Suuret radiokanavat eivät vieläkään ole ottaneet Ropeconin esikoissingleä ”Ropecon con con”, soittovalikoimiinsa. Kyllähän tämä juttu nyt on niin, että tämä pitäisi ottaa lakihenkilön tutkittavaksi. Onko tässä kysymys jonkinlaisesta harrastuksen syrjinnästä tai muusta? Onko kysymys vaikkapa tasa-arvosta?

Muiden harrasteiden biisejä kuitenkin soitetaan radiossa ahkerasti, esimerkkinä nyt vaikkapa Anna Eriksson: Seurataan johtajaa, Veikko Lavi: Silakka-apajalla, Frederik: Kung-fu taistelee, Apulanta: Anna mulle piiskaa, Matti Esko: Rekkamies, Tony Halme: Mä oon tällainen sekä Jope Ruonansuu: Työnnä kännykkä hanuriin.

(http://www.findance.com/uutiset/7676/tukiaisen-biisi-ei-soi-radioissa-manageri-sukupuolisyrjintaa)