Arkisto aiheelle ‘Kenttiongelma’

Suuri Jeesus-larp järjestetään conin alueella

maanantaina 21. heinäkuuta 2014

Halle-tosi-lujaa! Näin aivan vihonviimeisten lopun aikojen tulon alkamisen ja Päivi Räsäsen erottamisen kunniaksi Ropeconissa pelataan tänä vuonna kaikille kävijöille suunnattu Jeesus-larp, jonka järjestää Espoon Saapas-ryhmä. Pelissä pelataan kiihkeitä Jumalanpalvojia jotka saavat näyttäviä kohtauksia kun Pyhä henki laskeutuu heidän päälleen. Jumalanpalvojat myös kiertävät väsymättä conissa yrittäen käännyttää mahdollisimman monia syntisiä uudelleensyntyneiksi Jumalanpalvojiksi. Vastaavia larppeja on jo järjestettykin mm. Tampereella.

Jumalanpalvojat nimittävät uudelleen synnyttyään toisiaan siskoiksi ja veljiksi. Esittäydy siis etunimelläsi tyyliin ”Veli Johannes” tai ”Sisar Saara”. Voit keksiä myös uuden, raamatullisemman nimen (esim. ”Veli Jason Jones”) jos oma etunimesi ei ole tarpeeksi henkevä.

Huom. ethan häiritse tai haittaa muita etkä joudu uskonnollisen hurmion valtaan kesken jotain toista ohjelmanumeroa. Hihhulikohtaus on parasta saada esimerkiksi Dipolin pihalla tai painikehässä.

Uudelleensyntymä

Jokainen todellinen Jumalanpalvelija on täysin uudelleensyntynyt! Valitettavasti synnytyssimulaattoria ei saatu ajoissa conin alueelle, joten tulevien Jumalanpalvojien täytyy hoidella uudelleen syntymisensä itse ja etsiä tai rakentaa luovuutta käyttäen kohtu ja synnytyskanava. Ehkäpä sumopuvusta ulos plopsahtaminen tuntuu jokseenkin samalta? (Niiden jotka olivat koeputkilapsia täytyy tietysti simuloida koeputki.)


Kielilläpuhuminen

Surla midela fibo soko! Kuka tahansa, tai ainakin kuka tahansa Jumalanpalvoja, saattaa conissa yhtäkkiä täyttyä Pyhällä hengellä ja puhjeta kielilläpuhumiseen. Kokeile, mitä kaikkia kieliä osaatkaan puhua mitä et edes tiennyt osaavasi puhua! Oo lapatiisse kreflemi ta soodele pii! Sabalde dikela modik zikabaneea! Se ta kantek antera vahia! Hapressontera baddekese mommaresa deblevedesikemahaja debelatsedombarondensebaheja!


Nauruherätys

Nauruherätys saattaa alkaa koska tahansa kun ryhmä ihmisiä puhkeaa yhtäaikaa nauramaan. Liity mukaan ja levitä nauruherätyskohtaus mahdollisimman laajalle. Tämä on iloa Herrassa!


Itseruoskinta

Pitkästä ilosta ja naurusta pitää tietysti aina seurata itku, tuska ja hammastenkiristys. Kepit, ruoskat, jouhipaidat ja cilicet esiin! On aika ankarasti kurittaa syntistä lihaa kuin nunnien hallitsemassa katolisessa tyttökoulussa konsanaan! Jumalanpalvojien kulkue vaeltakoot siis con-alueen läpi itkien, voihkien ja maallista tomumajaansa piinaten. Ehkäpä tällaisten kulkueiden pyhä voima torjuu myös tämänvuotisen con-ruton.


Polvirukous

Järjestä polvirukous nurmikolla! Keksi aihe itse. Esimerkkejä rukousaiheista: homosaation, homouden, homoliittojen, homoavioliittojen, homoadoptoinnin, homoilun, homoerotiikan, homopostimerkkien, homolesboilun, animen, ehkäisyn, rokotuksien, aborttien, evoluutioteorian, maahanmuuton tai roolipelien vastustaminen, esiaviollisen seksin tuomitseminen, NATO-jäsenyyden tai kuolemanrangaistuksen puolesta rukoileminen, rukous siitä että maailman nälkää näkevät saisivat ruokaa, rukous että sodat loppuisivat, tai rukous siitä että pian tulisi ylöstempaus. Toki voit myös vaan rukoilla itsellesi paljon rahaa ja omaisuutta, onnea työ- ja rakkauselämässä sekä muutenkin menestystä!


Ihme parannus

Pane ihmeessä kätesi jonkun päälle ja paranna häneltä spitaali, sokeus, kuurous, halvaus, verenvuototauti, surkastuneet jäsenet tai irti leikattu korva. Tai jos et ihan näin näyttäviin parannusihmeisiin pääse, niin kokeile parantaa edes syylä, Aspergerin syndrooma, painissa revähtänyt hauis, klamydia tai finni. Pääasia että uskot lujasti!


Kaato

Kiihkeimmät Jumalanpalvojat osaavat kaataa toisia uskovaisia hurmiolliseen tilaan maahan sätkimään painiheitolla, pelkällä tönäisyllä, sormen hipaisulla, siunatulla nenäliinalla tai jopa puhaltamalla. Muistathan valita kaatopaikaksi pehmeän nurmen tai hiekan, jotta keneenkään ei satu. Kaadetut voivat jatkaa maassa ollessaan saman tien kielilläpuhumisella tai heidät voidaan virvoitella takaisin maalliseen maailmaan nauruherättämällä.


Profetiointi

Koska tahansa sinut saattaa täyttää täydellinen varmuus aivan juuri kohta koittavista lopun ajoista ja ylöstempauksen vääjäämättömästä hetkestä josta juuri sait tarkan ennaltatiedon! Julista saamasi profetia heti julkisesti ja vaadi kaikkia heti luopumaan kaikesta omaisuudestaan ja vaatteistaan, pukemaan vain valkoiset kaavut ylleen sekä katumaan ja rukoilemaan nöyränä kunnes ylöstempaus tulee ja Ilmestyskirjan neljä Nazgûlia ratsastavat maan halki.


Yhteinen siveyslupaus

Jumalanpalvojat kokoontuvat lupaamaan juhlallisesti pidättäytyvänsä kaikesta siveettömyydestä, poislukien paini, koko loppuelämänsä ajan, tai ainakin avioliittoon asti. Joidenkin mukaan tosin on tehtävä tarkalleen päinvastoin – mitenpä syntejä voisi saada anteeksi ja katua ellei niitä ensin ahkerasti tee!? Ne Jumalanpalvojat, joilla on tämä näkemys, pitävät conissa kovasti hlystiä.


Veden muuttaminen viiniksi

Tämä on jo sen luokan ihme, että taitaa olla parempi jos Jumalanpalvojat rientävät suosiolla Keltsuun (Cantina) ja muuttavat eurot (€) viiniksi. Se käy paljon helpommin. Vuosikertaviinien kysely (varsinkin Raamatullisten vuosikertojen) saisi luultavasti paikan baarimikon tai -maijan pahasti hämilleen, eli olkaa armolliset!


Manaus

Hui kauhistus! Joku Jumalanpalvoja-veljistäsi tai -siskoistasi on selvästi joutunut pahojen voimien valtaan! Lieköhän homosaatio, roolipelit, wiccalaisuus, väkivaltaiset videopelit, paini tai pesukone jossa on läpinäkyvä luukku houkutelleet saatanat tämän sielun kimppuun? No, Jumalanpalvojien on joka tapauksessa järjestettävä manausrituaali, jossa demonit ajetaan pois riivatusta uskonsiskosta. Tavallisesti riivatussa on sisällä vähintäänkin seitsemän perkelettä. Vade retro satana!


Ristiriipunta

Kuten tiedämme, melko pian Ropeconin jälkeen eli noin puolen vuoden kuluttua on taas joulun aika. Ja joulua vietetään sen muistoksi kun Jeesus naulattiin ristille. Eli, kaikki Jumalanpalvojat jotka haluavat kokeilla ristiinnaulitsemista, voivat varmasti lainata tapahtuman järjestäjiltä kakkosnelosta, nauloja ja vasaroita joilla rakentaa risti ja naulata itsensä sille. Mikäli näitä varusteita ei löydy, itsensä voi myös teipata ristille jeesusteipillä.


Oikein hauskaa ja siunauksellista Ropeconia kaikille! Aamen!

ConTextin ohjelmasuosituksia

maanantaina 22. heinäkuuta 2013

Nythän on tietysti niin, että jokainen toki menee Ropeconiin osallistumaan juuri siihen mistä itse tykkää ja katsomaan niitä juttuja, mitkä häntä kiinnostavat.

VÄÄRIN! Tuo on aivan väärin!

Kyllä ainoastaan ja vain ConTextillä on tarkka, oikea tieto siitä, mikä on hyvää ohjelmaa ja joka on pakko kokea! Niinpä tässä on ConTextin tunnetusti hyvällä maulla ja loistavalla eritysasiantuntemuksella valitsemat Ropeconin ohjelmanumerot, joita ConText täten juhlallisesti suosittelee.

Pe 16:00-23:00, La 10:00-23:00, Su 10:00-16:00, Sali 23. Charlie ei edelleenkään surffaa jo kahdeksattatoista kertaa koko viikonlopun ajan. Käy kokeilemassa olisitko selvinnyt hengissä Vietnamin sodassa. Kuulemma yhtään pelaajaa ei ole tiettävästi kuollut.

Pe 17:00-19:00, Otakaari 20 iso puoli: Sokkolarppaus. Riikka Hänninen näyttää … öh, vähän huono sana tuli valittua. Kertoo millaista on larpata sokkona, taatusti erilainen näkökulma … no jopas! Siis, katsaus … ääh. Taatusti erilainen kokemus! (Kuten huomaa jo siitäkin miten niin moni sana liittyy näköaistiin.)

Pe 17:00-22:00, La 12:00-22:00, Su 12:00-17:00 (tarkista ilmoittautumisajat erikseen), Otarannan kerhotila: Artemis – avaruustaistelu. Taistelusimulaatiota avaruuslaivan komentosillalla kaikille pikku kapteeni James T. Kirkeille ja amiraali Ackbareille (It’s a trap!).

Pe 21:00-La 00:00, Sali 1: Vili Nissinen Talk Show -juhlaspektaakkeli. Tänne kannattaa mennä katsomaan (K-16). Vili Nissinen käsittelee vieraittensa kanssa heidän kipeitä asioitaan, toki hyvällä maulla (tuo ihan mieleen ConTextin!).

La 12:00-14:00, Sali 1: Realities of Steel. Guy Windsor apparently knows a lot what he’s talking about! There’s always something interesting new stuff for anyone interested in historical swordsman (and -woman) -ship.

Su 11:00-12:00: Verikekkereitä ja turpasaunoja – historian kummallisimmat juhlat. Juhlateeman kunniaksi Joonas Katkon esitelmä verihurmeisista ja muuten vain hurjista juhlista historiassa.

Valitettavasti mielenkiintoisia esitelmiä on itse asiassa niin paljon, että ConText ei edes jaksa listata mitä kaikkea haluaisi suositella. Katsokaa Ohjelmakartasta itse lisää. Runsaudenpula tulee ilmeiseksi kun katsoo Lokin suosituksia. Ne ovat melkein kaikki eri kuin mitä täällä ei, ja silti varmasti hyviä.

Su 16:00-17:00: Ropeconmusikaali Kirppusirkus. Tekniikkavastaavamme oli jo käynyt katsomassa tämän ja oli kuulemma itku silmässä koko ajan. Ei, ei sen takia että tämä oli niin huono! Vaan tietysti ihan päinvastoin.

Koko viikonlopun ajan: Tutustumisalue Käpyaulassa. Täällä pelataan mm. uunituoretta roolipeliä Myrskyn Sankarit. Itse sankari Mike Pohjola itse on (välillä) paikalla ja luotettavan tuntuisten huhujen mukaan pelejä vetelee myös mm. Suomen kaikkien aikojen herkkänahkaisin myydyin roolipelintekijä Ville ”Burger” Vuorela. Toki yhtä sun paljon toistakin on luvassa.

Koko viikonlopun ajan: Ropeconin historianäyttely, Auditorion oven lähellä. Tämä on ihan oikea, virallinen museonäyttely, Espoon kaupunginmuseokin on mukana, sikäli kun tiedän. Eli pitäisi olla mielenkiintoinen!

Lisäksi conissa tapahtuu jotain omituista. Tai no ainahan siellä tapahtuu kaikkea omituista, mutta vielä lisää omituista. Jonkinlainen (epä)pyhä tehtävä tai tehtäviä on tarjolla, liittyy johonkin aarteisiin tai jotain.

Itse ConTextin kohtalo on jyrkkäkulmaisella vaakalaudalla, koska kukaan ei ole oikein halunnut mitään kirjoittaa saati päätoimittaa.

Hoopakin merkkaaminen turvalliseksi

perjantaina 27. heinäkuuta 2012

Kuvassa on Ropeconin virallisen järjestyksenvalvojan määräämä teippaus, jolla hoopak…replika merkitään.


”Pidempiin aseisiin punainen merkkiteippaus 3 cm matkalle perään sekä 2 cm matkalle piippuun.”

Kentit

sunnuntaina 1. heinäkuuta 2012

Kentit (kender) ovat maahisten sukuinen rotu, joka tosin muistuttaa ulkomuodoltaan enemmän pientä haltiaa kuin maahista tai hobittia. Suomessa eniten kenttiä löytyy Varkauden seudulta, mutta niitä on tavattu myös näissä paikoissa: Hankala, Hunninko, Jakomäki, Koura, Livohka, Murtovaara, Petkula, Tuuri ja Taka-Töölö. Ja tänä vuonna tietysti Dipolissa Espoossa tullee olemaan runsaasti kenttejä koska Krynn mentiin mainitsemaan teemanjulkistuksessa.

Kentit ovat luonteeltaan lapsellisia. Ne kyselevät loputtomasti kysymyksiä, ryntäilevät ympäriinsä kuin päättömät kanat, eivät tahdo millään olla hiljaa tai rauhoittua, ja päätyvät aina vaikeuksiin. Ne eivät voi vastustaa tutkimattomia tai vaarallisia paikkoja. Kentit ovat aina seikkailemassa, aina tutkimassa mitä horisontin, lukitun oven, tai uhkaavan luolan suuaukon takana on. Kentit eivät myöskään ole kovin tarkkoja omistusoikeudesta ja niiden taskuihin ja pussukoihin päätyy usein muiden tavaroita. Kaiken tämän kruunaa se, että kentit ovat täysin immuuneja pelolle.


Kentin tyhjennysoperaatio. Kuva Heli Kinnunen.

Kentit ovat ”pieniluisia” ja kasvavat harvoin yli 4 jalan (121,92 cm) mittaisiksi. Niillä on suipot korvat kuten haltioilla. Ne ikääntyvät hitaasti ja näyttävät melkeinpä lapsen kaltaiselta lähes kuolemaansa asti. Kentit elävät noin 100-vuotiaiksi. Kuolema on niiden mielestä vain uusi suuri seikkailu, eivätkä ne sure kauan kuolleitaan.

Aikuisiän kynnyksellä kentin valtaa useimmiten vaellushalu ja monet kentit viettävät koko lopun elämänsä vaellellen ympäri Dipolia. Kentit kantavat matkoillaan hoopakkia, joka toimii vaellussauvana ja monipuolisena aseena. Sauvalla voi huitoa erämaissa liikkuvia hirviöitä ja muita vastustajia, lisäksi sauvan kaksihaaraisessa päässä on linko ja joskus sauvan toinen pää on myös teroitettu. Useimmat kentit osaavat pilkata ja ivata taitavasti vihollisia ja herättää niissä raivoisan vihan.

Yksi kuuluisimmista kenteistä on Peitsen sodan sankari Tasslehoff Takiaisjalka. Muita tunnettuja kenttejä ovat mm. legendaarinen sankari Setä Ansanlaukaisija, sotasankari Kronin Ohdakkeentakku, Takiaisjalan serkku Earwig Tiirikoitsija sekä ainoa tunnettu kenttivelho Sindri Auringonnappaaja. Nykykenteistä tunnetuimpia ovat Suomen kenttien sankarit Tuima Jööti, Nakku Illanköllykkä, Sutki Petkula sekä Loviisa Ankkastukki. Oman kenttinimesi voit tarkistaa täältä.

(Tietoja on kerätty mm. wikipedian artikkeleista Kender sekä Dragonlance.)

Selvitä kenttinimesi!

lauantaina 16. kesäkuuta 2012

Nyt voit jo hyvissä ajoin ennen Ropeconia selvittää, että mikäs se sinun tosiasiallinen nimesi eli kenttinimesi taas olikaan. Klikkaa vaan tästä ja pääset selvittelemään tätä tärkeää kysymystä.

Magneettikenttien ongelma uhkaa Ropeconia!

perjantaina 27. huhtikuuta 2012

Ropeconin Facebook-sivulla esitettiin kysymys:

Onko conissa mitään sääntöjä jotka kieltäisi magneetien käyttämisen propeissa?

Vastausta odotellaan vielä. Magneettikenttien ongelma on kuitenkin selvästi uhkaamassa Ropeconia! Iskuja coniteaa kohtaan satelee nyt mitä yllättävimmistä suunnista! Mitä conin järjestäjät aikovat tehdä? Räjähtääkö kenttiongelma käsiin?

Kilpakenttien kutsu

torstaina 29. maaliskuuta 2012

Luotettavan tuntuinen huhu kertoo, että kenttiasu olisi tänä vuonna hyvä idea.

Vakava kenttiongelma uhkaa Ropeconia!

keskiviikkona 11. tammikuuta 2012

Ropeconin teeman julkistuksessa mainittiin Krynn, joka on kenttien kotimaailma.

Tästä seuraa se, että kenttiongelma on jälleen käsillä!

Perjantain ConText nyt saatavilla!

perjantaina 29. heinäkuuta 2011

Perjantain ConText mm. kertoo koottuna PDF-muodossa meille, miten Ropeconissa saa hiihtää, haastattelee sankarillisia jonottajia sekä maalailee taivaanrantaan kuvajaisia tulevista Ropeconeista, joiden nimikään ei ehkä enää ole Ropecon.

ConText2011-Perjantai.pdf

Ropecon eduskuntavaaleissa 2011

maanantaina 8. marraskuuta 2010

Ropecon lähestyy pikku hiljalleen ensi kevään eduskuntavaaleja teemalla että kaikki faktiot oikeastaan voittivat yhdessä eikä mikään niistä yksinään, koska ei se oikeastaan ollut mikään kilpailu.

Ropecon on huolestunut Perussuomalaisten roolipelivastaisuudesta ja ilmoittaa olevansa täysin epäpoliittinen toisin kuin Perussuomalaiset eikä lainkaan populistinen kuten Perussuomalaiset. Perussuomalaisia kehoitetaan käyttäytymään siivosti oppositiossa eli Perussuomalaisten pitäisi varata standinsa virallisesti kaubamajasta hyvissä ajoin.

Lisäksi Ropecon haluaa vielä sanoa muiden puolueiden hyväksi havaittua linjaa noudattaen, että Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset. Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ja Perussuomalaiset, sekä Perussuomalaiset, Perussuomalaiset ynnä Perussuomalaiset ja toisaalta Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset, Perussuomalaiset.

Vaalilupauksenaan Ropecon ilmoittaa virallisesti, että ihan kaikille kaikkea ihanaa ja kivaa!